• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Aliağa SOMA İçin Yürüdü

Aliağa SOMA İçin Yürüdü
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK/ Soma'da yaşanan maden faciası tüm Türkiye'yi olduğu gibi Aliağa'yı da yasa boğdu. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’ un tüm Türkiye’de aldığı iş bırakma eylemine Birleşik Kamu İş, Petrol İş, Aliağa Demokrasi Platformu ve bileşenl

ALİAĞA'DA BİNLER SOMA İÇİN YÜRÜDÜ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK/ Soma'da yaşanan maden faciası tüm Türkiye'yi olduğu gibi Aliağa'yı da yasa boğdu. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’ un tüm Türkiye’de aldığı iş bırakma eylemine Birleşik Kamu İş, Petrol İş, Aliağa Demokrasi Platformu ve bileşenleri, Aliağalılar ve öğrenciler büyük destek verdi.

Petkim, Tüpraş işçilerinin yanısıra Alp Oğuz Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İ.Ö.O öğrencileri, Aliağa'lılar yaklaşık 3000 kişinin katılımıyla şehir merkezine yürüyüşe geçildi. Sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalığa esnaf ve evlerindeki vatandaşlarda büyük destek verdi.

Demokrasi Meydanı'nda Soma'da yaşanan faciaya yönelik sık sık "Soma'da yaşanan iş kazası değil cinayettir" diyerek, hükümeti istifaya davet eden kalabalık basın açıklaması yaptı.

SOMA KATLİAMININ FAİLLERİ HESAP VERMELİ

Yaşanan faciada yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği söyleyen Eğitim İş üyesi Mehtap Akyıldız işçi sağlığı ve güvenliğinin maliyet unsuru olarak görüldüğü Soma'da yüzlerce işçinin ölüme terk edildiğini ifade ederek şöyle konuştu "Özelleştirme, taşeronlaştırma politikalarını sürdürenler, maliyet düşürmek için işçilerin hayatına kast edenler, onlara cesaret verenler, daha önceki madenci katliamlarını sözleriyle ve icraatlarıyla aklayanlar, iş güvenliği yasasıyla işyerlerindeki denetimleri bile özelleştirenler Soma katliamının failidir ve hesap vermelidir" dedi.

EN ACI HALKA

AKP iktidarı döneminde 12 bini aşkın işçinin yaşamını yitirdiği, Soma'daki facianın iş cinayetlerinin en acı halkası olduğunu belirten Akyıldız madenlerde göstermelik denetim ve önlemlerin cinayetlere davetiye çıkardığını söyleyerek "Soma'da yaşanan iş cinayetlerinin temel nedeni, yıllardır bütün itirazlara rağmen ısrarla hayata geçirilen özelleştirme ve taşeron çalıştırma sisteminin resmi devlet politikası haline getirilmesidir. Bugüne kadar yaşanan işçi cinayetlerinde olduğu gibi, son olarak Soma'da meydana gelen katliamın sorumlusu güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştıran, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri almayı maliyet unsuru olarak gören patronlar ve AKP hükümetidir" dedi.

ACIMIZ BÜYÜK

Taşeronlaştırma, güvencesiz işçi çalıştırmalarına derhal son verilmesi gerektiğinin altını çizen Akyıldız "Acımız büyük. Hayatını kaybeden işçilerin yakınlarının ve tüm halkımızın başı sağ olsun yaralı işçilerimize acil şifalar diliyoruz. Artık emekçinin ölümlere yatırılmadığı, taşeronlaştırmanın kaldırıldığı, güvenceli iş ortamının  sağlandığı bir gelecek diliyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

Demokrasi meydanı'nda yapılan basın açıklamasının ardından Soma faciasında hayatlarını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. Grup daha sonra sloganlar eşliğinde hükümet binası önüne yürüdü. Burada da bir süre slogan atılmasının ardından dağıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894