• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Müdür Atamalarına TEPKİ

Müdür Atamalarına TEPKİ
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa'da milli eğitim temel kanunu ile bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile 4 yıllık görev süresini dolduran okul müdürlerinin görevden alınması protesto edildi.

ALİAĞA'DA MÜDÜR ATAMALARINA TEPKİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa'da milli eğitim temel kanunu ile bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile 4 yıllık görev süresini dolduran okul müdürlerinin görevden alınması protesto edildi.

Aliağa Hükümet konağı önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve sivil toplum kuruluşları üyeleri konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Aliağa İlçe milli eğitim müdürlüğü önüne siyah çelenk koydu.

Sınav kazanmak suretiyle bu görevlere atanmış olan okul müdürlerinin maksadı belli bir değerlendirmeye tabi tutulduğunu söyleyen Türk Eğitim Sen ilçe temsilcisi Ragıp Cerrahoğlu "Görev süresi uzatılacak okul müdürlerinin değerlendirme sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştır. Bu değerlendirme 100 puan üzerinden yapılmış olup, 60 puanın değerlendirilmesi ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürleri'ne bırakılarak değerlendirmenin mizansenden ibaret olduğu ortaya konmuştur. Aliağa'da değerlendirilmeye tabi tutulan 17 okul müdüründen 13 ü görevden alındı bu değerlendirme ile müdürlerin bilgi beceri ve kıdemi hiçe sayılmıştır, daha koltuklarına oturalım 2 yada 3 ay olan ilçe yöneticilerinin karşılaştıklarında adlarını dahi söyleyemedikleri okul müdürlerini neye göre değerlendirildiğini, hangi sebeple görevden alındıklarını açıklamaları gerekmektedir. Görevini hakkıyla yürüten okul müdürlerimize paralel yapıya da yetersizmiş gibi göstermeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Yapılan değerlendirme sonuçlarına göre yeterlilik gösteren 4 yöneticiden üçünün Eğitim Bir Sen, diğerlerinin de sendikasız olmasının kendilerini şaşırtmadığının altını çizen Cerrahoğlu "Torpili olan, iktidara yakın duran malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puanlar verilmiştir. Sözde yapılan yönetici değerlendirme işlemlerinde, okul müdürü arkadaşlarımızın başarılarına bakılmaksızın yandaş sendikalı olup olmadığının değerlendirildiği net bir şekilde gözlemlenmiştir. Siyasi kadrolaşmanın alenen gerçekleştirildiği bu durum eğitimin niteliksiz değiştirilmesini yapı taşlarından biri olmuştur" dedi.

Eğitim sisteminin bu yöneticilerle piyasalaştıramayacağını anlayan siyasi iktidarın tetikçi müdürler atayarak nihai amaçlarına ulaşmak istediğini belirten Cerrahoğlu "Öğretmenlerin iş güvencesinin bu uydu müdürlerin iki dudağı arasında bırakılacağı da bir gerçektir. Temel insan hakkı olan eğitim hakkını fakirin ulaşamayacağı lükse düşürmeye çalışan iktidar sağlıkta gerçekleştirdiği özelleştirmeleri eğitim sistemine de uygulamaya çalışmaktadır. Biz eğitim sendikaları olarak objektiflikten ve hakkaniyetten uzak, siyasallaşmayı adım adım gerçekleştiren bu değerlendirmelere asla seyirci kalmayarak her türlü hukuksal ve örgütsel mücadele yürüteceğiz. Verilen puanların iptaline karar verilmesi istemiyle dava süreçlerinin yakın takipçisi olacak; okulların açılması ile birlikte haksızlıkları her alanda tekrar tekrar dile getireceğiz. Halkımızdan ve velilerimizden okul yöneticilerine sahip çıkmalarını; yürüteceğiz mücadelelerde yürüteceğiz mücadelede bizleri yalnız bırakmamalarını bekliyoruz" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından sendika temsilcileri Aliağa Hükümet Konağı girişine siyah çelenk koydu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894