• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 28 °C
  • Manisa 30 °C
  • Balıkesir 27 °C
  • Çanakkale 20 °C

Aliağa Ticaret Odası Midillide

Aliağa Ticaret Odası Midillide
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Ticaret Odası(ALTO) uluslararası girişimlere devam ediyor. ALTO, bu yıl Midilli’de 2’ncisi gerçekleştirilen Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı’na katıldı.

ALTO’dan Midilli’de Dostluk ve İş birliği Girişimi

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Ticaret Odası(ALTO) uluslararası girişimlere devam ediyor. ALTO, bu yıl Midilli’de 2’ncisi gerçekleştirilen Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı’na katıldı. Türk ve Yunan firmalarının katılımıyla gerçekleştirilen '2'nci Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı' Yunanistan'ın Midilli Adası'nda gerçekleşirken Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile Aliağalı iş adamlarından oluşan 20 kişilik heyet, fuara ve iş forumuna katılarak bölgeler arası ticaretin geliştirilebilmesi adına girişimlerde bulundu. Ziyaret sırasında ALTO Meclis üyeleri ile Midilli Ticaret Odası üyeleri arasında ikili görüşmeler de yapıldı.

Yunanistan Adalet Bakanı Haralambos Athanosiu, Milletvekili ve Geçmiş Dönem Ege Bakanı Nikos Sfunakis, Kuzey Ege Bölge Valisi Nasos Yakalis, Midilli Belediye Başkanı Dimitris Vunatsos, Midilli Milletvekili Pavlos Voyagis, Atina Meslek Odası Başkanı Yorgos Benetos, Midilli Ticaret Odası Başkanı Trasos Kalogridis'in katıldığı Fuar ile ilgili konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka,  “İki ülke arasında coğrafi ve kültürel olarak bu kadar yakınlık olmasına rağmen bugüne kadar turistik seyahatler haricinde ticari ilişkilerimizi arzuladığımız noktaya çekemedik. Bugün burada olmamızın nedeni, hem karşılıklı dostlukları hem de üyelerimiz için ticaretin alt yapısını oluşturup, karşılıklı ticarete zemin hazırlamaktır” dedi.

Olumlu yönde gelişen Türk-Yunan ilişkilerinin daha süratli ve istikrarlı bir ortamda gelişebilmesi için iki ülke arasında ticari, sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verilmesi gerektiğini belirten Başkan Saka, her iki tarafın iş adamlarının ve hükümet yetkililerinin bu yönde etkin bir şekilde çalışması gerektiğini söyledi.

İş dünyasının önündeki en büyük engelin vize sorunu olduğunu vurgulayan Saka, “Birçok ülkeyle vizesiz geçiş kararı alındı ve vizesiz geçişin çok kısa sürede ülke ekonomilerine katkısının müthiş boyutlarda olduğunu gördük. Ticari ve ekonomik iş birliği kapsamında bunu Yunanistan ile de yapmalıyız. Bunun altyapısının bir an önce hazırlanarak yatırımcıların önünün açılması gerekiyor” diye konuştu.

Katılımcılara Aliağa’nın sanayi, ticaret ve sosyo kültürel potansiyeli başta olmak üzere bölgesel verilerin tümünü aktaran Saka, yatırımcılar için birçok ticari ve stratejik avantajları bulunan Aliağa’ya tüm girişimcileri davet ettiklerini kaydetti.

Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı’nı geçen sene 22 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Yunanistan Adalet Bakanı Haralambos Athanosiu ise, “Bu iyi bir başlangıç ve önemli bir başarıdır. Ülkemizin ileriye gidebilmesi için tek yol dışa dönük çalışmak ve işbirliklerini arttırmaktır. Bunu söylemek kolay ama uygulaması zor görünebilir. Çünkü tarihten kalma bazı dondurulmuş bakış açılarının aşılması gerekiyor. Ancak unutmamamız gerekir ki tarihin en büyük tüccarları bu topraklarda doğmuştur. Yani gerekli olan malzeme ve geçmişimiz var. Başarmak için sabırlı olmamız gerekiyor. Bu fuar, hem ekonomik açıdan hem de iki ülke halkının ilişkilerini geliştirme açısından çok önemli bir yere sahip” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894