• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 20 °C

Alaattin Yüksel’den ALTO Ziyareti

Alaattin Yüksel’den ALTO Ziyareti
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY HABER AJANSI / Yaklaşan Cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla, seçim çalışmaları yapmakta olan heyet sivil toplum kuruluşlarını ziyaret kapsamında ALTO’yu ziyaret etti. Ziyarette bölgenin ekonomik ve ticari sorunlarına da deği

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’den ALTO Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve çok sayıda partili Aliağa Ticaret Odasını ziyaret etti.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY HABER AJANSI / Yaklaşan Cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla,  seçim çalışmaları yapmakta olan heyet sivil toplum kuruluşlarını ziyaret kapsamında ALTO’yu ziyaret etti. Ziyarette bölgenin ekonomik ve ticari sorunlarına da değinildi. Parti meclis üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, İl Başkan Yardımcısı Züleyha Bingöl, CHP Bilim Yönetim Kültür Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Kazım Umdular, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Erol Güngör’ün yer aldığı heyeti,  ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Genel Sekreter Takdir Yarış karşıladı.

Ziyarette  CHP heyeti, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na seçimlerde destek istedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili sürecin başladığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Desteklediğimiz aday konusunda bilgi sunmak ve ülkenin içinde bulunduğu durumları bir kez daha hatırlatmak için ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin ülkemizin birliğini, huzurunu sağlayan ve dünya barışına hizmet etmesini temenni ediyoruz. Ülkemize birliği, dirliği, sevgiyi ve barışı ekecek; devletin başında hakem rolü üstlenerek, yürütme, yasama ve yargı erkinin bağımsızlığını kabul edebilecek bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı duyarlı herkesi oy kullanmaya ve destek vermeye davet ediyoruz. Birleştirici ve uzlaştırıcı aday olması sebebiyle kendisini destekliyoruz” dedi.

Bölgesel Değil Sektörel Teşvik Uygulanmalı

Ziyarette Aliağa’nın ve bölgenin sorunlarına da değinen ALTO Başkanı Adnan Saka, “Yatırım teşviklerinde Aliağa en az teşviklerin verildiği 1. Bölge kapsamında bulunurken, çok yakınımızda bulunan komşu ilimiz Manisa teşviğin en çok verildiği 3. Bölge kapsamında. Bölgemizdeki, birçok organize sanayi bölgesindeki potansiyel parseller yatırımcı beklerken, teşvik nedeniyle yeni yatırımlar gerçekleşmiyor. Limanları, lojistik üstünlüğü, enerji kaynaklarına yakınlığı ve daha birçok ticari ve stratejik avantajları gibi yatırımcı için birçok ideal koşulları bulunan Aliağa’ya doğru teşvik modelleri uygulanmalıdır. Büyük bir dış göç alan ve nüfus baskısı altında bulunan Aliağa’da giderek artan işsizlik sorununun ve sosyo ekonomik yapının bozulmasına engel olmak için bölgesel teşvikler yerine “sektörel teşviklerin” uygulanması gerekiyor” diye konuştu.

Aliağa Çevre Yolu Bir An Önce Tamamlanmalı

Aliağa’nın önemli sorunları arasında yer alan karayolu ve liman yollarının yetersizliğine de değinen Başkan Saka, “Aliağa limanlarının altyapı eksiklikleri ile limanlara giden yolun yeterli olmamasından ve makro düzeyde planlama yapılmamsından dolayı yoğun bir trafik sorunu yaşanıyor. Aliağa’da var olan ticari ve ekonomik hareketlilik neticesinde, gün içerisinde özellikle ağır tonajlı araçlar Aliağa-İzmir Karayolu’nda trafik yoğunluğuna neden oluyor. Yaşanan bu yoğunluğa birde hâlihazırda yapımına devam edilen ve 2015 yılının Eylül ayında faaliyete geçmesi planlanan ‘PETLİM’ limanı da devreye alınınca yılda 1 milyon tır daha bu yola ilave olacak ve yaşanacak trafik yoğunluğu içinden çıkılamaz hale gelecek. Bu sebeple gelecekte daha büyük sıkıntıların doğmaması adına “Aliağa-İzmir Çevre Yolu’nun” en kısa sürede bitirilmesi gerekiyor” diye konuştu

Son olarak CHP heyetinin  ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Saka, “Halkın ve STK’ların  düşüncelerine dikkate alarak yapılacak çalışmaların mutlaka başarılı olacağına inanıyoruz. Çalışmalarınızda size başarılar diliyorum. Bu seçimin demokratik bir ortamda gerçekleşmesini ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sizlere de ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894