• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Bahar Şenliği Yemek Yarışması

Bahar Şenliği Yemek Yarışması
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da Yakamoz Hanımlar Derneği tarafından 1. Bahar Şenliği Esat Özata ile yemek yarışması programı düzenlendi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde yapılan yarışmada zeytinyağlı, pilavlar, etli, hamur işi pasta ve şerbetli tatlılar ol

          Aliağa’da 1. Bahar Şenliği Yemek Yarışması

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da Yakamoz Hanımlar Derneği tarafından 1. Bahar Şenliği Esat Özata ile yemek yarışması programı düzenlendi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde yapılan yarışmada zeytinyağlı, pilavlar, etli, hamur işi pasta ve şerbetli tatlılar olmak üzere altı kategoride hazırlanan yemekler değerlendirildi.
Beykent Üniversitesi Aşçılık Program Başkanlığı ve Türk Aşçı Milli Takımın da görevli olan Esat Özata yönetiminde yemek kültürlerinin kaynaştığı yarışma da yoğun ilginin olması ile unutulmaz anlar yaşandı. Yarışmaya Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İlçe Nüfus Müdürü Zeliha Karakaya’nında bulunduğu ve Aliağa’nı tanınmış simaları jüri üyesi olarak hazır bulundu. Jüri üyeleri zeytinyağlı, etli, tatlı ve hamur işlerinin tadına baktı. Yarışmada jüri üyeleri en güzel yemekleri seçmekte zorlandı. Zeytinyağlı yemeklerde kuru dolma ile Betül Tarhan, baharatlı tavuk pilavı ile Hatice Gerekan, Etli yemeklerde kaburga dolması ile Gül Sezgin, Hamur işinde saray mantısı ile Mehtap Öztürk, Pasta dalında Ayşegül Ağılı ve şerbetli tatlılarda peynirli baklava ile Hamdiye Karahan birinci oldu. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka kadın elinin değdiği bu güzel yemeklerin, ticari sahada da müteşebbis ev hanımları tarafından temsil edilmesi gerektiğini söyleyerek hanımlara ticari cesaret verdi.Yarışmanın onur konuğu olan Özata, yarışmacılarla sohbet edip birikimlerini seyircilerle paylaştı. Yarışma sonunda birinci olanlara çeşitli hediyeler verildi. Yapılan yemekler seyirciler tarafından da büyük beğeniyle takdir topladı. Program sonunda Yakamoz Hanımlar Derneği, Anneler günü münasebetiyle Aliağa’da yılın annesi Şehit Bülent Kula’nın annesi Selime Kula’yı yılın annesi seçti. Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’nın eliyle ödül verilen yılın annesi ile salonda bulunanlar duygulu anlar yaşadı. Ayrıca Aliağa’dan dünyan değişik ülkelerinde Türkiye sevdalısı olarak,  Türk Okulların’da görev yapan öğretmenlerin, anneleri sahneye davet edilerek çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894