• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN BORCU

ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN BORCU
ALİAĞA HABER/ alfativi /Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Aliağa Belediyesi'ni ilk incelemelerimize göre 8 milyon lirası tüzel kişiliği sona eren Yenişakran belediyesinden olmak üzere 35

 

BAŞKAN SERKAN ACAR IN BASIN TOPLANTISI

ALİAĞA HABER/ alfativi /Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Aliağa Belediyesi'ni ilk incelemelerimize göre 8 milyon lirası tüzel kişiliği sona eren Yenişakran belediyesinden olmak üzere 35 milyon lira borçla devraldık" dedi.Acar, Aliağa Teras kafede düzenlediği basın toplantısında seçim öncesi verdikleri sözleri yerine getirmek için ciddi şekilde çalıştıklarını ve altyapısını hazırladıklarını söyledi.  Bütünşehir yasasından kaynaklı taşınır ve taşınmaz varlıkların devir işlemlerinden kaynaklı sıkıntılar olduğunu belirten Acar, şu anki önceliklerinin bir anca bu sıkıntıları aşmak olduğunu ifade etti.  

- "Borç 35 milyon lira"Aliağa Belediyesi'ni iç açıcı mali bir tablo ile devralmadıklarını ancak makamların şikayet yeri olmadığını belirten Acar, şöyle konuştu:"Seçim sonrası belediyenin mali yapısını incelediğimizde 35 milyon lira civarında bir borçla karşılaştık. Bu borcun 8 milyon lira civarındaki kısmı ise tüzel kişiliği sona ererek Aliağa Belediyesi'ne bağlanan Yenişakran Belediyesi'nden geliyor. Ancak, hesaplar konusunda bir dağınıklık var. Bir aydır borçları öğrenemedim, net rakamlar ortaya konulamıyor. Mali tabloyu net rakamları tam inceledikten sonra kamuoyuyla bir kez daha paylaşacağım. Çok net olmamakla birlikte 10 milyon lira civarında da belediyenin alacağı olduğu öngörülüyor. 2014 yılı tahmini bütçemizin 90 milyon lira olacak." Acar, Mayıs sonuna kadar bütünşehir ve devir işlemlerinden kaynaklı sıkıntıların çözülmüş olacağını kaydeden Acar, kendisinden önceki belediye yönetiminin seçimden 3 ay önce hizmet alımıyla 150 taşeron işçisi almasını da eleştirdi.  Acar,  "Ben emanetçiyim, halkın temsilcisiyim. O belediyenin her kuruşu bize emanettir. Belediyede çalışan emek veren hiçkimseyle sorunumuz olmaz, onların hakkı korunur. Ama halk arasında "bankamatik memuru" olarak tabir edilen kişiler tespit ediliyor, onlarla yollarımızı ayıracağız" diye konuştu. 

- Aliağa Belediyespor'un durumu  Acar, gazetecilerin sorusu üzerine Aliağa Belediyespor'un da 6 milyon lira bir borcunun olduğundan söz edildiğini kaydetti. Aliağa Belediyespor'a kongrede talip çıkmadığını, durumunun netleşmesini beklediklerini ifade eden Acar, Aliağa Belediyespor'u siyasetten ayırmayı hedeflediğini dile getirdi. Aliağa Belediyespor'la ilgili de gerekli incelemelerin yapıldığı bilgisini veren Acar, şunları söyledi:"Hukukuki süreç nasıl cereyan eder, kulüp kayyuma gider-gitmez bunu bilemem ama vat andaşımızın 1 lirası bana emanet. Ben bu 1 lirayı birileri hata yaptı diye vatandaşa ödettiremem. Ben Belediye olarak 50 lira 100 lira kapı kapı dolaşıp kulübe para isteyemem. Aliağaspor'u dilenci konumuna sokmam. Benim düşündüğüm, orada ter akıtan çocuklar var. Onların alın terleri noktasında o çocukların haklarını almaları noktasında çaba sarfedeceğim. Bunun dışında illegal birşey varsa onun hesabını da yargı sorsun."Acar, kulübün kongre aşamasında müdahil olmayacağını, öncelikle kulüp genel kurulunun kendi kararını vermesini bekleyeceğini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894