• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 15 °C

Şahin ve Kocaoğlu Ele Ele

Şahin ve Kocaoğlu Ele Ele
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Menemen Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapımına başladığı, 7 milyon 724 bin TL'ye mal olacak yeni hizmet binasının temeli coşkulu bir
ŞAHİN VE KOCAOĞLU HİZMET İÇİN ELE ELE VERDİ
 
MENEMEN BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILDI
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Menemen Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapımına başladığı, 7 milyon 724 bin TL'ye mal olacak yeni hizmet binasının temeli coşkulu bir törenle atıldı.
 
Menemen Belediyesi’nin eski hizmet binası yerinde gerçekleştirilen törene; CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  CHP İl Başkanı Ali Engin, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, İlçe Belediye Başkanları ve Belediye Başkan Adayları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
BAŞKAN ŞAHİN; “ÖNCE HİZMET YAPTIK”
1999’dan bugüne zor şartlarda hizmet verdikleri Menemen Belediye Hizmet Binası’nın yerine yenisi yapmadan önce, ilçe sokaklarındaki sorunları çözmeyi tercih ettiklerini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemen’de tarihi bir gün yaşandığını söyleyerek; “Belediye hizmet binası yapanlar sanki kendisine saray yapıyormuş, makam odası yapıyormuş gibi değerlendiriliyor. Bizim sokaklarımızda çok büyük sorunlar vardı. Öncelikle bu sorunların halledilmesi gerektiğine inandığımız için Belediye Hizmet Binamızın temelini bu günlere bıraktık. 2009 yılından sonra bağlanan belediyelerimizle birlikte iş yükümüz fazlalaştı. Beldelere de yapacağımız hizmetler vardı. Alt ve üst yapılarına, ulaşımına kadar her alanda Beldelerimize ve ilçe merkezimize katkı koymaya çalıştık. Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüyerek doğalgazından içme suyuna, 300 araçlık otoparkından Cumhuriyet Meydanı’na kadar çok sayıda hizmet gerçekleştirdik” dedi.
 
“BİZ NE ÇUKURDA BATTIK, NE TEPE TAKLAK GİTTİK”
Cumhuriyet Meydanı ve otopark çalışmaları gerçekleşirken, muhalefet partisi temsilcilerinin “Başkan Tahir Şahin bu çukurda boğulacak” dediğini hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Öyle bir el vardı ki, O elin ismi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’ydu. Bizi o çukurdan çekti aldı. Yine Tepe Sosyal Tesislerini yaparken bu kez ‘Tepe Taklak Gidecek’ dediler. Biz ne çukurda battık, ne tepe taklak gittik. Çünkü yine bir el vardı ki, o elin adı yine Büyükşehir Belediye Başkanı sevgili Aziz Kocaoğlu’ndan başkası değildi” dedi. 
Konuşması vatandaşların “İzmir Aziz Kalacak” sloganıyla bölünen Başkan Şahin; “İzmir elbette Aziz kalacak, başka bir düşüncemiz var mı zaten” dedi.
 
MENEMEN’E 50 YIL HİZMET VERECEK…
Menemen Belediyesi’nin ödediği 1,5 milyon TL istimlak bedeliyle mülkiyeti Menemen Belediyesi’ne geçirilen arsa üzerinde kurulacak yeni belediye hizmet binasının 7 bin m2 kapalı alana sahip olacağını açıklayan Başkan Tahir Şahin sözlerine şöyle devam etti, “Bu binanın ihale bedeli 6 milyon 224 bin TL. Bazı insanlar ve kurum temsilcileri 'büyük bina olsun' diyorlar. Biz 15 milyon TL'lik bina yapmıyoruz. Bu bina en az 50 yıl Menemenli hemşehrilerimizin ihtiyacını karşılayacak. Bu binada öyle bir çalışacağız ki; bize vermiş olduğunuz güç ve destekle, Atatürk'ün ilkelerinden vazgeçmeyen bir sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışacağız."
 
