• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Korkusuz Kadınlar...

Korkusuz Kadınlar...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Montajladıkları iskelelerde cambazlık yapıyorlar
 
Gelişen teknolojik imkanlar sayesinde kadınlarda erkeklerle her alanda yarışarak ekmeklerini taştan çıkarıyorlar. Otomatik iskele sistemlerinde başarılı çalışmalara imza atan Star Lift, bayanlara da iş imkanı sağlıyor. Yükseklik korkusu olmayan kadınlara iş imkanı sağlayarak bir ilke imza atan Star Lift, sayısı 4 olan kadın çalışanlarının sayısını çoğaltmayı hadefliyor.  
 
İnşaat sektörüne kadın elinin değmesine öncülük etmekten mutluluk duyduklarını belirten Star Lift Genel Müdürü Şenöz Asil, 'Gelişen teknoloji çağı kadınları her alanda erkeklerle yarışmalarına imkan sağlıyor. inşaat sektöründe de kadınların yer almaya başlaması şaşkınlıkla karşılanıyor. Alışılmadık bir şekilde inşaat sektöründe çalışan kadınları görenler gözlerine inanamıyor. Bünyemizde çalışan Gülşen Sarı, Kezban Korkmaz, Fatma Gündüz ve Bahar Çiftçi, montajladıkları iskeleleri inşaat alanında montajlıyorlar. Metrelerce yükseklikte korkusuzca ekmeklerini kazanıyorlar' dedi.
 
İSKELE ÜSTÜNDE CAMBAZLIK YAPIYORLAR
Önceleri güç isteyen iskele montajlama sistemlerinin artık daha pratik ve daha güvenli olduğunu belirten Gülcan Sarı,'2 Senedir bu işi yapıyorum. Eşime ilk söylediğimde 'yapamazsın, yorulursun' tepkileriyle karşılaştım. Ancak ben denemek istedim. Oldukça rahat ve güvenilir çalışma koşulları ile en az bir erkeğin yapabildiği kadar bu işi yapabildiğimizi gösterdim. Yani insanlarda yer alan 'inşaat sadece erkeklere göredir' algısını kırmayı başardık" dedi.
 
YÜKSEKLİK KORKUM VARDI
 
Firma bünyesinde çalışan Fatma Gündüz, "Bu işi yapmadan önce yükseklik korkum vardı ve etrafımdaki insanlar da bunun bilincindeydi. Ancak ben de bu sektörde çalışmayı denemek istedim. Otomatik iskelelerin oldukça güvenli ve donanımlı bir çalışma sistemi olduğunu gördükten sonra bu korkumu yendim. Yükseklik korkum olduğunu bilen yakın çevremdekiler benim bu işi yapabildiğimi duyduklarında çok şaşırıyorlar. Toplumda yer alan erkek işi-kadın işi ayrımını ve önyargıları yıktığımızı düşünüyorum" diyerek görüşlerini dile getirdi. Bahar Çiftçi ile Kezban Korkmaz da, iskele üzerinde adeta cambazlık yaptıklarını söylediler.
 
"KADIN ÇALIŞAN SAYIMIZI ÇOĞALTACAĞIZ"
Türkiye'de kadınların her alanda çalışması gerektiğini vurgulayan Star Lift Otomatik İskele Sistemleri Kurucusu Ali Keskin, "Günümüz dünyasında iş sektöründe artık kadın-erkek ayrımının olmaması gerektiğini düşünüyorum. Toplumun belleğinde yer alan tabuları yıkmak gerekir. Bu sektöre girdikten sonra klasik iskele sistemlerine alternatif yaratarak otomatik iskele sistemini kabullendirmek de çok kolay olmamıştı. Ancak bu sistemin güvenilirliği ve kullanılırlığı zaman geçtikçe kolaylıkla kabul edildi. Dolayısıyla aynı şekilde yeni bir fikir olarak inşaat sektörüne kadın elini değdirdik. İnsanların 'yapamaz, çalışamaz, yorulur' gözüyle baktıkları kadınların oldukça faydalı bir şekilde bu işi yapabildiğini de ispatlamış olduk" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894