• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

İşten Çıkarmalara Tepkiler

İşten Çıkarmalara Tepkiler
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediyesi'nde belediye yönetiminin tasarruf tedbirleri çerçevesinde 104 işçinin işten çıkarılması büyük yankı uyandırdı. Aliağa Demokrasi Platformu ve bileşenleri Aliağa Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaparak tepkil

ALİAĞA'DA İŞTEN ÇIKARMALARA TEPKİLER BÜYÜYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediyesi'nde belediye yönetiminin tasarruf tedbirleri çerçevesinde 104 işçinin işten çıkarılması büyük yankı uyandırdı. Aliağa Demokrasi Platformu ve bileşenleri Aliağa Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler.

BUNA MÜSADE ETMEYİZ

Platform adına açıklama yapan İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay 104 işçinin iş akdinin fesih edilmesiyle bir dram yaşandığını belirterek "İddianız, gerekçeniz neyse yüreğiniz varsa o gerekçeleri açıklayacaksınız. Bu uygulama yapılamaz, kim olursa olsun buna müsaade etmeyiz" dedi.

KİM OLURSA OLSUN TEPKİMİZİ GÖSTERİRİZ

Emek üzerinden siyaset yapanların duvara toslayacağını ifade eden Oktay "Emeğin siyaseti, sağı solu olmaz dediğimiz gibi emeğin doğulusu batlısı da olmaz. Ben emekçiyim diyen, emeğimle geçiniyorum diyen herkese yapılan saldırı bilinsin ki bize yapılmıştır. Biz böyle algılar, böyle yorumlarız. Karşımızdaki kişi kim olursa olsun gereken tepkimizi gösteririz" dedi.

İŞÇİ ATARAK MI BELEDİYEYİ KALKINDIRACAKSINIZ

İşten çıkarılanların bankamatik çalışanı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Oktay "Bu iddiaları kanıtlayın. Hani derler ya kanıtlamayan. Diyorlar ki belediye borç batağında borçlardan kurtarmak için işten çıkarmalar oldu. Peki 104 işçiyi işinden atarak mı, emeğini, ekmeğini alarak mı belediyeyi kalkındıracaksınız. Basit uygulamalarla kendinize çözüm göstermeyin" dedi.

KAR TOPU GİBİ BÜYÜYECEK

Mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay işten çıkarılan işçilerin asla yalnız olmadıklarını söyleyerek şunları kaydetti "Aliağa emek kentidir. Eğer aldıkları kararı tekrar gözden geçirmezlerse, geriye dönüş yapmazlarsa bilsinler ki bu mücadele burada her gün kar topu gibi büyüyerek devam edecek" dedi.

ONLAR BİRER ASALAKTIR

İşten çıkarılan işçilerin hizmet sürelerinde herhangi bir aksaklık yaşanmadığına dikkat çeken Oktay "Daha dün 20 gün önce Aliağa'ya geldiğini ve Aliağa'yı yöneteceğini iddia edenler, sizler bu arkadaşlarımızı ne zaman tanıdınız da bu şekilde karar verebiliyorsunuz. Oysaki bizle şunu çok iyi biliyoruz, bu arkadaşlarımız işini yıllardır işini layığıyla yaparak bizlere, Aliağa'mıza vermiş oldukları hizmetlerden dolayı bu güne kadar en ufak bir aksaklık yaşanmamıştır. Ayrıca gerçekten işinin başına uğramadan, ay başında bizlerin sırtından geçinerek maaşını alanlar varsa kaldı ki onlar birer asalaktır. Gelin hep birlikte tespit edelim ve o kapıdan içeri sokmayalım" diyerek sözlerine son verdi. Açıklamanın ardından işçiler Demokrasi Meydanı'nda direniş çadırı kurdular. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894