• BIST 9079.97
  • Altın 2324.057
  • Dolar 32.3627
  • Euro 34.9422
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 9 °C

NOBEL’e İlk Adım Ödülü Yine İfk’nın

NOBEL’e İlk Adım Ödülü Yine İfk’nın
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / First Step to Nobel Prize in Physics’’ yarışmasında ödül yine İzmir Fatih Koleji’nin. Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Fatih Koleji (İFK), Polonya Bili
NOBEL’E İLK ADIM ÖDÜLÜ YİNE İFK’NIN
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
‘’First Step to Nobel Prize in Physics’’ yarışmasında ödül yine İzmir Fatih Koleji’nin. 
Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Fatih Koleji (İFK), Polonya Bilim Akademisi’nin fizik ve fizik araştırmalarına ilgi duyan lise öğrencileri arasında 23 yıldır düzenlediği uluslararası “First Step to Nobel Prize in Physics” yarışmasında 4 kez ödül almanın gururunu yaşıyor. Fatih koleji proje bölümü öğrencilerinden Utku Ege Yıldırım “S_R_H (Search-rescue-help) Snake-Bot”, “Yılan Robot” adlı projesi ile “Honarable Mention” (Şeref Mansiyonu) ödülünü kazandı.
 
TÜBİTAK’DA DERECE ALAMADI, NOBEL’DE ÖDÜL ALDI.
İFK Proje Bölümü öğrencileri TÜBİTAK Türkiye finalinde değerlendirme sonunda derece alamasalar da dünyanın en prestijli fizik projeleri yarışması olan First Step to Nobel Prize in Physics” te büyük başarı gösterdi.
 
2015 yılında  60’dan fazla ülkeden lise düzeyinde 2000’in üzerinde araştırmacının katıldığı yarışmada bu geleneği bozmayan Fatih koleji proje bölümü öğrencilerinden Utku Ege Yıldırım S_R_H (Search-rescue-help) Snake-Bot adlı projesi ile “Honarable Mention” (Şeref Mansiyonu) ödülünü kazandı. Ülkemizdeki madenlerde tehlikeli çalışma koşulları ve kurtarma çalışmalarının zorluğu ile ilgili haberlerin sıklığı öğrencileri bu yönde proje yapmaya ittiğini belirtildi.  Özellikle Soma maden faciasından sonra geliştirdiği robota kurtarma çalışmalarına büyük kolaylık ve hız kazandıracak donanımları da ekleyen öğrenciler Tübitak bölge yarışmasında  birinci olmuş, ancak Tübitak Türkiye elemelerinde çalışmalarının karşılığını alamamanın üzüntüsünü yaşamışlardı. İzmir Fatihli Öğrenciler bu proje ile ABD ve Meksika da yapılan uluslararası yarışmalarda dünya birinciliği kazanarak hak ettikleri derece ve sonuçlara ulaştıklarını açıkladılar.
 
İzmir Fatih Koleji  proje kulübü öğrencileri hazırladıkları fizik projeleri ile düzenli olarak katılmakta ve elde ettikleri büyük başarılar ile ülkelerini ve okullarını tanıtmanın haklı gururunu yaşıyorlar. İzmir Özel Fatih Koleji proje bölümü genç yaştaki geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye devam ediyor.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894