• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Dikili’de Çözümün Adresi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü

Dikili’de Çözümün Adresi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Dikili Belediyesi, katılımcı, yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeyi rehber
DİKİLİ’DE ÇÖZÜMÜN ADRESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Dikili Belediyesi, katılımcı, yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeyi rehber alan projelerini kentine ve kentlisine sunmaya devam ediyor.
 
2014 Yerel Seçimlerinde ''Dikili'de Sevgi Kazanacak; Tüm Yüzler Gülecek'' sloganıyla iş başına gelen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un 2 yıllık hizmet süresindeki öne çıkan icraatlarının başında gelen katılımcı belediyecilik projeleri, birer birer meyvelerini vermeye devam ediyor. Başkan Tosun'un 'olmazsa olmazım' dediği, kentte görev yapan muhtarların belediye yönetimine katılımının başarıyla sağlanması ve hizmet üretminde fikir alışverişinin yapılması mahallelerdeki sorunların kısa zamanda kalıcı olarak çözülmesinin de önünü açıyor.  
 
KENTİN HER NOKTASINDA HİZMET DEVRİMİ YAŞANIYOR
Başkan Tosun’un talimatıyla kentte görev yapan muhtarlarla işbirliğinin sağlanması ve muhtarların ilettiği talep, öneri ve isteklere hızlı çözüm bulmak adına kurulan Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, geride kalan 8 aylık sürede çok sayıda başarılı çalışmaya imza attı. İlçede görev yapan muhtarların hem Dikili Belediyesi birimleri arasındaki ilişkilerinde hem de Büyükşehir Belediyesi birimleri arasındaki koordinasyonunda köprü görevi gören Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kurulduğu günden bugüne kendisine iletilen 200’ün üzerinde istek ve talebi, çözüm odaklı katılımcı çalışma anlayışı sonuca ulaştırdı. İlçe merkezi-kırsal ayrımı yapmaksızın tüm muhtarlardan gelen talepleri en kısa zamanda değerlendirerek, bugüne kadar hizmetin dokunamadığı birçok noktada çalışmaların önünü açan Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dikili Yerel Hizmetler Müdürlüğü ile de eşgüdümlü çalışarak merkezde olduğu gibi kırsal bölgelerde de adeta hizmet devrimin oluşmasını sağladı.
 
KOCAOBALI’NIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN ÇALIŞMA
Kent genelinde öncüsü olduğu hizmet seferberliğin yeni noktası olan Kocaoba Mahallesi kırsalında yer alan aynı anda iki traktörün geçişine olanak veren 4 kilometre uzunluğundaki yeni üretim yolunun kente kazandırılmasını sağlayan Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, bu önemli hizmeti ile rüşdünü bir daha ispatladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile iş makinelerinin müşterek çalıştığı Kocaoba kırsalındaki üretim yolunun tamamlanmasıyla üreticiler artık üretim alanlarına çok daha kolay ulaşacak. Aynı zaman da ürünlerinden de daha fazla verim alarak, ürünlerinin satışını da rahatlıkla gerçekleştirebilecek. Yine aynı bölgede yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlarda besi alanlarına zaman kaybetmeden daha güvenilir ve kolay ulaşarak, elde ettikleri hayvansal ürünleri de kısa zamanda tazeliğini koruyarak, kolayca pazarlayabilecek.
 
“KENTİMİZE ÇAĞ ATLATACAK HİZMETLER SUNUYORUZ”
Müdürlük olarak kuruldukları ilk günden itibaren geçen süre içinde önemli projelere imza attıklarını kaydeden Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Tamer Kurnaz, “Mustafa Başkanımız muhtarlarımızla işbirliği yapılarak hizmet üretilmesini ve kent merkezi-kırsal ayrımı yapılmaksızın her noktayaa kaliteli hizmetin sunulmasını çok önemsiyor. Bizlerde müdürlük çalışanları olarak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Köylü, milletin efendisidir’ ilkesinin ışığında Başkanımız Mustafa Tosun’dan aldığımız büyük destekle kentimize çağ atlatacak hizmetlerin önünü açıyoruz’ dedi.
 
Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Kurnaz konuşmasının devamında şu görüşleri dile getirdi:
“Kentteki dönüşümü güçlü ve kalıcı kılmak için neredeyse gidilmedik nokta bırakmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuan da Kocaoba’da, Büyükşehir Belediyesi ile belediyemiz ekiplerinin gerçekleştirdiği üretim yolu çalışması kent tarihimiz için önemli bir ilktir. Çünkü hiç yolu olmayan bir bölgeye,  iki traktörün rahatlıkla geçebileceği 4 kilometrelik yeni bir yol açıldı. Bu çalışma bölgede hem tarımsal hem de hayvansal üretimle geçinen vatandaşlarımızın emeklerini daha da bereketli hale getirecektir. Gerçekleştirilen çalışmalarda sundukları üstün katkılardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün tüm çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum. Bugüne kadar onlarla Dikili'mizin gelişmesi adına çok önemli hizmetler yaptık. Bundan sonrada dayanışmamızla Dikili'mizin yaşam kalitesini daha da artıracağız” / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894