• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Aliağalı Emekliler Tepkili

Aliağalı Emekliler Tepkili
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa'da Emekli-Sen üyeleri AKP hükümetinin emekli maaşlarında yaptığı kesintilere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Demokrasi meydanında

ALİAĞALI EMEKLİLER ALACAKLARINI İSTİYOR

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa'da Emekli-Sen üyeleri AKP hükümetinin emekli maaşlarında yaptığı kesintilere ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Demokrasi meydanında yapılan basın açıklamasına Emek ve Demokrasi Platformu temsilcileri de katılarak destek verdi. basın açıklamasında konuşan Emekli-Sen Aliağa Temsilcisi Hasan Karaşahin, son günlerde Türkiye'de ve dünyada yaşanan anti demokratik gelişmeler, insan hakları ihlalleri, Libya işgali, Nükleer sızıntı ve AKP'nin nükleer santral kurma isteği gibi birçok büyük olayla karşı karşıya kaldıklarını ve bunların hepsinde de AKP politikaları yattığını belirterek Aliağa Demokrasi Platformu olarak bu yaşananlara karşı mücadele ettiklerini vurguladı. AKP'nin daha yazılmamış kitapları toplayarak Hitler, Mussolini, Kaddafi gibi diktatör liderlere gittikçe daha çok benzediğini vurgulayan Karaşahin demokrasi mücadelesini sürdürmeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Daha sonra emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Emekli-sen Temsilcisi Hasan Karaşahin, Ecevit Hükümeti döneminde uygulanan emekli ücretlerinde far ödemesi uygulamasının AKP döneminde durdurulduğunu söyleyerek emeklilerin hak kaybına uğradığını belirtti. Bu durumun bir emeklinin dava açmasıyla ortaya çıktığını söyleyen Karaşahin, şimdi herkesin emeklileri dava açmaya çağırdığını ama bunun doğru bir yol olmadığını belirtti. “bütün emeklilerin dava açmaları farklı Mahkemelerde görülecek davalarda değişik kararların çıkmasına neden olacağı gibi, dosya ve vekâlet ücretleri de emeklilere yük getirecektir. Bütün bunları görmezden gelerek, tüm emekliler dava açsın demek doğru olsa olsa bu işten rant elde etmek isteyenlerin işidir. Biz bu filmi daha önce TÜFE alacakları ve İntibak Yasası konularında da yaşadık ve açılan davalarda çıkan farklı Mahkeme kararları hükümetin elini güçlendirmekten başka bir işe yaramadı” diyerek emeklileri birlik olmaya ve örgütlü mücadeleye çağırdı. Hasan Karaşahin şunları söyledi “Biz birileri gibi mahkemelere başvurun hakkınızı alın demiyoruz. Bu güne kadar yaptığımız gibi bu günde vereceğimiz fiili ve meşru mücadele ile emeklilerin hakkı olan bu ödemenin mahkemelere taşınmasına gerek kalmadan ödenmesini talep ediyoruz. Bu talebimiz için bu gün Türkiye çapında bir imza kampanyası başlatıyoruz. 15 gün sürecek olan kampanyamızda toplanacak imzaları programını daha sonra açıklayacağımız bir eylemle Başbakanlığa ileteceğiz arkasından başka eylemlerde bu hakkın ödenmesi mücadelemize devam edeceğiz. Buradan hükümete bir kez daha sesleniyoruz. Uygulamalarınızla sebep olduğunuz mağduriyet için, milyonlarca emekli ile hak sahibinin ayrı, ayrı mahkemeye eksik ödeme ile mağdur ettiğiniz emeklileri, bir kez daha mağdur etmek anlamına gelir. 

Yapmanız gereken en doğru şey, yıllarını bu ülkeye hizmet etmeye vermiş olan milyonlarca emekli ile hak sahibinin dava açmasına gerek bırakmadan emeklilerin bu hakkını biran önce ödemektir

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894