• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

KESK, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz

KESK, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ www.barisoğlu.com.tr / Türkiye genelinde Kamu Emekçileri Konfederasyonu KESK’in bütçe görüşmelerini protesto etmek için almış olduğu bir günlük greve Aliağa Demokrasi platformu’dan destek geldi.Hükümet binası önünde toplanan KESK’e

KESK ,"BÜTÇEDEN HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ www.barisoğlu.com.tr / Türkiye genelinde Kamu Emekçileri Konfederasyonu KESK’in bütçe görüşmelerini protesto etmek için almış olduğu bir günlük greve Aliağa Demokrasi platformu’dan destek geldi.Hükümet binası önünde toplanan KESK’e bağlı kamu çalışanları ve platform üyeleri Demokrasi Meydanı’na sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Demokrasi Meydanı’nda basın açıklamasını platform dönem sözcüsü Ahmet Tüfek okudu.

EMEĞE SAĞDIRILAR ARTIYOR

AKP hükümetinin küresel sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda emeğe dönük saldırıları arttırdığının altını çizen Tüfek “Emek alnında karşı karşıya olduğumuz yıkım politikaları, ülkemizin içinde bulunduğu karanlık tabloyu açıkça gözler önüne sermektedir. Güvencesiz ve esnek bir çalışma yaşamı, kölelik düzeni ekseninde emekçilere dayatılmakta, işini kaybetme tehlikesini, sendikasızlaşmayı, koruyucu düzenlemeden yoksun kalmayı, çalışanın kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için düşük geliri beraberinde getiren bu düzenlemeler kamu alanında da yaygınlaşmalıdır” dedi.

EMEKÇİLERİN HAKLARI GASP EDİLİYOR

Kamu emekçilerinin hak ve özgürlüklerini toplu olarak gasp edildiğini belirten Tüfek “ AKP-Memur sen mutabakatı, yıllardır kadro bekleyen 4/C’lilerin ve ek ödeme adaletsizliğinin kurbanı öğretmenlerin ağzına bir kaşık bal çalarak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, iş güvencesi sorununun çözümü, vergi dilimi adaletsizliğinin giderilmesi başta olmak üzere onlarca sorunu görmezden geldi. Sonuç olarak 2014 yılı için kamu emekçilerinin maaşlarına net 123 TL artış yapıldı. Ne var ki o da zaten şimdiye kadar buharlaştı” dedi.

MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ

KESK olarak tüm saldırılara karşı koymak hak kayıplarını önlemek amacıyla meşru mücadeleyi yükseltmekten başka yol olmadığını bildiklerini söyleyen Tüfek “Kamu emekçileri hükümetin artan baskılarına rağmen örgütlülüğünü ve mücadelesini büyüterek, taleplerini ezilen tüm kesimlerin talepleriyle birleştirerek bu saldırılara karşı koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu kapsamda AKP iktidarının siyasi ve ideolojik hedefleri doğrultusunda hazırladığı 2014 yılı bütçesine karşı, 2014 – 2015 dönemini kapsayan “toplu satış” sözleşmesinin yok saydığı haklarımızın ve irademizin takipçisi olarak “Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, Bütçeden hakkımızı istiyoruz” ilkesiyle alanlardayız” dedi.

TALEPLERİMİZ AÇIK

Taleplerinin açık ve anlaşılır olduğunu belirten Tüfek şöyle konuştu: Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lire zam yapılmasını, Herkese iş ve ücret güvencesinin sağlanmasını, Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, Maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını bekliyoruz. Bizler, savaşın, rantın, sermayenin, muhafazakârlığın bütçesine hayır diyor, toplu sözleşme döneminde ifade ettiğimiz temel taleplerimiz doğrultusunda bütçeden hakkımızı almak için mücadelemizi yükseltiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Basın açıklamasının ardından Aliağa Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik kolları Halk Bankası Aliağa Şubesi’nin önünde ayakkabı kutusu bıraktılar.

baris-eroglu-4.jpg

BARIŞ EROĞLU www.bariseroglu.com.tr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894