• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 28 °C
  • Manisa 30 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 18 °C

Gençlerin 290 bini okula başladı, 875 bini ise iş arıyor

Gençlerin 290 bini okula başladı, 875 bini ise iş arıyor
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
GENÇLERİN 290 BİNİ OKULA BAŞLADI,875 BİNİ İSE İŞ ARIYOR
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Secretcv.com üniversite çağındaki gençlere yönelik gerçekleştirdiği son araştırmasını yayınladı. Araştırmaya göre Secretcv.com’da CV’si bulunan 290 bin genç bu yıl üniversiteye başladı. Üniversite bölümleri arasında en çok İşletme tercih edildi. Öte yandan yaşıtları üniversiteye başlarken 875 bin genç ise iş arıyor. 
 
Üniversiteler açıldı, gençler okula gitmeye başladı. Secretcv.com’da CV’si bulunan 290 bin 310 aday bu yıl üniversiteye kayıt yaptırdı. Öte yandan üniversite çağındaki gençlerin büyük kısmı iş arıyor. Secretcv.com’un, kendi veritabanına dayandırdığı rakamlara göre, Türkiye’de 20 yaş altında olan ve iş arayan 875 bin aday bulunuyor. 
 
Secretcv.com’un Genel Müdürü Okan Tütüncü, bu durumu şu şekilde açıklıyor: “Yükseköğretimde okullaşma oranı resmi rakamlara göre hala yüzde 38 seviyesinde. Gençlerimizin bir kısmı ekonomik zorunluluklar nedeniyle üniversiteye devam edemiyor ve genç yaşta iş hayatına atılmak zorunda kalıyor. Bir kısmı meslek liselerinden mezun olarak mesleklerini icra etmeye başlıyor. Bir kısmı ise üniversitede istediği bölüme giremiyor; bir yandan sınavlara tekrar hazırlanıyor, bir yandan da bu vakti çalışarak değerlendiriyor” dedi.
 
Üniversiteye giren gençlerin en çok tercih ettikleri bölüm yüzde 11 ile İşletme oldu. Yüzde 8 ile İnsan Kaynakları Yönetimi ve yüzde 7 ile İktisat ve yine aynı oranla Makine Mühendisliği en çok tercih edilen diğer bölümler oldu. Son yılların gözde meslekleri arasında giren İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikerliği’nin yanı sıra, Uluslararası İlişkiler ve Çalışma Ekonomisi bölümleri de gençlerin en çok tercih ettiği bölümler arasına girdi.
 
İşletme 11%
İnsan Kaynakları Yönetimi 8%
İktisat 7%
Makine Mühendisliği 7%
İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikerliği 6%
Uluslararası İlişkiler 6%
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 6%
Kamu Yönetimi 5%
2014’te Secretcv.com’daki gençlerin en çok tercih ettiği üniversite bölümleri
 
Secretcv.com’da 20 yaş altında olup iş arayan gençler yüzde 12 oranında mağazacılık ve perakendecilik sektörüne başvuruyor. Tekstil, gıda, hızlı tüketim malları, ajans, kozmetik ve bilişim teknolojileri de başvuru yapılan diğer sektörler arasında. Başvurular daha çok özel bir uzmanlaşma gerektirmeyen ya da mesai saatleri içerisinde alınacak kısa süreli eğitimlerle sürdürülebilecek pozisyonlara yapılıyor. Dönemlik ya da proje bazlı işlere başvurular da gençler arasında yaygın. Gençlerin en çok başvuru yaptığı iller arasında ilk sıralara istihdam olanakları bakımından zengin olan İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük iller yerleşiyor. Bursa, Antalya, Kocaeli, Adana gibi Anadolu’nun gelişmiş merkezleri de gençler için iş fırsatı sunan diğer iller arasında.
 
Mağazacılık / Perakendecilik 12% İstanbul 35%
Tekstil 9% İzmir 12%
Gıda 9% Ankara 11%
Hızlı Tüketim Malları 7% Bursa 8%
Ajans 6% Antalya 6%
Kozmetik 6% Kocaeli 5%
Hizmet / İşletme Servisi 4% Adana 3%
Bilgisayar / BT / Internet 4% Eskişehir 3%
Sağlık/Hastane 4% Konya 2%
Bankacılık / Finans 4%
20 yaş altında olup iş arayan gençlerin en çok başvuru yaptığı sektörler ve iller
 
 
Secretcv.com Hakkında:
İnsan kaynakları sektöründe 2000 yılından beri faaliyet gösteren Secretcv.com eleman arayan firmalarla iş arayan adayları online ortamda bir araya getiren Türkiye'nin önde gelen İK portalıdır. Firmalara en doğru adaya ulaşmada zaman, emek ve dolayısıyla tasarruf sağlarken, iş arayan adaylara da en doğru iş fırsatlarını sunan bir insan kaynakları platformudur. Kurulduğu günden bu yana teknolojideki yenilikleri sürekli takip ederek gizlilik ve güven ilkesini temel alan Secretcv.com Türkiye'nin en kaliteli ve en güncel aday veritabanına sahiptir. 
 
Sektöründe önemli bir ihtiyaca cevap veren Secretcv.com 14 yıldır hızla büyüyerek üye firma sayısını 47.000’e, aday sayısını ise 18,5 milyona yükseltmiştir. Secretcv.com her zaman teknolojik gelişme ve yenilikleri uygulamalarına adapte etmektedir. Sosyal medya entegrasyonu sağlayan ve farklı formatlarda dosya yükleme alanıyla adaylara CV’lerini kişiselleştirme imkanı sunan SosyalCV uygulaması ve işveren markası yaratma hedefiyle firmaların kurumsal kimliklerinin sosyal medyada başarılı bir şekilde temsil edilmesi için rota belirleyen Sosyal İK Medya gibi yenilikler ile Secretcv.com fark yaratmaya devam etmektedir.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894