• BIST 9530.47
  • Altın 2484.848
  • Dolar 32.5195
  • Euro 34.8601
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Tansu Kaya Sıkmadık El Bırakmıyor

Tansu Kaya Sıkmadık El Bırakmıyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Aliağa Eski Belediye Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, seçim çalışmaları kapsamında gittiği her yerde vatandaşın teveccühü ile karşı
TANSU KAYA AYAK BASMADIK YER, SIKMADIK EL BIRAKMIYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Aliağa Eski Belediye Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, seçim çalışmaları kapsamında gittiği her yerde vatandaşın teveccühü ile karşılaşıyor. Seçim bölgesinde ayak basmadık yer, sıkmadık el bırakmayan AK Partili Tansu Kaya, AK Parti teşkilat mensupları ile birlikte kapı kapı gezerek vatandaşlarla kucaklaşıyor.
 
İLGİYLE KARŞILANDI 
Gece geç saatlere kadar seçim çalışmalarını sürdüren Tansu Kaya’nın,  dün geceki durağı Menemen’in Türkelli Mahallesi oldu. Türkelli Mahallesi’nde vatandaşların yakın ilgisiyle karşılaşan Kaya, kahvehaneleri gezerek vatandaşlarla tek tek tokalaştı ve sohbet etti. Mahalle esnaflarını da tek tek ziyaret eden Kaya, esnafa  'Hayırlı işler' temennisinde bulundu.
 
TARTAMAĞINI HEDİYE ETTİ 
AK Partili Kaya’ya ‘Hoş geldin evladımız’ diyerek sarılan mahalle sakini yaşlı bir amca, boynundan çıkardığı tartamağını uğur getirmesi temennisiyle Tansu Kaya’nın boynuna astı. Yaşamı boyunca aldığı en anlamlı hediyelerden biri olduğunu belirten Kaya, yaşlı amcanın elini öperek, helallik istedi. Gittiği her yerde kendisine çay ikram eden vatandaşların sıkıntılarını ve önerilerini dinleyen Kaya, vatandaşlara gösterdikleri ilgiden dolayı da tekrar tekrar teşekkür etti. 
 
 
ÖFKEYLE DEĞİL, AŞKLA GELİRİZ
Merkez kıraathanesinde mahalle sakinleriyle buluşan Kaya,  burada vatandaşlara hitap ederek 1 Kasım seçimlerinde partisine destek istedi. AK Parti’nin seçim bildirgesinde yer almayan 10 maddelik ‘Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi’nin detaylarını anlatan Kaya, “Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun da dediği gibi biz milletimize müjdeyle geliriz. Biz milletimize öfkeyle değil, aşkla geliriz. Bizim tek meselemiz, bu ülkeye hizmet, bu millete hizmet. İlk günkü aşkla, geceli gündüzlü çalışarak yüzünüzü güldüreceğiz” dedi. 
 
ÜLKE GÜNDEMİNE DEĞİNDİ 
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen AK Partili Kaya, komşu ülkelerde yaşanan kaos ortamına, 7 Haziran süreciyle duraklama dönemine giren ülke ekonomisine ve son yaşanan terör olaylarına yönelik açıklamalarda bulundu. 
 
BİR SİNAN BİRDE SÜLEYMAN GEREK 
Konuşmasının bir bölümünde; Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un, “Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen; İki kazma kürek, iki de ırgat gerek, Ancak hadi gel yapalım geri şunu desen; Bir Sinan gerek bir de Süleyman gerek” sözüne atıfta bulunan Tansu Kaya, şunları söyledi: “Sinan’da Süleyman’da rahmetli olmuş. Süleymaniye’yi yıkarsak yıktığımızla kalırız. Geçmişte Abdülhamit Han’a diktatör, kızıl sultan, vatan haini denildi. Bu sözlerle Milli Şairimiz bile Abdüilhamit Han’ın vatan haini olduğuna inandırılmış. Fitne o kadar büyük bir fitneymiş ki Abdülhamit Han’ın vatan haini olduğuna dair onlarca şiir yazmış. Ancak Abdülhamit han, Ermeniler ve Yahudiler tarafından tahttan indirildiğinde memleket parçalanmaya yüz tutmuş. İtilaf güçleri tarafından topraklarımız parçalanmış. Mehmet Akif Ersoy’un ayakları suya erdikten sonra şunu söylemiş, ‘Eyvah, beş-on kâfirin imanına kandık. Gözümüzü bir açtı ki cehennemde uyandık.’ Bunun içindir ki tarihte yaşananlardan ders çıkarmalı ve birilerinin ülkemiz üzerinde kurmaya çalıştığı oyunlara alet olmamalıyız. Zira bizim bu topraklardan başka gidecek yerimiz yok. Bölgemize baktığımızda Suriyeliler gidiyor, Iraklılar gidiyor ama biz hiçbir yere gidemeyiz. Çünkü millet olarak bizim devletsiz yaşadığımız bir an bile baki değildir. Siyasetin, ekonominin, sporun her türlüsü konuşulur. Ama bunların konuşulabilmesi için huzurun ve demokrasinin var olması gerekiyor”  
 
BATIRILAN TEKNEDEN KIYIYA VURAN BEBEKLER İÇİN…
Vatandaşlardan 1 Kasım da ellerini vicdanlarına koyarak sandığa gitmelerini isteyen AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, “Akıl insana yalan söyler. Akıl insana duymak istediğini söyler. Akıl, insanının kendi kendini inandırmasını sağlayan bir organdır. Ama kalp doğruyu söyler. Onun için de pişmanlık diye bir şey vardır. Kalbin sesini dinlersen pişmanlık olmaz. 1 Kasımdan sonra sandıktan çıkacak olan sonuçlar neticesinde pişmanlıklar yaşamamak için elimizi vicdanımıza koymalıyız ve bu şekilde sandığa gitmeliyiz. Bunu sadece kendimiz için yapmamalıyız. Suriye’den Avrupa’ya giderken batırılan tekneden kıyıya vuran bebekler için yapmalıyız. Aynı şekilde Doğu Türkistan’da zulüm altında yaşayanlar için yapmalıyız” diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894