• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 14 °C

GREİF İşçilerine Aliağa Desteği

GREİF İşçilerine Aliağa Desteği
ALİAĞQA HABER/ ALFATİVİ/ İstanbul Hadımköy'de yaklaşık 2 aydır grevde olan Greif işçilerine yapılan polis müdahalesi sonucu 91 kişinin göz altına alınmasına tepkiler sürüyor. Aliağa Demokrasi Platformu Üyeleri de yaşanan olaya tepki göstererek , Greif fab

GREİF İŞÇİLERİNE ALİAĞA'DAN DESTEK

ALİAĞQA HABER/ ALFATİVİ/ İstanbul Hadımköy'de yaklaşık 2 aydır grevde olan Greif işçilerine yapılan polis müdahalesi sonucu 91 kişinin göz altına alınmasına tepkiler sürüyor. Aliağa Demokrasi Platformu Üyeleri de yaşanan olaya tepki göstererek , Greif fabrikasında işçilere yönelik yapılanlara son verilmesini, İşvereni ve yetkili sendikayı  toplu iş sözleşmenin imzalanması, taşeron işçilerinin kadrolu statüye geçirilmesini beklediklerini belirttiler.

GREİF İŞÇİLERİNİN TALEPLERİ HAKLI VE MEŞRUDUR

Aliağa Petrol İş Sendikası önünde toplanan platform üyeleri adına basın açıklamasını Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay yaptı. Düşük ücret ve sosyal haklardan yoksun olarak çalışan Greif işçileri, süren toplu iş görüşmelerinde bir netice alamayınca taleplerinin kabul edilmesi için fabrikayı işgal ettiklerini ifade eden Oktay şöyle konuştu: " İki ay önce Greif Hadım Köy fabrikasını işgal eden işçilerin öne sürdükleri talepler; asgari olarak insanca bir yaşamın sağlanmasından ve taşeron sisteminin kaldırılmasından ibarettir. İnsanca bir yaşam için öne sürdükleri taleplerinin kabul ettirmek için işgal direnişini başlatan Greif işçilerinin bu talepleri haklı ve meşrudur. İşçilerin hak ve hukuku noktasında mangalda kül bırakmayan AKP hükümeti, her zaman olduğu gibi bu saldırı ile birlikte işçi ve emekçi düşmanlığı noktasında rüştünü bir kez daha şiddete başvurarak göstermiştir" dedi.

KÖLELİK LAİK GÖRÜLÜYOR

Direnişin 60. Gününde gerçekleşen polis saldırısını kınadıklarını belirten Oktay işçilerin hak arama mücadelesine dönük saldırıların sermaye düzeninin tüm adaletsizliğini gözler önüne serdiğini söyleyerek " Greif işçilerinin direnişi Türkiye’nin dört bir yanında güvencesizliğe, hak gasplarına ve gayri insani çalışmaya karşı verilen mücadelenin en güncel ve güçlü halkalarından birisidir. Bu nedenle Greif işçisine yönelik bu saldırı; işçi sınıfının, sermayenin esnek güvencesiz çalışma kuşatmasına karşı mücadelesine yönelik niyet ve baş vuracağı baskı ve şiddeti gözler önüne sermektedir. İçinden geçtiğimiz bu süreçte krizi bahane eden sermaye sahiplerinin gerek uluslar arası alanda gerekse ülkemizde işçi sınıfına yönelik saldırıları, baskı ve şiddetle hiçbir sınır tanımadan fütursuz bir şekilde devam etmektedir. Esnek çalışma, taşeronlaştırma, düşük ücret, güvencesiz iş, her türlü sosyal haktan yoksun ve örgütsüz çalışma koşullarının en fazla dayatıldığı, İşçi ve emekçilerin insanca yaşam için öne sürdükleri taleplerine sıfır zamla karşılık veren AKP hükümeti de işçi ve emekçilere köleliği laik görmektedir.

SINIF MÜCADELESİ TESLİM ALINAMAYACAK

İşçilerin yapılan bütün baskılara işyerlerinde, sokaklarda büyüyen mücadele ile cevap vereceğini kaydeden Aliağa Petrol iş Şube başkanı Ahmet Oktay "İşçi sınıfının şanlı direnişlerinin simgesi olan 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü yaklaşırken yolsuzluk ve hırsızlıkların üzerine örten iktidarın ülke çapında ardı ardına yaşanan işçi direnişleri karşısındaki şiddet ve baskıya dayalı tavrı işçilerin, emekçilerin mücadelesinin gücünü ve etkisini göstermektedir. Greif Fabrikası’nda süren işgal, Fen iş, Standat Profil, Luna sayaç, Diyarbakır DEDAŞ’da direnişleri ve Yatağan işçisinin yasakları, barikatları aşarak Ankara’da gerçekleştirdiği özelleştirme protestosu, sınıf mücadelesinin teslim alınamayacağının kanıtıdır. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu olarak, Greif işçilerinin direnişini selamlıyor, Greif işçilerinin haklı ve meşru mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz, Jandarma ve polisin işçilere yönelik bu saldırısını bir kez daha kınıyor, Greif fabrikasında işçilere yönelik saldırıya son verilmesini, İşvereni ve yetkili sendikayı  toplu iş sözleşmenin imzalanması, taşeron işçilerinin kadrolu statüye kavuşturulmasına çağırıyoruz" diyerek sözlerine son verdi. Platform üyeleri basın açıklamasının ardından dağıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894