• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

Eroğlu:Engelleri Beraber Aşacağız

Eroğlu:Engelleri Beraber Aşacağız
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi CUMHURİYET HALK PARTİSİ ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BARIŞ EROĞLU, ALİAĞA ENGELLİLER VE REHABİLİTASYON DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ. ENGELLİ VATANDAŞLARIN SORUN VE İSTE
BARIŞ EROĞLU ALİAĞA ENGELLİLER VE REHABİLİTASYON DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi  
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, Aliağa’nın engelli yurttaşlar için engelsiz bir kente dönüştürmek üzere kentin yeniden dizayn edileceğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu Aliağa Engeliler Rehabilitasyon Derneği’ni Engelsiz Kafe’de ziyaret etti. Eroğlu; çağdaş bir kentin en önemli göstergesinin engelli vatandaşlara gösterdiği ilgi ve hizmetler olduğunu belirterek “Engelli vatandaşların kent yaşamından normal bir vatandaş kadar faydalanmasını sağlayacağız. Engelsiz bir yaşam için yola çıktık, tüm engelleri kaldıracağız. ” Dedi.
“Engelsiz Bir Aliağa” için önemli projelerinin olduğunun altını çizen Eroğlu, engelli vatandaşların sorunlarını dinledi ve sorunlara yönelik düşünce ve projelerini anlattı.
 
SORUNLARA GENİŞ PERSPEKTİFTEN BAKILMALI
Genç Başkan adayı Barış Eroğlu, “Yapacağımız birçok projemiz var. Bu projeler üzerinde özellikle engellilerle ilgili bir şey belirtmedik. Çünkü yapacağımız her projede engelli vatandaşlarımız düşünülecek. Nasıl ki bu hizmetlerden normal bir vatandaş faydalanacaksa, engelli vatandaşımızda aynı hizmeti alacak” Dedi.
Belediyenin karar alma süreçlerinde engelli yurttaşların katılacağını söyleyen genç Başkan adayı Eroğlu, “Derneğinizin görüşlerini ve önerilerini her zaman dikkate alacağım. Meclis üyesi adaylarımız arasında Derneğiniz üyesi olan Yaşar Aziz Kaya arkadaşımız var. Sizlerin sorunlarını ve isteklerini bizlere iletecek. Tabi bu toplantılara tüm sivil toplum örgütleri katılacak. Bizlere talepler iletilecek ve bizler de yapılmasını gerekeni ortak akıl çerçevesinde birleştirip halkımıza sunacak ve projelerimizi gerçekleştireceğiz.” Dedi.
 
YAPACAĞIMIZ PROJELERLE ALİAĞA’YI ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Kaynakların doğru kullanılması gerektiğini belirten CHP’li Aday Barış Eroğlu “Yapacağımız işi, bir kez yapmalıyız. Ne tür proje olursa olsun bu projelerin hepsinde engelli vatandaşlarımız düşünülecek. Projelerimizle Aliağa olarak fark yaratarak, gerek İzmirlileri gerekse çevre il ve ilçeleri yaptığımız projelerle buraya çekecek, Aliağa’mızı çekim merkezi haline getireceğiz.” Dedi.
 
İSTİHDAM ALANLARINI KENDİMİZ YARATMALIYIZ
İstihdam konusuna da değinen Barış Eroğlu, Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz tarafından Engelliler Derneğine tahsisi sağlanan Engelsiz Cafe örneğini verdi. “Engellilere istihdam anlamında en güzel örnek şuan içerisinde bulunduğumuz yer, Engelsiz Kafe. Türkiye’mizde ilklerden biridir. Burada engelli kardeşlerimiz çalışarak hayatlarını sürdürüyor ve yaşama tutunuyorlar. Bizim böyle çalışmalara, böyle alanlara ihtiyacımız var. Bizim Sosyal Belediyecilik anlayışımız budur. Bu çalışmaları hep birlikte yapacağız” Dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894