• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 12 °C

İşler:Turizm İzmir’in Ekmeği, Suyu

İşler:Turizm İzmir’in Ekmeği, Suyu
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ‘ETİK Exclusive Yönetim Raporları’ 9’uncu sayısı
MEHMET İŞLER: TURİZM İZMİR’İN EKMEĞİ, SUYU
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ‘ETİK Exclusive Yönetim Raporları’ 9’uncu sayısı yayımlandı.
 
Rapora göre, İzmir’de faaliyet gösteren firmaların toplam iktisadi faaliyette aramalı girdilerinde turizmin 3’üncü sırada yer aldığı belirtildi. Ayrıca raporda, İzmir turizminin kent ekonomisinin büyümesine çok büyük oranda katkı yaptığı bilgisi verildi.  
 
İzmir’de turizm sektörünün günden güne gelişmesiyle birlikte, birçok sektöre yaptığı katkılar da artmaya başladı.
 
ETİK Exclusive Yönetim Raporları 9’uncu sayısına göre, İzmir’de faaliyet gösteren firmaların aramalı satışlarında en büyük müşterileri arasında turizmin 3’üncü sırada yer aldığı bildirildi.
 
Ayrıca, turizm sektörünün ortaya çıkardığı ekonomik değerlerin yanında istihdamı arttıran, sosyal hayata ve çevreye karşı olumlu etkiler yapan, ekonomik sektörler arasında çok önemli bir konumda yer aldığının altı çizildi. 
 
TURİZM EN BÜYÜK 3 MÜŞTERİ ARASINDA
Turizmin İzmir ekonomisindeki önemini ve birçok sektörün önemli müşterileri arasında yer aldığını vurgulayan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, ’’İzmir’de gelişen turizm sektörü, yarattığı ekonomik değerler, istihdam artırıcı etkisi, çevre ve sosyal hayata katkılarının yanı sıra ekonomik sektörlerde kilit konumdadır. Turizm İzmir’in adeta ekmeği, suyudur” dedi.
 
İzmir ekonomisine ait verileri sıralayan İşler, “Turizm sektörü toptan ve perakende ticaret, elektrik, gaz, sıcak su üretimi ve dağıtımı, kara, su, hava ve boru hattı taşımacılığı, tarım, avcılık ve ormancılık, suyun toplanması, arıtılması ve dağıtılması, gıda ürünleri ve içecek imalatı, mobilya imalatı, basım ve yayım, balıkçılık ve balıkçılıkla ilgili hizmetler, inşaat, motorlu kara taşıtı, römork ve yarı-römork imalatı, giyim eşyası imalatı ve büro, muhasebe ve bilgi işlem makineleri imalatı gibi 20’den fazla sektörün en büyük 3 müşterisi arasında.Turizmin İzmir ekonomisindeki önemi, üretim yapan firmaların, diğer sektörlere aramalı olarak verdiği girdilerin dağılımında net biçimde görülüyor’’ dedi.
 
SEKTÖRLERE, EKONOMİDEN DAHA FAZLA KATKI YAPIYOR
İzmir turizminin kent ekonomisine sağlamış olduğu katkının, sektörlerin her birinin tek tek yapmış olduğu katkılardan daha fazla olduğunu söyleyen İşler, İzmir ekonomisinde üretim yapanların aldıkları toplam aramalı girdiler hakkında sayısal verilerden de örnekler vererek, ’’İzmir ekonomisinde üretim yapanların aldıkları toplam aramalı girdilerinin yüzde 5,3’ünü tarım, avcılık ve ormancılık sağlarken, turizmin girdileri içinde bu 3 sektörden katkı yüzde 10’un üzerinedir. Benzer şekilde üretim yapanların, gıda ürünleri ve içecek imalatından aldığı girdi payı yüzde 2 dolayında iken, turizmin payı ise yüzde 8 dolayındadır. Bu oran; elektrik, gaz, buhar ve sıcak su üretimi ve dağıtımında ekonomi için yüzde 4, turizm için yüzde 14 dolayındadır’’ ifadesini kullandı.  
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894