• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

Dünya Standartlarında Hizmet

Dünya Standartlarında Hizmet
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Buca Tıp Merkezi havacılık sektöründe önemli hizmetler veriyor. Türkiye’de ki sayılı merkezlerden biri olan, Tapdi Buca Havacıl
UÇUŞ EMNİYETİ İÇİN DÜNYA STANDARTLARINDA HİZMET 
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Buca Tıp Merkezi havacılık sektöründe önemli hizmetler veriyor. Türkiye’de ki sayılı merkezlerden biri olan, Tapdi Buca Havacılık Tıp Merkezi, 2009 yılından bu yana 4 binin üzerinde uçuş raporu verdi. 
 
Uçuş ile ilgili personel ve personel adaylarının fiziksel ve ruhsal sağlığını kontrol etmek ve uçuş emniyetini sağlamak amacıyla Uluslararası mevzuata uygun sağlık muayenelerini yapmak üzere yetkilendirilen tıp merkezlerinden biri olan Tapdi Buca Havacılık Tıp Merkezi, pilot, uçak bakım teknisyeni, dispatcher, hava trafik kontrolör, ve kabin memurlarının ilk ve periyodik sağlık muayenelerini yapmaktadır. 
 
Tapdi Buca Havacılık Tıp Merkezi uçuş hekimi Tayfun Üşenmez, Tapdi Buca Havacılık Tıp Merkezi’nde uçuş personelinin işe ilk giriş ve daha sonra görev özelliklerine göre periyodik muayenelerinin tüm dünyayı kapsayan Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu I.C.A.O (Internatıonal Civil Aviatıon Organızatıon) ve Avrupa ülkelerini kapsayan Birleşik Havacılık Düzenlemesi JAR-FCL 3 (Joint Aviatıon Regulation) sağlık kurallarına göre yapıldığını söyledi. 
 
BİR GÜNDE TAMAMLANIYOR
Tapdi Buca Havacılık Tıp Merkezi bünyesinde ilgili branşlardan uçuş hekimlerinin ve uzman hekimlerin bulunduğunu kaydeden Dr. Üşenmez, “Merkezimizde pilot, uçak bakım teknisyeni, dispatcher, hava trafik kontrolör ve kabin memurlarının ilk ve periyodik sağlık muayeneleri 2009 yılından beri yapılıyor. Yılda ortalama bin kişiye uçuş raporu veriyoruz. Şu ana kadar da yaklaşık 5 bin uçuş görevlisine rapor verdik” dedi. 
 
Öte yandan havacılık alanında iyi yetişmiş pilot ve diğer tüm uçuş personelini görevlerine sağlıkla göndermenin ve uçuş emniyetine hizmet etmenin önemine değinen Dr. Üşenmez, “Merkezimizde laboratuvar tetkikleri, elektrokardiyografi (EKG), odyogram, görme alanı, solunum fonksiyon testi, PA akciğer grafisinin yanı sıra, göz, KBB, psikiyatri, nöroloji, dahiliye muayeneleri, uçuş hekimliği muayeneleri ve değerlendirmesi yapılarak aynı gün içerisinde tüm işlemler tamamlanmaktadır” diye konuştu.
Dr. Üşenmez, pilotaj muayenesine gidecek kişilerin sabah aç karnına 3 adet fotoğraf ve kimlikle gelmeleri gerektiğini belirterek periyodik muayeneye gelecek olanların yanlarında mutlaka sağlık sertifikalarını da getirmeleri gerektiğini hatırlattı. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894