• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Bölgemiz enerjide üs olma yolunda

Bölgemiz enerjide üs olma yolunda
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yenilenebilir enerji üretimine yönelik türbin ve jeneratör imalatı ile rüzgar en
BÖLGEMİZ YENİLENEBİLİR ENERJİDE ÜS OLMA YOLUNDA 
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yenilenebilir enerji üretimine yönelik türbin ve jeneratör imalatı ile rüzgar enerjisi üretiminde kullanılan kanat imalatı yatırımlarına yönelik teşvik düzenlemesinin Ege Bölgesi’ni yenilenebilir enerji üssü haline getirecek önemli bir adım olduğunu söyledi.
 
Yorgancılar, “Potansiyelimizin çok yüksek olduğu yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi gibi atılımlar, kentimiz ve Ege Bölgesi adına ciddi kazanımlar sağlayacaktır. Avrupa Birliği’nin yenilenebilir enerji ile ilgili çok önemli fonları bulunmaktadır. Bu karar ve söz konusu fonların da değerlendirilmesi ile Ege Bölgesi’nin yenilenebilir enerjinin üssü haline gelebileceği inancı içindeyiz” dedi. 
 
Bugüne kadar; İzmir başta olmak üzere bölgemizde son yıllarda dikkat çekici gelişmeler olmakla birlikte hala gelişime açık alanlar ve ciddi bir atıl potansiyelin mevcut olduğunu belirten Yorgancılar, bu potansiyelin doğru alanlarda kullanılması gerektiği yönünde talepleri olduğunu hatırlattı. Yorgancılar, “Bu amaçla da teşvik sisteminin haksız rekabete neden olan maddelerinde değişiklik önerilerimizi her platformda ifade etmekteyiz. Ekonomi Bakanlığımızın bu hususta çalıştığını biliyor ve takibini yapıyoruz. Bizler, özellikle Öncelikli Yatırım Alanı olarak belirlenen başlıkta İzmir’in aldığı payın çok az olduğunu ve bu alanda sektörel açıdan zenginleştirilmesini ifade etmiştik. Özellikle de, “bölge farkı gözetilmeksizin tüm OSB’lerde, yenilenebilir enerji kaynaklı enerji üretim tesislerinde kullanılmak üzere, cihaz, makina ve teçhizat üretimi yapacak yerli ve yabancı yatırımlar öncelikli yatırımlar kapsamında teşvik edilmelidir” şeklinde girişimlerimiz olmuştu” diye konuştu. 
 
RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI
Beklenen müjdenin 19 Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete’de; “yenilenebilir enerji üretimine yönelik türbin ve jeneratör imalatı ile rüzgar enerjisi üretiminde kullanılan kanat imalatı yatırımlarının 5. Bölge desteklerine dahil edildiği” yönündeki düzenleme ile geldiğini ifade eden Yorgancılar, “Geleceği belirleyecek sektörlerin başında gelen enerjide ithalatçı bir ülke olarak, yenilenebilir enerji kaynaklarımızın etkin kullanımı ve bu tür yerli üretime ilişkin adımların atılmasını çok önemsiyor, emeği geçen herkese başta Ekonomi Bakanlığımıza ve Hükümetimize Ege Bölgesi Sanayi Odası adına teşekkürlerimi sunuyorum. Organize Sanayi Bölgelerimiz de tecrübe ve altyapıları ile bu yatırımlara hazırdır. 300 gün güneş gören bir kentte gönlümüzden geçen güneş enerjisi üretiminin de bu maddeye dahil edilmesidir” dedi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894