• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Foça'dan Gemi Seferleri...

Foça'dan Gemi Seferleri...
Hasan Eser / Foça / Ege Hakimiyet Gazetesi
FOÇA'DAN KARABURUN, MORDOĞAN, İZMİR VE MİDİLLİ SEFERLERİ 
 
Hasan Eser / Foça / Ege Hakimiyet Gazetesi 
 
Foça ile Karaburun arasında gerçekleştirilen gemi seferleri, her 2 ilçe açısından da özellikle ekonomik ve tanıtım anlamında önem arz ediyor.
 
Örneğin Karaburunlu vatandaşlarımız salı günleri Foça'da kurulan halk pazarına geliyorlar alışveriş yapmaya...
 
Yine bu gemi yolculuğunda; özellikle akşamüstü yapılan seferlerde, bir fincan kahveyi yudumlarken o muhteşem gün batımını  denizden seyir etme imkanını yakalıyor, vatandaşlarımız...
 
Ayrıca Foça & Karaburun  seferlerinin  TURYOL gibi  referansı güçlü bir firma tarafından gerçekleştiriliyor olması da  'insana güven veriyor' diyebiliriz.
 
Elbet konumuz Foça Karaburun seferleri ama ben şunu da eklemeden geçemeyeceğim.
 
TURYOL Firması Foça'ya ilk defa 2007 yılında geldi...
 
Firmanın Foça'ya ilk geliş amacı ise;  Foça ile Yunanistan'ın Midilli adası arasında sefer yapmaktı.Ve Turyol Foça ile Midilli adası hattında uzun bir süre seferler gerçekleştirdi.
 
Ancak (yanılmıyorsam) seferler son 2 yıldır  yapılmıyor.
 
Neden yapılmıyor sorusunu yanıtlamak gerekirse;
 
Sanıyorum ki; Bir Balıkesir'in Ayvalık ilçesine  göre mesafenin Foça'dan çok  daha uzun olması ve yine Foça'dan Midilli'ye giderken  Çandarlı üzerinden esen hakim rüzgarların yolculuk şartlarını zorlaştırması gibi nedenlerden dolayı Foça Midilli seferleri yeterli talebi bulamadı.
 
Şimdi hazır yeri gelmişken bu yönde yeni bir bilgi paylaşmak istiyorum buradan...
 
Bundan kısa bir süre önce; Menemen Ticaret Odası, resmi internet sitesinden yaptığı bir duyuruda;  Ayvalık merkezli faaliyet gösteren Jale Tur  firmasının  katamaran tipi bir  hızlı gemiyle ( ulaşımı  20 dakikaya düşürerek)  Foça midilli seferlerini yeniden gerçekleştireceğini   ve bu seferlerin gerçekleşmesi noktasında Foça Belediyesi ile iş birliği yaparak gerekli çalışmaların yapıldığını bildirmişti.
 
Peki şuana kadar bu yönde gözle görülen  atılmış  somut bir adım var mı ? 
 
Hayır yok, sadece bu yönde bugün yarın başlayacak şeklinde söylentiler var. Bir Foçalı vatandaş olarak  bende tüm ilçe halkımız gibi merakla bekliyorum sonucu...
 
Son olarak bir konu daha var!
 
Bilindiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi  Deniz ulaşımını geliştirmek için 15 tane, yeni yolcu gemisi yaptırıyor ve  bu yapılan gemilerden  iki tanesi  Çakabey ve 9 eylül hizmete girdi.
 
Bugüne kadar bu yeni gemilerle ilgili yazılı ve görsel medya da yer alan haberlerin hemen tamamında; yeni gemilerin Foça, Karaburun, Mordoğan gibi dış körfez kıyısındaki ilçelere de gidecek hız ve donanıma sahip olacağı  belirtilerek, Foça'ya da İzmir'den gemi seferlerinin yapılacağı vurgulandı.
 
 
Bu haberler her seferinde başta esnafımız olmak üzere Foça halkını heyecanlandırdı.
 
Çünkü Foça artık istese de istemese de günü birlik turizme endeksli bir ilçe haline geldi.
 
Şartlar Foça'yı bu noktaya sürükledi, hal böyle olunca da beklentilerde bu yönde oldu, örneğin nasıl İZBAN seferleri ilçenin günü birlik turizmine katkı sağlıyorsa, söz konusu gemi seferlerinin de  ilçe ye bu yönde katkı koyacağı düşünülüyor.
 
Uzun lafın kısası Foçalılar  Foça -İzmir deniz hattında yapılması planlanan gemi seferlerini de  merakla, sabırsızla  bekliyorlar.
 
Aslında Foça-İzmir gemi seferleri  bir ütopya değil çünkü Foça'ya ait eski  fotoğrafları incelediğimizde ahşap bir teknenin  Foça - İzmir  arasında sefer yaptığını görebiliyoruz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894