“MENEMEN BELEDİYESİ’NİN ANAHTARINI KOCAOĞLU'NA TESLİM EDECEĞİZ”
Yerel seçimde herkesin gönlünün bir yerde olacağını ifade eden Başkan Şahin, 30 Mart seçimlerinin önemine de değindi. Şahin, "Menemen halkı bana çok büyük destek verdi. İnanıyorum ki bu dönemde de desteklerini esirgemeyecekler. Geçmiş seçimlere oranla oyunu en çok arttıran ilçe olarak Menemen Belediyesi’nin anahtarını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teslim edeceğimize buradan söz veriyoruz" diye konuştu.
Başkan Şahin kürsüden, belediye hizmet binasının maliyetinin tamamını Başkan Kocaoğlu'nun karşılamasını ve bu binayı Menemen’e hediye etmesini istedi. Kocaoğlu da, seçimlerde gelen oy oranı kadar belediye binasına destek yapacağını ifade etti.
 
KOCAOĞLU; “İZMİR, DÜNYA METROPOLLERİ İÇERİSİNDE EN HIZLI BÜYÜYEN KENT”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yılda Menemen’e 186,5 milyon TL alt yapı yatırımı yaptığını açıklayan İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu; içme suyundan kanalizasyona, ulaşımdan arıtmaya varıncaya kadar ilçenin birçok problemini hallettiklerini söyledi. Yeni Belediye Hizmet Binası’na da mutlaka katkıda bulunacağını açıklayarak; “Hem ilçe Belediyelerimiz, hem Tarım Kooperatif Birliklerine, hem kırsal kesimdeki faaliyetlere, herkese elimizi uzatarak, adını iki kelime ile 10 yıl önce belirlediğimiz ‘yerelde kalkınma’ projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Bugün İzmir hangi kriterden bakarsanız bakın, dünya metropolleri içerisinde en hızlı büyüyen kent oldu” dedi.
 
KOCAOĞLU’NDAN YILDIRIM’A ‘ZEKAT’ ÇIKIŞI...
Başkan Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada; AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı Bayındır'daki çiçek alım sözleşmesi töreninde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Yıldırım'ın, "Sizin 10 yıldır İzmir’e yaptıklarınız bizim yaptıklarımızın zekatı kadarsa buna da İzmirli teşekkür eder. 10 yıldır siz neredeydiniz" sözlerine cevap veren Başkan Kocaoğlu, "Sayın aday Bayındır'a gitmiş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanını da getirmişler. Orada sözleşmeli çiçek alımı yapmışlar ve demişler ki; 'Bizim yaptığımız hizmetlerin zekatı olmaz sizin yaptığınız hizmetler…' Bayındır'da çiçek almayı biz başlattık. İlçeye, Tarım-Park Bahçeler Daire Başkanlığı'ndan 10 arkadaşımızla her türlü bilimsel desteği verdik. Bayındır çiçekçiliği çağ atladı. Şimdi gelip bunu alıyorsunuz. Çok iyi, seviniyoruz, teşekkür ediyoruz. Zaten Bayındır'ı, Urla Bademler'i, Ödemiş Bademli ile Tire Süt'ü Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Dünya insanı ile buluşturmak istiyoruz. Rekabete girdiniz, ne güzel çiçek almaya geldiniz. Bayındırlı çiçek üreticileri adına İzmir'e bıraktığınız para için teşekkür ediyorum" dedi.
 
“KİM KİME ZEKAT VERİYOR?”
Kocaoğlu, Yıldırım'ın ‘zekat’ çıkışını İzmir'e yapılan yatırım miktarları üzerinden yorumlayarak; "Kitabımızda zekatın oranı yoktur. Bazı inanışlara, gelenek göreneklere göre zekat oranı 40'ta 1 olarak hafızalara yerleşmiştir. İzmir kentinin tamamı merkezi bütçeye 2012 yılında 37.5 milyar TL katkıda bulunmuştur. Merkezi hükümet 2013 yılında sadece 738 milyon TL yatırım yapmıştır.  Siz bu rakamı böldüğünüzde oran 40 değil, 50'de 1'dir. Ya zekatı biz bilmiyoruz, ya da siz hayatınız boyunca hiç zekat vermediniz. Yada hesabı şaşırtıyorsunuz. Kim kime zekat veriyor. Siz hiç tapeleri çıkan havuzların zekatını verdiniz mi? Havuzların zekatı verilir mi? Yüce rabbim havuzun zekatını kabul eder mi? Kimin evini soruyorlar, ne yapıyorlar bunlar?" ifadelerini kullandı.
 
