• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Anne sütü her bebeğin temel hakkıdır

Anne sütü her bebeğin temel hakkıdır
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Özel Özen Tıp Merkezi Çocuk Doktoru Dr. Gülşen YALÇIN
ANNE SÜTÜ HER BEBEĞİN TEMEL HAKKIDIR
 
Özen Tıp Cerrahi Merkezi Çocuk Doktoru Dr. Gülşen Yalçın çocuklarda anne sütünün önemini anlattı
 
Annenin bebeğine verebileceği en güzel hediye anne sütüdür. Her bebeğinde en temel hakkıdır. Dünyada bebeğe özel tek besindir. Bebeklerin yaşamın İlk 6 ayında sadece anne sütü ile beslenmesi önerilmektedir. Bebeğin sağlıklı gelişmesini, büyümesini ve hastalıklardan korunmasını sağlar. Anne sütünde mikrop üremez bozulmaz.
 
Beslenmelere doğumdan sonra mümkün olduğunca çabuk başlanmalıdır. Anneler bu konuda desteklenmelidir. Bebeğin yiyeceği günün farklı zamanlarında değişecektir. İdeal olarak bu beslenme programı bebeğin kendi kendini ayarlamasına dayanmalıdır. Ancak bu ayarlama çok acil değildir. Çoğu bebek bir ayda birlikte uygun ve akla yakın program gösterecektir.
Yaşamın ilk haftasının sonunda çoğu sağlıklı bebek 24 saatte 6-9 beslenmesi gerecektir. Genel olarak anne sütüyle beslenen bebekler formül ile beslenen bebeklerden daha kısa beslenme aralıkları tercih edeceklerdir. Bebek ilk haftanın sonunda kilo kaybetmeyen ve 2 hafta sonunda kilo alıyorsa tatmin edici olarak kabul edilir. Bireysel beslenme ihtiyaçları oldukça çeşitlidir ve tüm bebeklerin aynı örneğe uymaları beklenmez.
 
Bebekler açlık dışında da ağlamaları için nedenler olduğunu ve her ağladığında beslenilmemesi gerektiğini anlamak gerekir. Başarılı emzirmeye yardımcı olan faktörler iyi bir sağlık, uygun egzersiz, dinlenme, endişeden uzak olmalı.Büzüşmüş veya geri çekilmiş meme uçları emzirme için engel değildir. Anne sütünün salgılanması için gerekli olan en tatmin edici uyaran memelerin tamamen düzenli boşaltılmasıdır.
 
Emmeye talep olmayan bebekler gece gündüz her 3 saatte bir emmesi için anneye getirilmelidir. Emziren anneler kesinlikle gerekmedikçe ilaç almamalıdır. Bebek her beslenmede en azından bir memeyi boşaltmalıdır. Azami süt üretimini desteklemek için ilk haftalarda beslenme sırasında her iki memede kullanmalıdır. Süt de oluştuğu sağlandıktan sonra memeler ardışık beslenmelerle değişimli olarak kullanılabilirler. Her beslenme dönemi sonunda bebek doyuyor, beslenme aralarında 2-4  saat uyuyor ve yeteri kadar kilo alıyorsa süt miktarı yeterlidir.Hayatın ilk 6 ayında bebeklerin yalnızca anne sütü ile beslenmesi önerilir 4-6 aydan itibaren ek gıdalara geçilir.Özel Özen Tıp Merkezi Çocuk Doktoru Dr. Gülşen YALÇIN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894