• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

Köylere Hizmet Yağacak

Köylere Hizmet  Yağacak
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ / BAKIRÇAY NET GAZETESİ / İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Meclis Başkanlığı seçimlerine birkaç gün kala yaptığı basın toplantısı ile 2009-2010 yıllarında yapılan Meclis çalışmalarını değerlendirdi.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı 2009-2010 yıllarını değerlendirdi;
"2 YIL ÇOK PARLAK GEÇTİ"

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Meclis Başkanlığı seçimlerine birkaç gün kala yaptığı basın toplantısı ile 2009-2010 yıllarında yapılan Meclis çalışmalarını değerlendirdi.

Çok başarılı ve parlak bir 2 yıl geçirdik
Değirmenci, 13 Nisan 2009 yılında göreve başladıklarını ve görev sonuna geldiklerini belirttiği konuşmasında, “Birçok önemli karara imza attık. İzmir"in yıllardır kanayan, çözülmeyen sorunlarının üzerine gittik. Çalışmayan arıtma tesislerinin çalıştırılmasını, Türkiye"de ilk defa köylerin evsel katı atıklarının ve sularının düzenli olarak toplanmasını, Balçova Prenses Büyük Otelin İzmir ve Türkiye turizmine tekrar kazandırılmasını sağladık. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik abonelerinin borçlarının taksitlendirilmesi, Cem evlerinin ibadethane statüsüne alınması, 12 Eylül ve Kenan Evren okullarının adının değiştirilmesi için aldığımız temenni kararları Türkiye çapında ses getirdi. Köylerimize itfaiye tankerleri aldık, bayraklar, spor malzemeleri dağıttık, köy şenliklerine katıldık. 23 Nisan"da düzenlenen uluslar arası çocuk şenliklerine önemli katkılarda bulunduk. Üyelerimize bilgisayar dağıtıp, seminerler düzenledik. Bu seminerlere İçişleri Bakanlığının en üst düzey temsilcilerini, 5302 sayılı kanunun aksayan yönlerini, İl Genel Meclisi Üyelerinin özlük haklarının yeniden düzenlenmesi için önerilerde bulunduk. Hazırladığımız dosyayı hem İçişleri Bakanlığının yetkililerine hem de CHP Genel Merkezi Yerel Yönetimler masasına sunduk. Görev yaptığımız 2 yıl içinde İzmir İl Genel Meclisi"nin konumunu hem Türkiye"de hem İzmir"de daha önemli bir duruma getirdik. İzmir İl Genel Meclisinin aldığı birçok karar Türkiye"deki diğer İl Genel Meclislerine örnek oldu. Çok başarılı ve parlak bir 2 yıl geçirdik” dedi.

Köylere Hizmet Yağacak
2009-2010 yılları arasında 140 toplantı yapıldığını, 1013 kesinleşen karar alındığını, toplam 379.281.173 TL"lik bir harcama yapılarak İzmir"in 30 ilçesi ve 597 köyüne hizmet götürmeye çalıştıklarını vurgulayan İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, 2011 yılında İzmir"in 597 köyüne hizmet yağacağını söyledi. Değirmenci, “2011 yılı İl Özel İdare Bütçesi 125 Milyon liradır. Bu bütçeyle; Kırsal kesimin hayat standardını yükseltmek ve sosyal hizmetlere önem vermek önceliklerimiz arasındadır. Kırsal kesime hizmet için Toplam :52.175.220 TL ödenek ayrılmıştır. Bu ödenekle köylerimizin yollarını, köprülerini, göletlerini, içme suyu ihtiyaçlarını karşılayacak, süt tanklarını dağıtacak, evsel katı atıklarını ve atık sularını da toplayacağız” dedi.

 Tarihi ve örnek proje hayata geçti
İzmir İl Genel Meclisi Türkiye"de ilk defa köylerdeki evsel atık suların ve katı atıkların düzenli olarak toplanması için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Meclis Başkanı Değirmenci, “2010 yılı sonunda 20 adet kamyon, 5 adet vidanjör ve 5472 adet çöp konteynerı satın almıştır. Satın alınan bu araçların, akaryakıt giderleri de İl Özel İdaresinden karşılanmak şartıyla ilçe belediyeleri ile bir protokol yapılarak “Köylerimizde de temiz ve yaşanabilir bir çevre için, Özel idare ve belediyeler el ele” sloganıyla köylerin çöplerinin toplanmasına başlanmıştır. Eksik kalan Bergama ve Tire ilçelerine de 2011 yılı Mayıs ayı içerisinde 7 kamyon, 4 vidanjör ve 2016 konteyner alınarak toplam 27 Kamyon, 9 Vidanjör ve 7488 konteyner ile İzmir"in 597 köyünün çöpleri Türkiye tarihinde ilk defa düzenli olarak toplanacaktır” diye konuştu.

Her alana hizmet götürmeye çalışıyoruz
2009-2010 yılları arasında sosyal hizmetlere en fazla ödenek ayıran İl Genel Meclisi olduklarını da hatırlatan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, eğitimden, sağlığa, kent güvenlik sisteminden, kültür ve turizme, spordan tarıma kadar bir çok alanda hizmet götürdüklerini de söyledi.
Başkan Değirmenci, “Çağdaş ve katılımcı bir anlayışla ilimizin değişen ve gelişimine öncülük ederek, doğayı ve çevreyi koruyarak, dünya kenti İzmir"i yaratmak için kendi çapımızda önemli katkılarda bulunuyoruz ve bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.   

ALİAĞA VİDEO HABER BÜLTENİ 1

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ

Kuzey Ege"nin İlk ve Tek İnternet Televizyonu ALFA TİVİ"ye Son Yüklenen  Video Haberleri İzlemek İçin Konu Başlıkları Altındaki Linklere Tıklatınız

BÖLGESEL HABERLER
VEHBİ VAKKASOĞLU ALİAĞA KONFERANSI
http://www.alfativi.net/bolgesel/vehbi-vakkasoglu-aliaga-konferansi-1.html
ALİAĞA"DA NEVRUZ ATEŞİ İÇİMİZİ ISITTI
http://www.alfativi.net/bolgesel/nevruz-atesi-icimizi-isitti.html
ESKİ SUUDİ KRALI FAHD'IN LÜKS YATI İKİNCİ KEZ ALİAĞA"DA
http://www.alfativi.net/bolgesel/luks-suud-yati-aliagada.html

KÜLTÜR SANAT VİDEOLARI
ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KORO KONSERİ
http://www.alfativi.net/kultur-sanat/aliaga-belediyesi-thm-korosu-1.html
ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ  KORO KONSERİ
http://www.alfativi.net/kultur-sanat/aliaga-belediyesi-tsm-koro-konseri-1.html
ALİAĞA BELEDİYE TİYATROSU ALBET AYAKTA ALKIŞLANDI
http://www.alfativi.net/kultur-sanat/albet-tiyatrosu-ayakta-alkislandi.html

SPOR VİDEOLARI
ALİAĞA PETKİM BASKETBOL TAKIMININ TÜÇ MAÇLARI  VE RÖPLER
http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/spor-videolari.html

EKONOMİ VİDEOLARI
Aliağa ve Bakırçay bölgesinde yaşanana ekonomik gelişmelerin  video haberleri
http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/ekonomi-videolari.html

POLİTİKA VİDEO HABERLERİ
Aliağa ve bölgemizdeki milletvekili adaya adayları video haberleri
http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/politika-videolari.html

EĞİTİM ÖĞRETİM VİDEO HABERLERİ
http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/egitim-videolari.html

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894