“ŞOV YAPMAK ANLAYIŞINDALAR”
Başkan Kocaoğlu konuşmasında İzmir Valisi Mustafa Toprak'a da tepki göstererek; "Vali, trafik probleminde bizi suçluyor, polisi sokağa çıkartmıyor. Valimiz sadece adayla birlikte açılış yapıyor. Bayındır'da iki sene önce hizmete girmiş PTT binasını açtılar. Bir tarafta PTT Genel Müdürü, diğer tarafta Vali vardı. Sonra bir hayırseverin yaptığı yurdu açtılar. Gaziemir'de bir hastane yapıldı. Araziyi Gaziemir Belediye Başkanımız verdi. Hafriyatı biz yaptık. Hastane binasını rahmetli Salih İşgören'in Vakfı yaptı. Açılışı ise bunlar yaptı. Ne bizi, ne belediye başkanını çağırdılar. Bunların anlayışı budur. Şov yapalım" dedi.
 
ORTADA PROJE YOK”
Kocaoğlu, Binali Yıldırım'ın Pazartesi günü açıklayacağı İzmir'e yönelik projelerin sayısına da tepki gösterdi. Kocaoğlu, "Bir de şimdi 7 bin 70 projeden bahsediyorlar. Başbakan da AKP İl Kongresi'nin ardından 773 projenin açılışını yaptı. O projelerin açılışı 5 dakika sürmedi. Niye, çünkü öyle bir proje yok. Rakamları büyüt... Biz minibüsçü kardeşlerimizle 3-4 senedir çalışıyoruz. Taşıma Kooperatifleri ile çalışıyoruz. Şimdi minibüsleri devreye sokacağız diye proje yapacaklarmış. Biz, projelerimizi diğer adayların seçim bildirgelerinde görmekten haz duyarız, gururlanırız. Demek ki projelerimiz genel kabul görüyor" diye konuştu.
 
“ALAN MEMNUN, SATAN MEMNUN…”
Konuşmasında hükümetin genel uygulamalarını da eleştiren Başkan Kocaoğlu, uygulanan sistemi şu sözlerle anlattı; "AKP hükümeti 10 senedir ne yaptı? Ben size anlatayım da sorgulayın. Gayet basit. Birincisi enerji lisansı verdi. İstediğine istediği koşullarda… Maden lisansını da istediğine istediği koşullarda verdi. Kamu mallarını, büyük arazileri satıyor. Devlet kurumlarının binalarını satıyor, Karayolları Bölge Müdürlüğü olduğu gibi…Bu karayolları arazilerini, TEKEL arazisini ihalesine girip alan kişi 10 senedir İzmir’de Büyükşehir Meclis Üyesi ve şu anda İmar Komisyonu üyesidir. Bir CHP'li Meclis Üyesi böyle bir şey yapsa siz ne yaparsınız? Bizi suçlarsınız değil mi? Tık yok. Ne sayın Başbakan’dan, ne Bakan’dan, ne İl Başkanı’ndan, ne Belediye Başkanı’ndan tık yok. Alan memnun, satan memnun… O da oraları almıyor aracılık, komisyonculuk yapıyor."
 
