• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Aliağa’da Ramazan Etkinlikleri...

Aliağa’da Ramazan Etkinlikleri...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
ALİAĞA’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Aliağa’da 2014 Ramazan şenliği büyük bir coşkuyla başladı. Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ve 30 gün sürecek olan Ramazan etkinliklerinin ilki Türkiye’nin Kavuk sahibi tek meddahı Rauf Altıntak’ın ünlü dizi müziklerinin yapımına imza atan Müzisyen Ali Otyam ile gerçekleştiridiği Ramazan sohbeti ile başladı. Altıntak, Zeytinli Park Açık Hava Tiyatrosu yanındaki kıl çadır içerisinde Otyam ile gerçekleştirdiği sohbette Türk tiyatrosunun doğuşu, meddahlık ve sanat dünyasına ilişkin ilginç hikayeleri anlattı. Santur sanatçısı Sedat Anar da ruha dokunan tınılarıyla sohbete renk kattı. Sohbeti Başta Başkan Serkan Acar olmak üzere çok sayıda konuk büyük bir ilgiyle dinledi. Altıntak,bugün ise Toron Karacaoğlu’nu konuk edecek.  Söyleşi sonrası saat 22. 30’da, Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda Sam Bobrick’in yazdığı, Bavul adlı tiyatro oyunu sergilenecek. 
 
BAŞKAN SERKAN ACAR’DAN ALTINTAK VE OTYAM’A TEŞEKKÜR
Sohbete Türk tiyatrosunun batılı anlamda kurucusu olarak kabul edilen Muhsin Ertuğrul’u anarak başlayan Rauf Altıntak, “Türk musiki ve oyunculuk sanatımızın cevval ve güler yüzlü sanatçısı Volkanımızı kendine sanat pusulası ederek yalnız İzmir’i değil, İstanbul’u da Aliağa’ya taşıyan sanat muhibbi Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a Türk Tiyatrosunun varisi, geleneksel tiyatromuzun da hamisi olan rahmetli hocam Dr Muhsin Ertuğrul’un son asistanı olarak kalbi-i şükranlarımı arz ederim. O büyük hocanın bütün arzusu işte böyle sanata hasret kalan ilçelerde Türk sanatını seyircilerle buluşturmaktı. Bu buluşma sayesinde bu arzu yerine gelecek. Ben Ramazan boyunca yine buradayım ” diye konuştu. Başkan Serkan Acar söyleşi sonrası Ali Otyam’a Aliağa’ya özel olarak hazırlanmış, üzerinde Kyme Antik Kenti’nden çıkarılan bir sikke figürünün yer aldığı anfora takdim etti.  
 
İFTAR SONRASI NALAN ALTINÖRS ALİAĞALILARLA BULUŞTU
Ramazan sohbetinin ardından Türk sanat müziğinin değerli sesi Nalan Altınörs, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen konserde Aliağalılarla buluştu. Okuduğu eserlerle Aliağa’da Türk sanat müziği rüzgarı estiren Altınörs’e Aliağalılar da hep bir ağızdan eşlik etti. Konser sonrası sahneye çıkarak Nalan Altınörs’e teşekkür eden Başkan Serkan Acar, “Eğer bir şehir kalkınacaksa sanatla kalkınır. Aliağa’da sanatla kalkınacak. Güzel sesinizle bu etkinliğimize katkı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum” diyerek günün anısına sanatçıya  bir cam plaket takdim etti. Altınörs ise Aliağalılara seslenerek, “Bizleri sizlerle buluşturdukları için Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Volkan Severcan’a binlerce kez teşekkür ediyorum. Sevgili Aliağalılar, genç Başkan Serkan Acar’ın kıymetini bilin” dedi. 
 
ALİAĞA VE İZMİR ETKİNLİĞE DOYACAK
Aliağa Belediyesi bu zamana kadar görülmemiş Ramazan etkinlikleriyle Aliağa ve İzmir’i etkinliğe doyuracak. Hergün saat 19:00′da, Zeytinli Park Açık Hava Tiyatrosu yanına kurulan 300 m2′lik kıl çadır içerisinde ücretsiz olarak Ramazan sohbetleri gerçekleştirilecek. Aliağa Belediyesi Ramazan Ayı boyunca Türkiye’nin kültür ve sanat duayenlerini Aliağalılarla buluşturacak, tam 650 sanatçı program kapsamında Aliağa’nın konuğu olacak. Vatandaşlar  etkinlik ayrıntılarına  www.aliagadaramazan.com adresinden ulaşabilecekler. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894