• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 11 °C

Cüruf Alanı'na İlk İzni Kim Verdi?

Cüruf Alanı'na İlk İzni  Kim Verdi?
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Bağımsız Foça Belediye Başkan Adayı Osman Mert, Kozbeyli köyü’nde vatandaşlarla buluştu.
OSMAN MERT, CÜRUF ALANI ÜZERİNDEN CHP'Lİ FOÇA BELEDİYESİ'NE YÜKLENDİ 
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
 
Bağımsız Foça Belediye Başkan Adayı Osman Mert, Kozbeyli köyü’nde vatandaşlarla buluştu. Köy kahvesinde vatandaşlara hitap eden Osman Mert, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a cüruf alanı üzerinden yüklendi. Osman Mert, Kozbeyli-Ilıpınar arasındaki Gölyüzü  vadisinin, Aliağa’daki Demir çelik fabrikalarının cüruf ve küllerin döküm (depolanma) alanı olarak kullanmasına ilk izni CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın verdiğini açıkladı. 
 
YALANCILIKLA SUÇLADI 
Cürüf depolama alanının insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ettiğine dikkat çeken Mert,şunları söyledi:  "Burada bir gerçek var. Cüruf döküm alanına cüruf dökebilmek için, belediye'nin geçici veya gerçek olarak  ruhsat vermesi gerekiyor. Yöremizde adeta doğa katliamı yapan  o cüruf alanlarına geçici ruhsatı veren Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'dır.Önce geçici ruhsatı veriyorsun, arkasından cüruf alanlarının olmaması gerektiği ve  sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle sivil toplum Örgütleri'nin yaptığı  toplantılarda en başa oturuyorsun. Şimdi ben buradan soruyorum; önce ruhsatı ver, sonra da 'cürufa karşıyız' diyerek, toplantılara katıl. Lütfen insanları kandırmayalım, yanıltmayalım ve gerçekleri konuşalım,cüruf alanına geçici ruhsatı veriyorsun, ruhsat vererek cüruf dökülmesine imkan sağıyorsun,arkasından da; 'yürütmeyi durdurma kararını aldım' diyerek,  her yerde  kendi reklamını yapıyorsun, ancak  o kararı uygulamıyorsun ve bugün halen daha o bölgeye cüruf dökülmeye devam ediyor. Önce ruhsatı vereceksiniz,sonra da karşı olduğunuzu savunacaksınız. Bu düpedüz yalancılıktır"
 
KOZBEYLİ İKİNCİ BİR ŞİRİNCE OLACAK 
Kozbeyli 'de vatandaşlarla  bol bol sohbet eden ve taleplerini dinleyen Osman Mert, Kozbeyli'nin bir cazibe merkezi haline getirmek istediğini söyledi.Kozbeyli'nin 2. bir Şirince olabilmesi adına tanıtım ve gelişim noktasında hazırladığı projelerini tek tek anlatan Mert, "Kozbeyli'yi bir noktadan bir noktaya getireceksek, Kozbeyli'nin gidilmeye ,görülmeye değer bir köy olmasını istiyorsak, öncelikle köy meydanını düzenleyeceğiz. Bu meydanda insanlar köy meydanında rahatlıkla oturup zaman geçirebilecek,içinde havuzu, etrafında ışıklandırması olacak.Ulaşım noktasında ki  sıkıntılar çözülecek ve  her ne kadar SİT alanı olsa da ilgili kanun maddesinden yararlanarak belediye öncülüğünde  bu tarihi köyümüzde ki yapıların restore edilip turizme kazandırılması sağlanacaktır. Kozbeyli yöremizin incisi olacaktır" diyerek,  Kozbeyli'de sosyal ve kültürel alanda da önemli projeler uygulayacağını söyledi. 
 
SAĞLIK OCAĞI YENİDEN HİZMETE GİRECEK 
 Kozbeyli'de kapalı bulunan Sağlık Ocağı'nın yeniden hizmete gireceğinin sözünü veren Mert, sözlerine şöyle devam etti: "Kozbeyli sağlık ocağı şimdiye kadar açılmalıydı. Ben bu projeyi ilk sunduğumda bana bu konunun Sağlık Bakanlığı ile alakalı olduğunu ve yerel yönetimlerin söz sahibi olmadığını söylediler.Bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum. Çünkü 5393 sayılı belediye Kanunu'nun 14. maddesinin b fıkrası Kozbeyli'de ki gibi kapalı olan bir Sağlık Ocağı'na belediye'nin ekip,ekipman ve kadro noktasında destek vermesinin önünü açıyor. Sağlık ve insan hayatı her şeyden önemlidir.Ben buradan söz veriyorum; ben belediye başkanı olduğum gün itibarı ile ilgili  kanun maddesinden  yaralanarak sağlık ocağını açacağız, doktor ve ekipmanını sağlayacağız ve bu problemi çözeceğiz"
 
GENÇLERE SESLENDi
"sizlere yapamayacakları, yapmaları mümkün olmayan sözleri verenlere kimliği ve işi ne olursa olsun inanmayın" diyerek, Kozbeyli'li gençlere  seslenen Mert, "Foça Belediyesi'nin var olan düzende işçi alabilmesi imkansızdır.Bunun içindir ki biz göreve geldiğimizde Foça Belediyesi'ne ait olan Bağ-Kent şirketi üzerinden ticari istihdam alanları oluşturacağız. Yöremizde işsizliği bu şekilde çözeceğiz.Gençlerimizi önemsiyoruz. Tüm belde ve köylerimizde olacağı gibi Kozbeyli'de de  spor'u destekleyeceğiz. Fakat spor'u mevcut yerel yönetimin Foça merkezinde uyguladığı gibi profesyonel anlamda değerlendirmeyeceğiz. Biz sporun amatör ruhla yapılmasını savunuyoruz. Dışarıdan büyük paralar ödenerek futbolcu getirilmesine karşıyız.Her maçta mağlup olsalar da, her sezonu sonuncu olarak bitirseler de  yöremizin spor  takımlarında yöremizin gençleri oynamalıdır" diye konuştu. 
 
RAKI BALIK YERİNE HİZMET 
Osman Mert, bir vatandaşın; "Bu vaat ettiklerinizi hangi imkanlarla yapacaksınız?" sorusuna; "Foça Belediyesinin profesyonel futbola, restoranlarda yenilen içilen rakı balığa, yabancı ülke seyahatlerine ve boş yere havaya saçılan gereksiz harcamaların miktarı ortadadır.Foça Belediyesinde yapacağımız tasarruf rejimi ile vaat ettiklerimizin çok daha fazlasını yapabileceğimizi iddia ediyorum" diye yanıt verdi. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894