• BIST 9548.09
  • Altın 2491.609
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.5514
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 22 °C

Serkan Acar Belediyede İşçi Dövdü İddiası

Serkan Acar Belediyede İşçi Dövdü İddiası
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 7 mayıs 2014 tarihinde Aliağa belediyesinde taşeron olarak çalışan 104 işçinin işten çıkarılmasıyla başlan gerginlik bitmek bilmiyor. Son olarak Aliağa Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerden Erol Erdal Bozkurt Aliağa Belediye

SERKAN ACAR  BELEDİYEDE İŞÇİ DÖVDÜ İDDİASI

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDE DARP İDDİASI

EROL BOZKURT: VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTEDİK

BAŞKAN YARDIMCISI ADEM YILMAZ: HUKUKİ YOLLARA BAŞVURUN

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 7 mayıs 2014 tarihinde Aliağa belediyesinde taşeron olarak çalışan 104 işçinin işten çıkarılmasıyla başlan gerginlik bitmek bilmiyor. Son olarak Aliağa Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerden Erol Erdal Bozkurt  Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar tarafından  belediye içerisinde darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Kıdem tazminatlarının verilmesi ve yaşadıkları sıkıntıları konuşmak üzere Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar ile görüşen işçilerden Erol Erdal Bozkurt çıkan tartışma sonucu darp edildiği, Başkan Acar ise hakaret edildiği iddiasıyla birbirlerinden şikayetçi oldular.

VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTEDİK

İşten çıkarıldıklarından dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar  görüşmek, maddi birçok konuda zor durumda kaldıklarını anlatmak için belediyede bulunduğunu söyleyen Erol Bozkurt " İşçi temsilcisi olarak sürekli belediyeye gidip başkanla ve başkan yardımcısıyla görüşüyorduk zaten. Yine aynı niyetle gittik, bize sözde baş danışmanı Ömer İşlek İn Odasında  Başkandan verdiği sözleri tutmasını istedik. Bize,' Sizin niyetiniz ne’ dedi.

İŞÇİLER,”MAĞDURUZ ALACAKLARIMIZI ÖDE BAŞKAN”

Biz niyetimizin hakkımızı istemek olduğunu, tazminatımızı ve işimizi  geri istediğimizi söyledik. O ‘sizin niyetiniz bu değil’ diye bağırarak ayağa kalktı. Bağırınca ben de bağırmamasını söyledim. Biz buraya kavga etmeye gelmedik, herkesin ev kirası var, mağduruz, bunu giderin başka bir şey istemiyoruz dedim. Ayağa kalktı ‘hayır hayır, sizin niyetiniz bu değil’ diyerek bana bağırdı. O arada içeriye 8-10 kişi doldu, aralarından başkan danışmanı Ömer İşlek ve başkan şoförü Mete Vural beni zorla dışarı çıkardılar. Sonra beni koridorda merdiven boşluğuna doğru iterek iki üç kişi beni tuttu, diğerleri vurmaya başladı. Saldırıya uğradım. Polis ekibi geldi, beni aldı. Onlarla birlikte hastaneye giderek darp raporu aldım. Ardından karakola gelip ifademi verdim." dedi.

BOZKIR’LA BİRLİKTE BELEDİYE’YE GİDEN MURAT YILMAZ DA OLAYI ŞU ŞEKİLDE ANLATTI:

“Erol oturuyordu. Kiraları ödeyemediklerini işçilerin mağdur durumda olduğunu anlatıyordu. Serkan Acar bir anda ayağa kalktı. Erol ‘sakin ol başkanım, ne oluyor’ dedi. Yumruğunu hazırlamıştı, Erol’a vurmak üzereydi. Sonra içeri 6-7 kişi girdi, onu tutup kolunu kıvırdılar. Sonra Erol’u dışarı alıp kapıyı tuttular. Dışarıdan Erol’un sesini duyup kapıyı zorladım ama açamadım. Beş dakika kadar sonra tekrar geldiler. Başkan benimle de biraz tartıştı. Sonra çık sen de dedi, zaten beni de çıkarmak için gelmişlerdi. Ben de çıktım.”

BİZİM İÇİN BÜYÜTÜLECEK BİR DURUM YOK

Konuyla ilgili Açıklama yapan Aliağa Belediye  başkan yardımcısı Adem Yılmaz konunun kendileri açısından önemli olmadığını belirterek şöyle konuştu: " Gönül isterdi ki böyle bir olay olmasın. Ama sonuçta tatsız bir olay yaşanmış. Bizim açımızdan çok önem arz eden bir olay değil. Günlük, muted olaylardan birisi. Olay kavga olayı değil. İçeride arkadaşımız sesini biraz yükseltince başkanımız da ister istemez reaksiyon gösteriyor bu arada arkadaşlarımız müdahale ediyor. Dışarı almaya çalışırken itiş kakış oluyor. Olayın özü budur. Farklı şeyler anlatılıyor ama mesele dışarı yansıtıldığı gibi değil. Şu an adliyeye intikal etmiş bir olaydır. Daha fazla konuşmak doğru değildir. Bizim açımızdan çok büyütülecek bir durum yoktur. Başkanımız da hakaretten dolayı şikayetçi oldu. Şikayeti geri alıp almamak Başkanımızın tasarrufundadır. Olayla ilgili kamera görüntülerini emniyete teslim ettik” dedi.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURUN

İşçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için hukuki yollara başvurulması gerektiğinin altını çizen Yılmaz "Hukukun bazı standartları var. Hukuki yollara başvurun gelin paranızı ödeyelim diye biz kendilerine söylüyoruz. Ödemek gibi bir kaygımız yok zaten.  Resmi prosedürleri başlatsınlar biz gereken ödemeyi yapalım. Sonuçta Serkan Başkanda bizlerde işten çıkartmışta olsak, insanlarımızın haklarını alması yönünde bir engel teşkil etmek istemeyiz. Onların mağdur olduğunu biliyoruz, mağduriyetlerini gidermek isteriz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894