• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

Aliağalılar En Çok Roman Okuyor

Aliağalılar En Çok Roman Okuyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Yazılı kültüre sahip, kültür seviyesi yüksek toplumsal yapıların göstergesi olan kütüphaneler okur sever vatandaşların her daim uğrak noktası oluyor.
ALİAĞA’DA KÜTÜPHANELERE OLAN İLGİ ARTIYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Yazılı kültüre sahip, kültür seviyesi yüksek toplumsal yapıların göstergesi olan kütüphaneler okur sever vatandaşların her daim uğrak noktası oluyor.
 
Yüksek eğitim düzeyi, kültürel etkinlikleri ile dikkat çeken İzmir’in Aliağa ilçesinde, Aliağa Belediyesi’ne bağlı Nadir Nadi Kütüphanesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İlçe Halk Kütüphanesi kitap okumayı seven vatandaşlara hizmet veriyor. 
 
Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi’nin 12 bin 400, Aliağa İlçe Halk Kütüphanesi’nin ise 3 bin üyesi bulunuyor. 1992 yılından beri Aliağa Belediyesi bünyesinde hizmet veren Nadir Nadi Kütüphanesi’nde 12 bin, 1998 yılından bugüne hizmet veren İlçe Halk Kütüphanesi’nde ise yaklaşık 13 bin kitap bulunuyor. 
 
Her türden kitabın bulunduğu kütüphanelerde okuyucu sayısı her geçen yıl artıyor. 2014 yılında 11 bin üyeye sahip olan Nadir Nadi Kütüphanesi’nin üye sayısı 2015 yılında 12 bin 400’e ulaştı. Aliağa İlçe Halk Kütüphanesi’nin bin 970 olan üye sayısı ise 3 bin oldu. 
 
Her yaştan insanın kitap okumak için gittiği kütüphanelerde Edebiyat, Biyografi, Şiir, Çocuk Kitapları, Araştırma Kitapları gibi birçok türden kitap yer alıyor. Aliağa’da kütüphane üyelikleri bulunan yetişkin vatandaşlar daha çok Roman türünden kitaplara rağbet gösteriyor.  Öğrenciler ise daha çok ders çalışmak için kütüphaneleri tercih ediyor. 
 
YAŞAR: “OKUYUCU SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Hizmet vermeye başladığı günden bu yana okuyucularının hiçbir zaman eksik olmadığını belirten Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi Müdürü Hilal Yaşar, “Okuyucu sayımız her geçen gün artıyor. Geçen yıl 11 bin üyeye sahip olan kütüphanemiz bu yıl 12 bin 400’e ulaştı. Kütüphanemize 1 yılda yaklaşık bin 500 kişi üye oldu. Bu da gösteriyor ki Aliağa’da kütüphaneye giden okuyucu sayısı artıyor. Her yaştan insan kütüphanemize geliyor. 80 yaşının üzerinde olan okuyucumuz bile var. Kütüphanemizde yeni çıkan kitapların da hemen hepsi bulunuyor. Okuyucularımız talep ettikleri takdirde yeni çıkan kitapları kütüphanemize kazandırıyoruz. Kitap alma konusunda belediyemiz bize oldukça yardım ediyor. Okuyucularımız kütüphanemize gelerek burada sessiz bir ortamda kitaplarını okuyabilirler, dilerlerse 15 gün içerisinde geri vermek şartı ile kütüphanemizden ödünç kitap alabilirler” dedi.   
 
KÖKMEN: “RAFLARIMIZDA HERKES İÇİN KİTAP VAR”
Üyelerinin daha çok roman türüne rağbet gösterdiğini ifade eden Aliağa İlçe Halk Kütüphane görevlisi Gülseli Kökmen, “Kütüphanemizde 7’den 70’e herkese hitap eden kitap türü var. Raflarımızda herkes için kitap var. Yetişkinler için 8 bin 403 adet, çocuklar için ise 3 bin 772 kitabımız var. Üye okuyucularımızın yanı sıra anasınıfı ve ilkokul öğrenci grupları kütüphanemizi düzenli olarak ziyaret ederek kütüphanemizde kitap okuma günleri gerçekleştiriyorlar. Okuyucularımızın üyeliklerini Kütüphane Otomasyon Sistemi (KOHA) ile gerçekleştiriyoruz. Bu sistem sayesinde üyelerimiz, Türkiye’nin her yerindeki halk kütüphanesinden ödünç kitap alabiliyorlar.  
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894