• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Bergama Madencilik Hızla Büyüyor

Bergama Madencilik Hızla Büyüyor
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
BERGAMA MADENCİLİK  HIZLA BÜYÜYOR
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Dünyanın sayılı perlit üreticilerinden “Bergama Madencilik”i bünyesinde barındıran “Çullas Grup”, Aliağa ve Akhisar OSB’de iki yeni fabrikasını hizmete sunmak için gün sayıyor.
 
Türkiye’nin en büyük “Perlit Madeni” rezervine sahip Bergama Madencilik, Ege Bölgesi’nde gerçekleştireceği yeni yatırımlarla büyüme kararı aldı. Çullas Grup şirketlerinden Bergama Madencilik’in, Bergama’dan sonra Aliağa ve Akhisar Organize Sanayi Bölgeleri’nde toplam 110 dönüm alan üzerinde kuracağı iki yeni fabrika 2015 yılında faaliyete geçecek. 
Çullas Grup olarak İzmir Bergama ve Manisa’da 6, Çanakkale Biga’da 2, Ankara Kızılcahamam’da 2 olmak üzere toplam 10 perlit madenine sahip olduklarını paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çullas, “Bergama’nın yanı sıra Konya’da da bir fabrikamız mevcut. Bergama’daki tesisimiz 34 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu. Tek vardiyada yıllık 48 bin ton perlit kırma-eleme, 9 bin 120 ton perlit genleştirme, 4 bin 800 ton yapı kimyasalları, 12 bin ton yalıtımlı sıva üretim kapasitesine sahip. Akhisar ve Aliağa Organize Sanayi Bölgeleri’nde 55’er bin metrekare arazi üzerinde iki yeni fabrika yatırım projemiz ise tüm hızıyla sürüyor. Tam otomasyona ve modern üretim tekniklerine sahip olarak tasarlanan Aliağa’daki tesisimiz, Ekokat markalı yapı malzemesi ürünlerimizin amiral gemisi olacak” dedi.
200 yıllık perlit rezervine sahip
Kullanım alanı çok geniş olan, insan sağlığına hiçbir zararı olmadığı için de özellikle topraksız tarım, endüstri ve inşaat sektöründe tercih edilen perlit madeninin ülkemiz ekonomisi için önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Levent Çullas, şöyle devam etti: “Perlit, aynı zamanda doğal yalıtım malzemesi. Enerji verimliliği çok yüksek bir maden. Kyoto Protokolü’ne göre enerji tasarrufu sağlayan en önemli yalıtım mamulü. Dünya perlit rezervinin dörtte üçü Türkiye’de. Elimizde 200 yıllık rezerv var. Eskiden hammadde olarak ihraç ettiğimiz perlit madenini artık aynı zamanda mamul hale getirip satıyoruz. Halihazırda Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İsviçre, Almanya ve ABD’ye dış satımımız söz konusu. Son olarak İsviçre merkezli Almanya’nın önemli şirketlerinden Clariant’la işbirliği anlaşması imzaladık. Firmanın yönetim kurulu başkanı Klaus Langer’le imzanın Türkiye ekonomisi açısından ne kadar önemli olduğunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz”
‘Ekokat’la markalaştı
Türkiye’nin önde gelen, yapı malzemeleri üretimi, filtrasyon, tarım, çiçekçilik ve döküm sanayisinde kullanım için uygun kırılmış-elenmiş perlit üreticisi oldukları bilgisini paylaşan Çullas, “Geniş kullanım ağına sahip perlitin potansiyelini değerlendirmek için yaptığımız Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda ‘Ekokat’ markasıyla yapı malzemeleri sektörüne kaliteli ve dayanıklı yalıtım ürünleri tedarik etmeye başladık. Yalıtımlı blok, panel, sıva ve şap ürünlerimizle sektörde öne çıktık. Çalışmaları halen devam eden perlit bazlı yalıtımlı duvar elemanı  EnerjiBlok® ise çok yakında piyasada olacak” şeklinde konuştu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894