• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Gemi Geri Dönüşümde Yıldırım Sevinci

Gemi Geri Dönüşümde Yıldırım Sevinci
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım, Türk Gemi Geri Dönüşüm sektörü
GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜNDE BİNALİ YILDIRIM SEVİNCİ 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım, Türk Gemi Geri Dönüşüm sektörünü, adeta sevince boğdu.
 
KAPTAN-I DERYAMIZ 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sunduğu yeni kabinenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylamasıyla birlikte; Türkiye Cumhuriyeti’nin 64. hükümeti belli oldu.Türk denizcilik camiasının ‘Kaptan-ı Deryamız’ diyerek her daim bağrına bastığını Binali Yıldırım’ın yeni kabinede Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı olarak yer alması; Gemi Geri Dönüşüm sektöründe bayram havası yarattı.
 
EFSANE BAKAN
Türk denizcilerinin ‘Efsane Bakanımız’ dediği Binali Yıldırım, daha önceki AK Parti hükümetlerinde 12 yıl kesintisiz Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulunmuştu. Bakanlık görevi süresince Türk denizcilerinin gönlünde taht kuran,  birbirinden başarılı projelere imza atan, devrim niteliğindeki girişim ve yenilikleriyle de adını hafızalara kazıyan Yıldırım’ın tekrar eski görevine dönmesi Türkiye'nin tek gemi söküm bölgesi olma özelliğine sahip olan İzmir’in Aliağa ilçesindeki gemi geri dönüşüm tesislerinde havai fişeklerle kutlandı.
 
NEREDE KALMIŞTIK... 
Binlerce kişinin istihdam edilmesi ve milli ekonomiye sağladığı büyük katkının yanı sıra dünyada lider konumunda olan Türk Gemi Geri Dönüşüm sektörünün sevincine ortak olan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği  (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, “Sayın Binali Yıldırım’ın 12 yıl aralıksız süren bakanlığı döneminde sektörümüz altın çağını yaşamıştır. Bunun içindir ki  bir kez daha ‘Haydi Bismillah’ diyen Sayın Bakanımızla birlikte bizlerde; ‘nerede kalmıştık’ diyoruz" dedi. 
 
BİNALİ YILDIRIM DEMEK ‘İCRAAT’ DEMEK
Yıldırım'ın yeninden bakanlık görevine gelmesinin Türk denizcilik sektörü adına büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Adem Şimşek, şunları söyledi:  “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; sektörümüzün gelişiminde, kalkınmasında ve en önemlisi de modernizasyonunda bize rehberlik eden Sayın Bakanımızın üzerimizde büyük emekleri vardır. Dünyada lider konumuna gelen Türk Gemi Geri Dönüşüm sektörünün yakaladığı bu başarıda Sayın Bakanımızın payı büyüktür. Ancak Sayın Bakanımız bugüne kadar yaptıklarıyla yetinecek bir isim değildir. Zira Binali Yıldırım demek ‘icraat’ demektir. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki; Sayın Bakanımız yine ‘Başarının sınırı olmaz’ diyerek, bize yeni hedefler gösterecek, sektörümüzden daha büyük başarılar isteyecek ve bu doğrultuda bizlerden desteğini yine hiçbir zaman esirgemeyecektir.”
 
TÜRK DENİZCİLİK SEKTÖRÜ ADINA ÇOK BÜYÜK ŞANS
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte yeni dönemde  sektör olarak çok daha büyük başarılar elde edeceklerine inandıklarını sözlerine ekleyen Başkan Şimşek, “Cumhuriyet döneminin gelmiş geçmiş en başarılı Ulaştırma Bakanı olan Sayın Binali Yıldırım’ı yeniden Türk denizcilik camiasıyla buluşturan Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayın Bakanımızın yeniden Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilmesi Türk denizcilik sektörü adına çok büyük şanstır. Denizcilik tabiriyle; kendisinin yeniden dümene geçmesi tüm paydaşlarımızı sevindirdiği gibi bizlere de sevinç kaynağı olmuştur. Bu bağlamda Sayın Bakanımıza yeni dönemde başarılar diliyorum ve kutlu görevinde sektör olarak her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894