• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Öğrencilerden İşçilere Sağlık Dersi

Öğrencilerden İşçilere Sağlık Dersi
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği son sınıf öğrencileri Konak Belediyesi bünyesindeki temizlik işleri personelin
ÖĞRENCİLERDEN İŞÇİLERE SAĞLIK DERSİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği son sınıf öğrencileri Konak Belediyesi bünyesindeki temizlik işleri personeline sağlıklı beslenme ve inme hastalığı konusunda ders verdi. Konak Belediyesi’nin Gürçeşme’deki Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen işçi sağlığı ve güvenliği semineri kapsamında işçilere, felç hastalığı ve nedenleri, beynin yapısı, yeterli ve dengeli beslenme, besin grupları ile besin öğeleri konularında öğretici bilgiler verildi. 
 
SAĞLIKSIZ BESLENMEDEN KAÇININ
Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen seminerde Halk Sağlığı Hemşireliği son sınıf öğrencilerinden Serhat Badur merak edilen konulara değindi. Yeterli, düzenli ve dengeli beslenmenin insan sağlığı üzerinde birinci derecede rol oynadığını dile getiren Badur, halk arasında inme olarak adlandırılan felce stres, yüksek tansiyon, alkol, sigara, kolesterol ve damar sertliğinin yanı sıra yetersiz, düzensiz, yetersiz ve dengesiz beslenmenin neden olabileceğini belirtti. Badur, “Özellikle fast food tarzı beslenme içinde yapay yağlar vardır ve bu yağlar damar sertleştirici özelliğe sahiptir. Uzun süre bu tür gıdalarla beslenme hastalıklara yakalanma riski artırır” diyerek bu tür yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
 
GÜNDE EN AZ 2,5 LİTRE SU İÇİN
İşçilerden sağlıklı beslenme konusuna dikkat etmelerini isteyen Badur, her yaşta ve kiloda doğru beslenilmesi gerektiğini belirtti. Hayvansal kaynaklı besinlerin protein, bitkisel kaynaklı besinlerin ise posa yönünden zengin olduğuna değinen Badur, her ikisinden de düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini söyledi. Badur, şeker ve yağ oranı yüksek; cips, asitli içecek, pasta, çikolata, aşırı şekerli tatlılardan uzak durulması önererek, her gün en az iki buçuk litre su içilmesinin sağlık açısından önemli olduğunu dile getirdi. Seminerde temizlik işçileri merak ettikleri soruları sorarak yanıtlarını aldı. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894