• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Midillilere Foça’dan Davet Var

Midillilere Foça’dan Davet Var
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
MİDİLLİLERE FOÇA’DAN DAVET VAR 
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Yunanistan’ın Midilli Adasında düzenlenen “2’nci Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı”na katılan Foça Belediyesi, Midillileri Foça’ya davet etti. 
 
Türkiye den Belediyelerin, Ticaret Odalarının, Türk ve Yunan firmalarının katılımıyla gerçekleştirilen '2'nci Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı' Yunanistan'ın Midilli Adası'nda açıldı.
Foça Belediyesini de yer aldığı Fuar açılışına; İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yönetim Kurulu Üyesi Yunanistan Adalet Bakanı Haralambos Athanosiu, Milletvekili ve Geçmiş Dönem Ege Bakanı Nikos Sfunakis, Kuzey Ege Bölge Valisi Nasos Yakalis, Midilli Belediye Başkanı Dimitris Vunatsos, Midilli Milletvekili Pavlos Voyagis, Atina Meslek Odası Başkanı Yorgos Benetos, Midilli Ticaret Odası Başkanı Trasos Kalogridis'in katıldı. 
Açılış töreninde konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “25 yıldır Türk ve Yunan dostluğu için çabaladım. Ege denizinde savaş uçakları değil martılar uçsun sloganıyla kampanya yaptık. Artık Ege bizi ayıran değil birleştiren deniz olmalı. Ne mutlu ki iki bayrak bu sahnede yan yana duruyor. Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk ve güven ortamı oldukça işbirliklerimiz sonuç verecektir. Dünya döndükçe Türk-Yunan bayrağı karşı karşıya değil yan yana olsun” dedi. 
Sadece dostluğu değil ticaretin de geliştirilmesinin hedeflendiği, “Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarına bu yıl, Aliağa, Bergama, Manisa, Edremit, Menemen, Foça ve İstanbul'dan katılım oldu. 
Fuar kapsamında İzmir-Midilli arası yolcu gemisi seferlerinin de çok yakında başlaması için de görüşmeler yapıldı.
Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı'nı geçen sene 22 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Yunanistan Adalet Bakanı Haralambos Athanosiu, “Bu iyi bir başlangıç ve önemli bir başarıdır. Bu fuar, hem ekonomik açıdan hem de iki ülke halkının ilişkilerini geliştirme açısından çok önemli bir yere sahip” diye konuştu. 
Foça Belediyesi’nin de kurduğu stantla tanırım yapılırken, İngilizce ve Yunanca hazırlanmış tanıtım broşürleri dağıtılarak Foça’nın tanıtımı da yapılarak, Midilliler Foça’ya davet edildi. Öte yandan kurulan stantta Foça’ya has yerel ürünler ile Foça’nın yemekleri de tanıtıldı. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894