• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 5 °C
  • Çanakkale 9 °C

Okullar turizm sektörüne pansuman olacak.

Okullar turizm sektörüne pansuman olacak.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Geçtiğimiz günlerde alınan okulların açılışının ertelenmesi kararı turizm sektörünü umutlandırdı.
OKULLARIN GEÇ AÇILMASI  TÜRK TURİZM SEKTÖRÜNE PANSUMAN OLACAK 
 
Geçtiğimiz günlerde alınan okulların açılışının ertelenmesi kararı turizm sektörünü umutlandırdı. Özellikle Güneydeki konaklama işletmecileri  için gayet olumlu bir etki yaratacağının altını çizen Jiva Beach Resort Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Doğan,  bu kararın Türk seyahat sektörüne bir pansuman olacağını vurguluyor.
 
Bu yıl turizm sektöründe yaşanan olumsuzluklar otelcileri zor duruma soktu. Dış pazarlardan aradıklarını bulamayan otelciler fiyatlarını yumuşatarak Türk misafirlere çok uygun fiyatla tatil yapmanın kapılarını araladı. Ancak bu da yeterli olmayınca okulların geç açılması turizm sektörünü bir hayli umutlandırdı. 
 
İÇ PAZARIN ARTIK FARKLILAŞMAMAYA İHTİYACI VAR
Özellikle Türk ailelerde tatile çıkma zamanları genellikle okulların tatil olduğu dönemleri kapsıyor.  Bu sürenin bu sene daha da uzayacak olması ve Kurban Bayram’ı tatiliyle çakışması Türk turizm sektörünü umutlandırdı. Konuyla ilgili konuşan Jiva Beach Resort Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Doğan şunları söyledi; “Türk ailelerin tatile çıkma alışkanlığı genelde okulların tatil olduğu dönemlerdir. Sadece bu açıdan bakıldığında bile 2015 sezonunda birçok zorlukla baş etmeye çalışan Türk seyahat sektörüne bir pansuman olabilir. Ancak bu konuya sadece kriz senelerinde uygulanacak bir tedbir olarak bakmamak gerek. İç pazarın artık okulların kapanış ve açılışına endeksli tatil alışkanlığını kırması gerekiyor. Bunun için de birçok kampanya ve ufak değişikliklere ihtiyacımız var. Yaz sezonunu uzatmak amacıyla okulların tatil süreleri uzatılabilir ya da emekliler için özel kampanyalar ve sigorta destekleri gibi politikalar üretilebilir. İç pazarda Türk misafirlerinin ilgisini çekecek türde festivaller, etkinliklerle tatil ve kültür etkinliklerinin desteklenmesine birçok yeni yaklaşıma ihtiyaç var. bunun için de yerel yönetimlerin, derneklerin ve turizm kuruluşlarının innovatif aktiviteler geliştirmeleri ve ortaklaşa hareket etmeleri gerekiyor.” 
 
OKULLARIN GEÇ AÇILMA KARARI İSTİHDAMA DA OLUMLU ETKİ YARATACAK
Okulların geç açılmasının istihdama da büyük katkı sağladığının altını çizen Doğan sözlerine şöyle devam ediyor. “Okulların geç açılma kararının turizmi destekleyici fakat görünmeyen bir diğer önemli bir tarafı daha var. ‘İstihdam’. Bilindiği gibi sektörde kalifiye eleman sıkıntısı mevcut ve birçok tesis insan kaynağı olarak yazın tatilde çalışmak isteyen öğrencileri istihdam ederek faaliyetlerini sürdürüyor. Okulların açıldığı dönemde henüz sezon bitmediğinden dolayı sektörde eleman sıkıntısı ortaya çıkıyor. Sezon boyunca tesise alışmış ve hizmet kalite ve anlayışını benimsemiş öğrenci-çalışan tesisten kopuyor.  Aslında bu hizmet sektörüne negatif etki yapan önemli bir unsur. Sektör açısından bakıldığında özellikle Turizm okullarının (lise, yüksekokul, üniversite) açılış ve kapanışları güney turizmine endekslenmelidir”. dedi. 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894