• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Foça Ekonomisini Değerlendirdi

Foça Ekonomisini Değerlendirdi
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Foça Genç İş Adamları Derneği (FOGİAD) Başkanı Altan Öztürk,
FOGİAD BAŞKANI ÖZTÜRK, FOÇA EKONOMİSİNİ DEĞERLENDİRDİ 
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
 
Foça Genç İş Adamları Derneği (FOGİAD) Başkanı  Altan Öztürk, İlçe ekonomisini değerlendirdi. Foça'nın siyasi, ekonomik ve sosyal yaşantısına göndermelerde bulunan Öztürk,Foça'da yapımı yılan hikayesine dönen 5 Yıldızlı Kumburnu Otel projesinin gerçekleşmesi  ve yaklaşık 10 yıldır kapalı kalıp atıl duruma düşen Fransız Tatil Köyü'nün turizme yeniden kazandırılması gerektiğini söyledi. Öztürk, bu  2 projenin gerçekleşmesi halinde  ilçe  ekonomisine  doping niteliği taşıyacağını ve bu dopinge  Foça'nın ihtiyacı olduğunu belirtti. 
 
 HERKES DERTLİ 
"Foça'da kiminle görüşsem herkes dertli" diyen Öztürk, şöyle konuştu:  "İlçemiz halkı sosyal bunalım içersinde yaşıyor. Çiftçilerimiz üretiyor fakat  ürününü gerçek değerinde pazarlayamıyor. Esnaflarımız veresiye  satış yapmak zorunda kalıyor, fakat alacağını zamanında tahsil edemiyor. Manav  balıkçıdan balığı alıyor değerinde satamıyor, memurlarımız  ay sonunu  zor getiriyor, emekliye aldığı maaş yetmiyor, emekçi çalışıyor ama emeğinin karşılığını alamıyor.Ülke ekonomisine paralel olarak  ilçemiz ekonomisi de her geçen gün kan kaybediyor" 
 
SONBAHAR HAVASI VAR 
Foça'da  Esnaf ve Sanatkâr Odası,Foça Su Ürünleri Kooperatifi ile sivil toplum örgütlerinin güç birliği yaparak , balıkçının , turizmcinin , esnafın ufkunu açacak aylık, seminerler paneller konferanslar düzenlemesi gerektiğini ve bu tür faaliyetlere FOGİAD olarak her zaman katkı koymaya hazır olduklarını ifade eden Öztürk,  şunları söyledi: "Yöremizde faaliyet gösteren balıkçı, turizmci ve esnaflarımızın  her şeyden önce moral ve motivasyona ihtiyaçları var.Bu nedenle de beyin fırtınaları oluşturarak yön göstermeliyiz. Ancak ilçemizde bu noktada hiçbir çalışma yapılmıyor,herkes kendi derdine düşmüş günü kurtarmaya çalışıyor. Foça'ya  yatırım yapabilecek müteşebbisler  için alt yapı çalışmaları yapılamıyor,  sorunlarımızdan ötürü Foça'ya yatırımcı davet edilemiyor, ilçede balıkçılık ,hizmet ve turizm sektörü  gelişmiyor,gelişemiyor.İlçemizde yabancı misafirleri ağırlayabileceğimiz  5 yıldızlı otel ve turistik tesisler açılamıyor.Fransız Tatil Köyü kendi kaderine terk edilmiş çözüm aranarak işletilmiyor, Foça'da  tam bir sonbahar havası var "
 
SİYASİ BARIŞ ŞART 
Fransız Tatil Köyü'nün  yaklaşık 10 yıldır karşılıklı siyasi çekişmelerden ötürü  kapalı kaldığına dikkat çeken Öztürk, "İlçemizde yatak sayımızın düşmesi  yöremiz ekonomisini olumsuz etkiledi. İlçemiz adına önemli bir istihdam kapısı olan tatil köyü'nün yıllardır kapalı kalması emekçi kesimi de vurdu. Foçalı gençlerimiz burada iş bulamadıkları için artık ilçe dışında. Çünkü Foça'da  iş yok.Foça, ekonomisi  turizme dayalı bir ilçe. İlçemizde adeta lokomotif misyonunu üstlenen Fransız Tatil Köyü'nün kapanmasıyla Foça'da turizm sektörü adeta çöktü. Turizmin çökmesiyle dolayısıyla  her şey çöktü." diyerek,  İlçede siyasi barışın sağlanamaması durumunda ekonomik başarının yakalanamayacağına inandığını söyledi
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894