• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Aliağa Özel Tomurcuklar Anaokulu

Aliağa Özel Tomurcuklar Anaokulu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Artan iş imkânlarına bağlı olarak artan nüfus Aliağa’da anaokulu ihtiyacının artmasını da beraberinde getiriyor. İlçede 2009 yılında 2 olan anaokulu sayısı günümüzde 13’e çıkmış bulunuyor.

DEĞERLER EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ

ÜREKLİ: GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ KURUYORUZ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Artan iş imkânlarına bağlı olarak artan nüfus Aliağa’da anaokulu ihtiyacının artmasını da beraberinde getiriyor. İlçede 2009 yılında 2 olan anaokulu sayısı günümüzde 13’e çıkmış bulunuyor.

Anaokulu sektörünün her geçen gün büyüdüğünü belirten Aliağa Özel Tomurcuklar Anaokulu Kurucu Temsilcisi Özlem Ürekli, Aliağa’da sanayi yatırımları ile beraber nüfusun her geçen gün arttığını dolaylı olarak da özel eğitim sektörünün ivme kazandığını belirtti.

Vatandaşların genellikle kreş ile anaokulunu aynı kefeye koyduklarını ifade eden Ürekli, anaokullarının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları olduğunu kreşlerin ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumuna bağlı bakım evleri olduğunu söyledi. 

ÜREKLİ: GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ KURUYORUZ

Özel Tomurcuklar Anaokulu olarak 2009 yılından beri anaokulu eğitiminde hizmet verdiklerini dile getiren Ürekli, kurucu temsilciliğini yaptığı Özel Tomurcuklar Anaokulunun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Verdikleri eğitim ile geçmişten geleceğe köprü kurduklarını ifade eden Ürekli, “ okulumuz Aliağa’da ilçe emniyet lokali arkasında bulunuyor. 520 metrekare kapalı 250 metrekare açık alana sahip okulumuz 118 kişilik kontenjana sahip. Fakat şuanda 70 öğrencimiz var. Eğitim kalitesinin düşmemesi için bu sayıyı 100’ün üzerine çıkartmak istemiyoruz. Gün içi programlarımız ders şeklinde geçtiği için yaşça 36 aydan küçük çocukları kabul edemiyoruz. Okulumuz içerisinde çocuklarımız için; oyun odası, org odası, İngilizce odası olarak ayırdığımız özel bölümler var. Okulumuzda 5 öğretmen 5 yardımcı öğretmen görev yapıyor” dedi.

DEĞERLER EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ

Eğitimde branş derslerine daha çok önem verdiklerini vurgulayan Ürekli, ders içerikleri hakkında şunları söyledi: “Aileler bizi en çok milli ve manevi değerlerimizi ön palana çıkartan bir eğitim verdiğimiz için tercih ediyor. Eğitimlerimiz içerisinde; çizgi, rakam, basit matematik işlemleri ve dikkat geliştirme çalışmaları ile ilkokula hazırlık dersleri var. Çocukların küçük yaşlarda yeni bir dil öğrenme yetenekleri yetişkinlere göre çok daha yüksel olduğu için İngilizce eğitimine önem veriyoruz. Olaylar karşısında hızlı ve doğru düşünebilmeyi, reflekslerin gelişmesini sağlamak amacı ile satranç dersleri veriyoruz. Müzik duygusunu geliştirmek adına verdiğimiz ritim ve org dersleri ile minik öğrencilerimizin enstrüman çalma isteğini geliştiriyoruz. Öğrencilerimizin dikkat, konuşma, dinleme, anlatma, algılama ve yorumlama gibi iletişim yeteneklerini geliştirmeleri için drama dersleri veriyoruz. Ayrıca çocuklarımızın sorumluluk sahibi, çevrelerine ve kendilerine saygı duyan, başladığı işi bitiren, paylaşan, topluma ve insanlığa yararlı birer fert olmaları için değerler eğitimine de oldukça önem veriyoruz. Bu derslerin dışında gün içerisinde; kurallı oyunlar, ebru sanatı ve ahşap boyama, mental aritmetik, zenginleştirilmiş eğitim programı, hayata hazırlık derslerimiz ile öğrencilerimize en kaliteli eğitim hizmetini vermeye çalışıyoruz”

‘KONUMU SEÇİYORUM, BELGESELİMİ ÇEKİYORUM’

Etkinlik ve projeler hakkında da bilgiler veren Ürekli, “Yıl içerisinde çeşitli etkinlik ve geziler düzenliyoruz. Geçtiğimiz ay öğrencilerimizi Sasalı Hayvanat Bahçesine götürdük. İtfaiye haftasında öğrencilerimizi itfaiye amirliğine götürerek yangın durumlarında ne yapılması ve yangına ne şekilde müdahale edilmesi hususlarında öğrencilerimiz temel bilgiler edindi. Gezi alanlarımızdan biride Avcı Ramadandı. Avcı Ramadan hem yeşil alanları hem de çocuklar için yapılmış olan oyun alanlarıyla öğrencilerimizin eğlenerek vakit geçirebileceği bir konumda bulunuyor. Etkinliklerimiz dışında dönemsel olarak projeler gerçekleştiriyoruz. Aralık ayında baba ve çocukların birlikte katılacağı ‘Konumu Seçiyorum, Belgeselimi Çekiyorum’ adında bir belgesel yarışması düzenleyeceğiz. Bu projede çocuk babasıyla birlikte istediği bir konuda belgesel çekecek. Baba ve çocuk ilişkilerini geliştirmeye yönelik bir proje olacak. Yarışmayı belgesel müziği, belgesel konusu, belgesel çekimi olarak 3 dalda ödüllendireceğiz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Eğitim ve aktiviteler esnasında çocukların alanında uzman psikologlar tarafından gözlemlendiğini belirten Ürekli, “Psikologlarımız vasıtasıyla çocuklarımızın gelişimini yakından takip ediyoruz. Özellikle okula alışma döneminde velilerimize rehberlik etme, eğitim öğretim süresi boyunca davranış problemlerini çözmeye yönelik veli görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza bireysel testler uygulayarak gelişim alanlarında bilgiler veriyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894