• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 27 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Sivas Katliamı Aliağa'da Anıldı

Sivas Katliamı Aliağa'da Anıldı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yakılan Madımak Oteli'nde hayatlarını kaybedenler Aliağa'da anıldı. Katliamın 21. Yıl dönümünde 33 yazar, ozan ve düşünür için Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Sivas'ta 1993 yılında Madımak

SİVAS KATLİAMI ALİAĞA'DA ANILDI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yakılan Madımak Oteli'nde hayatlarını kaybedenler Aliağa'da anıldı. Katliamın 21. Yıl dönümünde 33 yazar, ozan ve düşünür için Demokrasi Meydanı'nda  basın açıklaması yapıldı. Sivas'ta 1993 yılında Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybedenler için Aliağa'da yürüyüş düzenlendi. Aliağa Alevi Kültür Derneği ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, Cemevi önünden başlayan yürüyüş sloganlar eşliğinde Demokrasi Meydanı'nda son buldu. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından otelde hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunarak yoklama yapıldı.Aliağa Alevi Kültür Derneği Başkanı Celal Süslü yaptığı basın açıklamasında Madımak Oteli'nin utanç müzesi olması için mücadele ederken hükümetin oteli bilim ve kültür merkezi yaptığını belirtti. Süslü katliamı anmak için Sivas'a giden vatandaşlara yapılan güvenlik uygulamalarının 21 yıl önce yapılması halinde katliamın yaşanmayacağına dikkat çekti.

DEVLET KATLİAMLA YÜZLEŞMELİ

Katliamın bir numaralı sanığı Vahit Kaynar'ın Polonya'ya girerken yakalandığını, AKP uygulamalarıyla tekrar serbest kaldığını ifade ederek şöyle konuştu: "Devlet, artık bu katliamla yüzleşmelidir. AKP'nin katliam sanıklarını koruduğu çok net bilinmektedir. Sivas olaylarının zaman aşımına uğraması sonucu Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Hayırlı Olsun" sözleri yürekleri yeniden yakmıştır. Katliam sanıklarının avukatlığını yapanların AKP'de görev almaları AKP'nin sanıklarla işbirliği içinde olduğunun göstergesidir" dedi.

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Taleplerinin açık ve net bir şekilde ortada olduğunu belirten Süslü "Bu konuda kararlıyız asla Geri adım atmayacağız. İnsanlık suçlarında zaman aşımı kararını tanımıyoruz. Katliamın aranan sanıklarının yakalanarak adil bir şekilde yargılanmalıdırlar. Madımak oteli utanç müzesi olsun. 2 temmuz din adına yapılan katliamlara sessiz kalmayacağımızın meşalesidir. Unutmadık ve asla unutmayacağız" diyerek sözlerine son verdi. Basın açıklamasının ardından 21 önce hayatlarını kaybedenlerin resimleri etrafında 15 dakika oturma eylemi yapan vatandaşlar daha sonra dağıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894