• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Aliağa’da 24 Noktaya 82 Kamera

Aliağa’da 24 Noktaya 82 Kamera
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / İzmir’in Aliağa ilçesinde Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kamera kurulumu tamamlandı.
ALİAĞA’DA 24 NOKTAYA 82 KAMERA
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
İzmir’in Aliağa ilçesinde Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kamera kurulumu tamamlandı. Test aşamasında olan kameraların 2016 yılının nisan ayında tamamen faaliyete geçmesi bekleniyor.
 
Aliağa’nın kent içi güvenliğinin daha da üst seviyeye çıkartılması ve denetim görevinin daha etkin hale getirilmesi amacıyla ilçenin 24 noktası MOBESE kamera sistemi ile donatıldı.
 
Yapım ihalesi Aliağa Kaymakamlığı tarafından yapılan ancak Büyükşehir yasası gereği projesi İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına devredilen MOBESE’ler test uygulamasından geçiriliyor. 
 
İlçenin ana caddelerine 24 noktada 82 kamera yerleştirildi. 66 kamera sabit olmak üzere 8 adet plaka okuyan ve 8 adet 360 derece dönebilen kameralar gece görüntüleri alabilen özelliklere sahip. Tamamen fiber optik altyapı ile kurulan MOBESE’ler yüksek çözünürlükte kayıt yapacak, Aliağa’nın cadde ve sokakları 24 saat izlenecek. Kurulumu 1 milyon 300 bin TL’ye tamamlanan kamera sistemi, asayiş olaylarında caydırıcı bir etken olacağı öngörülüyor. 
 
YILMAZ: GÖRÜNTÜLER ALINIYOR AMA UYGULAMA YAPILMIYOR
Aliağa’da MOBESE altyapısının tamamen bittiğini belirten Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz,  “2014 yılının Mart ayında 6360 sayılı kanun gereği MOBESE projesini dosyası ve ödeneği ile birlikte İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına devrettik. Nisan ayında MOBESE’nin geçici kabulü yapıldı. Geçici kabulle birlikte test çalışmaları başladı. Şuanda görüntüler alınıyor ama uygulama yapılmıyor. Test aşamasının 2016 yılının nisan ayında bitmesi ve ardından da MOBESE’lerin tamamen faaliyete geçmesi planlanıyor. Test aşamasındaki aksaklıklar ve sorunlar çözüldükten sonra İzmir Valiliği MOBESE’nin kontrolünü Emniyet Genel Müdürlüğüne devredecek” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894