“BU ÜLKEDE YÖNETİCİLER 5 SENE DOĞRU DURACAK, NAMUSLU DURACAK”
Hükümetin yatırımları fahiş fiyatlara yaptığını anlatan Kocaoğlu, "Bir de yap-işlet-devret modeli ile istediği adama, istediği fiyattan, istediği sürede yatırım yaptırıyorlar. Mal, ziyaretçi, araba ve kredi garantisi de devletten. Korkunç bir şekilde maliyetli projeler çıkıyor. Bugün özel sektörün yap-işlet-devret ile aldığı otobanlar, bunların yaptığı bölünmüş yollardan daha ucuza mal oluyor. Bölünmüş yolları öyle bir ihaleye çıkıyorlar ki; milletin cebinden yandaşlarına rant sağlıyorlar. Bir de bunun karşılığında bölünmüş yol yapıyorlar. Daha bölünmüş yolu pazarlamayı bulamadılar. Yakında onu da bulurlar ve birisini zengin mi ederler bilmiyorum. Daha satacakları birçok şey var. Ben biliyorum ama kamuoyu ile paylaşılmadığı için üzerinde durmuyorum. Bu ülke tarımı, sanayisi, ticareti, turizmi, insanı ile zengindir. Bu ülkede yöneticiler 5 sene doğru duracak, namuslu duracak, bu ülke itibar kazanır, borçlarını öder. İkinci 5 senede bu ülke hak ettiği yere gelir. Bunu 10 yıllık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığımdan biliyorum. En borçlu belediye denilerek gazetelerde çarşaf çarşaf haberler vardı. Borçları bitirdik 5 senede. Bütün projelerimizi gerçekleştirdik. Şimdi hem İlçe Belediyelerimize, hem Kooperatiflerimize destek veriyoruz. Birlikte proje yapıyoruz, kenti kalkındırıyoruz. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ile 25 milyon TL para harcayarak meyve paketleme ve soğuk hava deposu kurduk. O bölgenin meyveleri değer kazanacak. Fiyatların yükseldiği dönemde satılacak. Bu yerelde kalkınmayı sağlamak için yapılmıştır.  Ulu Önderimizin 'bu kentte sergiler açın' vasiyeti var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyada tek olarak sadece kendi kaynaklarıyla fuar alanı yapıyor. İnşaat yüzde 80 oranında bitti. Belediye olarak 400 milyon TL para ödüyoruz. Dünya'nın bütün kentlerinde odalar, borsalar, sanayiciler, işadamları, hükümet para verir, belediye küçük miktar ayırır. Bizde ise kimse yok. Büyükşehir tek başına bu işi gerçekleştiriyor. Neden? Ürünlerimiz burada pazarlansın, dünya burada buluşsun, tanıtım yapılsın diye bu yatırımı yapıyoruz. Bu sosyal demokrat belediyecilik anlayışıdır. Biz kul hakkı yemeden, vatandaşın malını kendi malından fazla koruyarak, yetim hakkına el uzatmadan, çalışıp sizlere layık olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
 
“KİMİN NAMUSU TESCİLLİ İSE ONA OY VERİN”
Kocaoğlu konuşmasını söyle sürdürdü: "Sizden oy istemiyorum. Sizden sadece bir şey istiyorum. Kimi namuslu biliyorsanız, kimin namusu tescilli ise ona oy verin. Namuslu insanlara oy verin ki bu ülkenin değerleri, malları heba olmasın. Yandaşlara satılmasın. Bu tür işler yapılmasın. Hakimler, savcılar, emniyet müdürleri akşama kadar yer değiştirmesin. İzmir'de bir emniyet müdürü 32 gün kalabildi. Gidiyoruz. Meçhule, diktatörlüğü gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yapılacak genel seçimlerde iktidarı değiştirmek, yönetimi namuslu insanlara bırakmak vatandaşlık görevidir. Ben sizi bana oy vermeye çağırmıyorum, ‘namuslu insanlara oy verin, bu beladan ülkeyi kurtarın' diye sesleniyorum. Kurtarın ki; benim arkadaşlarıma operasyon yapıldığında polisin, savcının yeri değişmedi. Alnımız ak, yüzümüz pak hesap verdik. İçeride 22 ay yattılar. Evlerinde ne elbise torbaları, ne kutular, ne para vardı. Hiçbir şey yoktu. Bunlar 57 günde çıkıyor. Bir kısmı savcılar, polisler, hakimler ayarlandıktan sonra ifade vermeye gidiyor. Çok yakında o İranlı adam da çıkacak. Banka müdürü gibi çıkacak. Bacanak gibi tutuklanmayacak. 2014 yılı inşallah memleketimize hayırlı uğurlu gelir. Sağlıklı insanlar, dürüst insanlar iş başına gelir."
 
Menemen Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileriyle renklenen törende, protokol hep birlikte butona basarak Yeni Belediye Hizmet Binası’nın temelini attı. Dualar eşliğinde kurban kesimiyle birlikte temel atma töreni tamamlandı. Tören sonrasında, Menemen ilçe merkezinde Belediye Başkanı Tahir Şahin ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; Emiralem ve Türkelli’deki seçim bürosu açılışlarına da katıldı. Kocaoğlu, Menemen ziyaretinde vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894