• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

Yat Kaptanlığı Kursları

Yat Kaptanlığı Kursları
*Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ‘Yat Kaptanlığı Kursları’, istihdam konusuna katkı sağladığı için büyük ilgi görüyor. *Ekim ayında başlayacak olan yeni dönem kurslara, ilköğretim okulu mezunu ve 21 yaşını doldurmuş olanlar başv

PROFESYONEL YAT KAPTANI OLMAK İSTEYENLER

BU KURSLAR SİZİN İÇİN!

*Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ‘Yat Kaptanlığı Kursları’, istihdam konusuna katkı sağladığı için büyük ilgi görüyor.
*Ekim ayında başlayacak olan yeni dönem kurslara, ilköğretim okulu mezunu ve 21 yaşını doldurmuş olanlar başvurabilecekler.

Deniz Ticaret Odası’nın bir kuruluşu olan “Türk Deniz Eğitim Vakfı” (TÜDEV) nın, denizcilik eğitimine yönelik çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 1997 yılında TÜDEV’in bünyesinde açılan Çeşme Yat kaptanlığı Eğitim Merkezi, Ekim ayından itibaren yeni dönem yat kaptanlığı eğitimlerine tekrar başlayacak. 

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, mavi tur ve yat turizmi konularında nitelikli yat kaptanı yetiştirmek amacıyla 1997 yılından buyana eğitimler veren Çeşme Yat kaptanlığı Eğitim Merkezi’nde, yeni dönem kursların 1 Ekim 2012 tarihinde başlayacağını söyledi.

1997-2011 yılları arasında profesyonel yat kaptanı eğitimi veren TÜDEV Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi’nden şu ana kadar toplam 297 Yat Kaptanının mezun olduğunu belirten Dologh, 4 ay yat kaptanlığı eğitimi alanların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan sınava girme hakkını elde ettiğini vurguladı. Dologh, “Kursların, ülkenin sorunlarından birisi olan işsizlik konusuna katkısı olacağına da inanıyorum. Denizcilik, sürekli olarak bizlere yeni iş olanakları yaratıyor. Üniversiteye giremeyen gençlerimizin bu kurslara büyük ilgi göstereceğini tahmin ediyorum. Ayrıca, yat kaptanlığı zevkli bir iş ve sektörde ihtiyaç duyulan bir meslek kolu. Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi’nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayanlar Bakanlık tarafından yapılan sınava girme hakkı elde ediyorlar. Bu sınavda başarılı olanlar ise yat kaptanı olabiliyorlar” diye konuştu.  Kursiyerlere, pratik tekne kullanma eğitimlerinin okula ait motor yat ve yelkenli teknelerde verildiği kurslarla ilgili ayrıntılı bilgiye 722 18 38 nolu telefondan ulaşılabilinir. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894