• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 18 °C

Foça Marka Kent Olacak!

Foça Marka Kent Olacak!
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi CHP Foça Belediye Başkan Adayı Gökhan Demirağ Foça ve projelerini anlattı. Seçildiği 1. ve 2. Dönemi değerlendiren Demirağ gerçekleşen projeleri 3. Dönemde aynı heye

CHP FOÇA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖKHAN DEMİRAĞ FOÇA VE PROJELERİNİ ANLATTI

-GELECEK NESİLLERE YAŞANABİLİR BİR FOÇA BIRAKMAK İSTİYORUZ

-FOÇA’YI MARKA KENT HALİNE GETİRECEĞİZ.

Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi

CHP Foça Belediye Başkan Adayı Gökhan Demirağ Foça ve projelerini anlattı. Seçildiği 1. ve 2. Dönemi değerlendiren Demirağ gerçekleşen projeleri 3. Dönemde aynı heyecanla devam edeceklerini anlattı.

Demirağ “ 31 yaşında Belediye başkanı olduğumuz gündeki heyecanımız bugünde aynı heyecanla devam ediyor.  İlk dönem Büyükşehir yasası çıkmadan sadece Foça İlçesi sınırları içindeydik, çok projelere imza attık. 2. Dönemde kapanan 3 Belde 4 tanede orman köyü işin içine girdi. Daha farklı bir belediyecilik stratejisi belirlememiz gerekiyordu. Amacımız Yeni yasa ile ortaya çıkan olumsuzlukları vatandaşımıza en az hissettirmekti. Yasa ile Bir gün birçok yetkinin elimizden alındığını gördük. Sıkıntılı geçen bu dönemi tecrübeli ekibimizle çok rahat geçirdik. Projelerimizi gerçekleştirdik Büyükşehir belediyesi ile birlikte ortaklaşa çok büyük hizmetler gerçekleştirdik. Birçok projeye de imza attık. Bölgeyi ve sorunlarını tanımış olduk.

3. dönemde daha da tecrübeli daha da heyecanlı olarak bölgeyi tanıyan bir aday olarak yine vatandaşlarımızın halkımızın emrindeyiz. Yeni katılan 4 tane orman köyü ile birlikte büyük projelere imza atacağız.

Ekibimizle yeni katılan yerleşim yerleri ile birlikte gerek turizmde gerekse tarımda gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Foça bırakmak heyecanı ve azmi içeresindeyiz.

Foça’da yat bağlama Yeni Foça’da yat limanı çalışmalarımız var. Foça Midilli hattının tekrar açılması için yoğun uğraş veriyoruz.

Büyükşehir Belediyemiz çok süratli vapurlar aldı,  biri bu yıl hizmete girecek Konak – Foça seferleri başlayacak. Yaz aylarında Foça , Mordoğan ve Karaburun arasında devam eden deniz ulaşımımız devam edecek .

HUZURLU VE GÜVENLİ BİR KENT YARATACAĞIZ.

Slow food pazarını Foça’ya  kazandırdık Earth market unvanını kazanan   ilk ilçeyiz.. Tarımsal organik ürünlerin bölgemizde yetişiyor olması çok katkı sağladı. Foça balığını da markalaştırma çalışmalarımız var. Bağarası’nda Entegre soğuk hava tesisi ile Foça balığını da ön plana çıkarma çalışmalarımız var.

Gerenköy bölgemizde sütü marka haline getirme çalışmalarımız Büyükşehir Belediyemizle ile birlikte ortaklaşa planladığımız çalışmalardan. Bu dönemde kooperatifçiliği çok destekledik desteklemeye devam edeceğiz..

Bağarasında kurduğumuz belki de Egedeki tek tahıl kurutma tesisini faaliyete geçirdik. Böylece çiftçi arkadaşlarımızın 2. Hatta 3. Ürünü elde etmelerine olanak sağlayacak.

Tarımsal konular ve çevre konusunda da çok duyarlıyız. Özellikle kuzeyden üzerimize gelen sanayi konusunda direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz.

Hayvancılığın, tarımın ve turizmin ön planda olduğu vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabileceği bir kent yaratacağız.

 

TURİZMİMİZİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ

Foça gelecek beş yılda turizm anlamında önemli bir yere gelecektir. Bu yeni dönemde turizmde sıçrama yapmak hedefimiz. Türkiye’nin önemli ve ilk tatil köyü ilçemizde idi ve kapatıldı. Kültür ve turizm bakanlığından Foça Belediyesi olarak Club Med arazisinin imar planı yapma yetkisini aldık. Foça’yı eski turizmdeki canlı günlerine döndürmek en büyük hedefimiz. Butik bir kent vizyonunu ön plana çıkarmak, turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Foça ve Yeni Foça’daki taş evleri restore ederek turizme katmak hedefimiz. Butik oteller açılmaya başladı. Foça Yeni Foça arasındaki güzel koylarımız var. Bölgenin Turizm Teşvik kapsamına alınması ile ilgili konuyla ilgili derneklerle çalışmamız var. Foça’da koruma ve çevre bilincini ön plana çıkarma çalışmalarımız var. Hayalci olmadan turizmi uzun vadeli düşünerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık turizmi ile ilgili çok ciddi çalışmalara başladık bu dönemde ağırlık vereceğiz. Termal su ile ilgili gerek MTA gerekse özel çalışmalar yapılıyor.

Spor Turizmi için Bağarası bölgemizi düşünüyoruz , büyük bir gençlik merkezi yapacağız Sadece güneş ve deniz değil spor turizmini de ön plana çıkarmak lazım. Rüzgâr ve yelken ile de turizmimizi çeşitlendireceğiz.

FOÇA’YI TARİH TURİZMİ İLE ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ. 

Büyükşehir belediyemiz, Kazı kurulu başkanlığımız ve Foça Belediyesi olarak yürüttüğümüz yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar içinde UNESCO dünya mirası listesine alınan şu anda çalışmaları devam eden Osmanlı sur duvarları projemizin yapımı bitmek üzere. 3 yel değirmenimizden biri orijinal haline getirildi diğerlerinde çalışmalar sürüyor.2015 yılında şu an kazı çalışmaları yapılan Athena tapınağı ayağa kalkıyor. Herodot duvarı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Antik tiyatronun gün ışığına çıkarma çalışmalarımız var. Bütün bu eserlerin ortaya çıkması ile 2014-2016 yılları arasında İlçemize Müze de kazandırılarak Arkeo Kent projemiz bitmiş olacak çalışmalar süratle devam ediyor Foça turizmde emin adımlarla ilerliyor. 12 aya yayılan bir turizm çeşitliliğine sahip olarak.

FOÇA’YI MARKA KENT HALİNE GETİRECEĞİZ.

İlk 2 dönemde projelendirme ve hazırlık çalışmalarımız sürmüştü. Artık görsel anlamda projelerimiz hayata geçecek. Buda beni ve ekibimi 3. Dönemde çok heyecanlandırıyor. Halkımız 2 dönem bize güvendi desteğini verdi. 3 döneme talibiz. Bizlere bu konuda ciddi katkı koyan Kurum, kuruluş ve vatandaşlarımız var, onlara buradan Foça adına teşekkürlerimi sunuyorum.

 Bu göreve talibiz, Yeni dönemde hep birlikte halkımızın desteği ile el ele Foça’yı marka kent haline getireceğiz.” dedi

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894