• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Mesleki Yeterlilik Belgeleri Anlatılacak

Mesleki Yeterlilik Belgeleri Anlatılacak
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) işbirliğiyle, Aliağa iş dünyasına yönelik ‘Mesleki Yeterlilik B
MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ ALTO’DA ANLATILACAK
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) işbirliğiyle, Aliağa iş dünyasına yönelik ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
 
09 Şubat Salı günü saat 14.00’da Aliağa Ticaret Odası M. Ender Seminer Salonunda düzenlenecek toplantıda MYK Uzman Yardımcısı Mustafa Özgen, Mesleki Yeterlilik Belgesi alma süreciyle ilgili işverenlere ve çalışanlara yönelik bilgi verecek ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak. Toplantı sonrasında ise sınav ve belgelendirme hizmeti almak isteyen katılımcılardan talepler alınacaktır.
 
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ OLMAYANLAR İSTİHDAM EDİLEMEYECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde yer alan 40 meslek grubunda çalışan ve çalışacak olan kişiler için 26.05.2016 tarihine kadar Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini ifade eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Bu konuda firmalarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar kesinlikle istihdam edilemeyecek. Çalışanlar mutlaka belgelerini almalı” dedi.
 
BELGE ŞARTI GELEN 40 MESLEK DALI
Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilen meslekler ise şu şekildedir: “Ahşap Kalıpçısı, Alçı Levha Uygulayıcısı, Alçı Sıva Uygulayıcısı, Alüminyum Kaynakçısı, Bacacı, Betonarme Demircisi, Betoncu, Çelik Kaynakçısı, Direnç Kaynak Ayarcısı, Doğalgaz Altyapı Yapım Kontrol Personeli, Doğalgaz Çelik Boru Kaynakçısı, Doğalgaz Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihaz Servis Personeli, Doğalgaz İşletme Bakım Operatörü, Doğalgaz Polietilen Boru Kaynakçısı, Duvarcı, Endüstriyel Boru Montajcısı, Hidrolik Pnömatikçi, Isı Yalıtımcısı, Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisat Yapım Personeli, İnşaat Boyacısı, İskele Kurulum Elemanı, Kaynak Operatörü, Makine Bakımcı, Otomotiv Elektromekanikçisi, Otomotiv Mekanikçisi, Otomotiv Montajcısı, Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı, Seramik Karo Kaplamacısı, Ses Yalıtımcısı, Sıvacı, Su Yalıtımcısı, Tünel Kalıpçısı ve Yangın Yalıtımcısı.”
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894