• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Hayvanseverlerden Şok İddia

Hayvanseverlerden Şok İddia
Hasan Eser / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Foça ilçesinde son zamanlarda sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürülmesi protesto edildi. Foça Doğa'yı ve Hayvanları Koruma Derneği tarafından düzenl
HAYVANSEVERLER'DEN FOÇA BEDEDİYESİ'NE YÖNELİK ŞOK İDDİALAR 
 
Hasan Eser / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Foça ilçesinde son zamanlarda sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürülmesi protesto edildi.  Foça Doğa'yı ve Hayvanları Koruma Derneği tarafından düzenlenen eylemde, son günlerde görülen hayvan zehirleme olaylarına tepki gösterildi.
 
Foça Demokrasi Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri, sokak hayvanlarının Foça Belediyesi tarafından toplanarak ormanlık alanlara bırakıldığını, buralarda aç ve susuz kalan hayvanların ölüme terk edildiğini ve bu duruma tepki gösterilmesinin ardından zehirlenmek sureti ile yine Foça Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının öldürüldüğünü iddia ettiler. 
 
 
5199 SAYILI KANUN AÇIK VE NET 
Foça Doğa'yı ve Hayvanları Koruma Derneği, tarafından  yapılan basın açıklamasında; şu ifadelere yer verildi: ."Foça ilçemizde ki sokak hayvanlarının fazlalığı herkesin dikkatini çekmektedir. Bu popülasyon ancak ve ancak yerel yönetim tarafından gerekli ekipmanları sağlanmış, ameliyat malzemeleri  ve cihazları olan,belediye'ye ait  bir rehabilitasyon ve kısırlaştırma merkezinde, bu  konuda eğitim almış sokak hayvanlarını toplama biriminin toplayacağı ve deneyimli bir veteriner gurubunun yapacağı düzenli  kısırlaştırma  ile kontrol altına alınabilir. Bu popülasyonu azaltmak için sokak hayvanlarını toplayıp ormanlara atmak, açlık ve susuzluktan ölmelerini sağlamak, zehirlemek yolunu seçmek, ancak insanlıktan nasibini almamış, dini duyguları bulunmayan vicdansız kişilerin yapacağı veya yaptıracağı bir yöntemdir. Yüzyıllardır insanoğlu ile birlikte yaşamaya alışmış, onların dostu olmuş,  hayatlarını beraber sürdürmüş kedi ve köpekler hiç bir koşulda hayatlarını devam ettiremezler. Sağlıklı hayvanların evleri sokaklardır. Hasta ve yaralı durumda olan hayvanlar tedavi gördükten sonra alındıkları yere geri bırakılmalıdır. Kanunlar bunu  emreder. 5199 sayılı kanunda yerel yönetimlerin sokak hayvanları  hakkında yapması gereken yasal sorumluluklar  açık ve net olarak belirtilmiştir.Bu yasayı uygulamayan yöneticiler  görev ihmalinde bulunmaktadırlar.  Bundan böyle yerel yönetim sokak hayvanları ile ilgili yasal sorumluluklarını yerine getirmez ise  haklarında İç İşleri Bakanlığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Biz hayvan severler ve  sev,koru derneği  olarak  Foça Belediyesi'nin 5199 sayılı kanun gereği  sokak hayvanları ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmesini talep ediyoruz. Bu durumun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Yaşamak her canlının hakkıdır. "
 
ŞOK İDDİALAR 
Yapılan açıklama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Foça Doğa'yı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevtap Henrich, İlçede bugüne kadar süre gelen hayvan popülasyonu ile ilgili probleme Foça Belediyesi  çözüm noktasında hiç bir şey yapmadığını öne sürdü. 5119 sayılı yasa'ya dikkat çeken  Başkan Henrich,  Foça Belediyesi'nin sokak hayvanlarını toplatıp ormanlık alana terk ettiğini iddia etti. 
 
FOÇA BELEDİYESİNİ MAHKEME'YE VERECEĞİZ
Konuyu  Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdiğini anlatan Başkan Henrich, şunları söyledi: "Şahitlerim var. CHP'li seçmenler Foça Belediye Başkanı'na; 'ilçemizi sokak hayvanlarından arındırmazsanız; size oy vermeyeceğiz'  demişler. Bunun üzerine Foça Belediyesi'de  sokak hayvanları toplatıp Menemen ovası kırsalına bırakmıştır. Dernek olarak Foça Belediye Başkanı'na; 'Bunu  nasıl yaparsın,hayvanları susuzluğa,açlığa ve ölüme nasıl terk edersin?' diye sorduk .Bize; 'eğer bu konuyu dillendirirseniz  daha gaddar oluruz' yanıtını verdi. Bu hadise'nin üzerinden bir kaç gün geçtikten sonra da ilçemiz genelinde  zehirlenme vakaları görüldü. Zehirlenen hayvanlardan bir tanesi kollarımızda öldü. Ölen hayvanı veterinere götürdük, Veteriner Suat Bey bize  hayvanları  öldüren zehir'in profesyonel bir zehir olduğunu ve bu zehrin eczanelerde bulunamayacağının bilgisini verdi. Tüm bu bilgileri üst üste koyduğunuz da;  ilk akla gelen bu işi Foça Belediyesi'nin yaptırdığıdır. Foça Belediyesi hayvanların fare zehri ile öldürüldüğünü öne sürerek, bu konuyla  hiç bir ilgileri olmadığını söylüyor . Ancak  biz  Foça Belediyesini mahkeme'ye vereceğiz" 
 
SİYASET YAPMIYORUZ! 
Dernek adına yaptığı çalışmaların, mensubu  olduğu siyasi parti ile hiç bir alakası olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Sevtap Henrich, "Ne yazık ki bazı CHP'li arkadaşlar bizim  sokak hayvanları adına Foça Belediyesi'ne gösterdiğimiz tepkiyi siyasi olarak yorumluyorlar. Bu konunun siyaset ile hiç bir alakası yoktur. Bizim için bu noktada  önemli olan hayvanlardır. Hayvana zarar veren değil partim, rahmetli Atatürk bile canlanıp gelse  ona bile karşı çıkarım.Biz çok şey istemiyoruz,bizim istediğimiz  tecrübeli bir veteriner" diye konuştu. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894