• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Kadifekale'de Barış Ezgileri

Kadifekale'de Barış Ezgileri
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İzmir'in tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçesi Konak, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde üç anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapacak.
BARIŞ EZGİLERİ KADİFEKALE'DEN YANKILANACAK
 
İzmir'in tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçesi Konak, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde üç anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapacak. Farklı kültürlerin barış özlemini sanatla dile getireceği etkinlikler 2 Eylül’de Sinyora Sinagogu’nda Devlet Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayacak. 3 Eylül’de ise Aziz Vukolos Kilisesi’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi sahne alacak. Etkinliklerin finali ise 4 Eylül Cuma akşamı Antakya Medeniyetler Korosu’nun Kadifekale'de vereceği halk konseriyle yapılacak. 
 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü sanatla kutlayacaklarını söyledi.  2 Eylül’de başlayacak ve üç gün sürecek etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Pekdaş, “Ortadoğu’da ve Suriye’de yaşanan savaşın izlerini bizler Basmane’de hep birlikte görüyoruz. Bu nedenle bu yıl 1 Eylül’ü her zamankinden çok daha etkili kutlamak ve daha çok sahip çıkmak gerektiğine inandık. Dünyanın ve Türkiye’nin barışa ne kadar çok ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bir atasözü vardır; ‘Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz’ diye. Bugün maalesef yaşanan savaş sonrası Bağdat diye bir şehir kalmadı. Bağdat’ın sanat eserleri, kütüphaneleri ve tüm biriktirdikleri yok oldu. O halde bizim kentlerimizi korumamız, biriktirdiklerimizi gelecek kuşaklara aktarmamız için barışı sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Barışı da ancak sanatla koruyabiliriz. Sanatın yaratıcılığı, cesareti, savaşın karşısında en önemli silahtır” dedi.
 
BARIŞ ANCAK SANATLA KORUNUR
İzmir’in geçmişte farklı medeniyet ve kültürlere ev sahipliği yapmış bir kent olduğuna vurgu yapan Başkan Pekdaş, “Bizler İzmir’in bu zenginliğini çok önemsiyoruz. Biz hep birlikte İzmir olduk. Öyleyse yine barışı hep birlikte kutlayalım istedik. Birlikte barış şarkıları söyleyeceğiz. Barışı sanatla kutlamayı hedefledik. Sanatın insanı insan yapan etkisini, barış sözümüzü söylemek için kullanacağız. İzmir’i İzmir yapan tüm medeniyetlere saygımızı da sanatla göstereceğiz” diye konuştu. 
 
FİNAL KADİFEKALE’DE
Konak Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri 2 Eylül’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yer alan Sinyora Sinagogu’nda Devlet Senfoni Orkestrası'nın Quarted Müzik Dinletisi ile başlayacak. 3 Eylül’de ise bu kez Basmane’deki Aziz Vukolos Kilisesi’nde Devlet Opera ve Balesi’nin Smyrna Grubu tarafından sergilenecek barış temalı opera dinletisi sahnelenecek. Etkinliklerin finali ise Kadifekale'de düzenlenecek halk konseriyle yapılacak. 4 Eylül Cuma akşamı Kaleiçi'nde gerçekleşecek konserde Antakya Medeniyetler Korosu sahne alacak. Üç semavi dine mensup kişilerden oluşan ve içinde rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler, emekliler ve serbest meslek gruplarından koristlerin bulunduğu Antakya Medeniyetler Korosu, barış özlemini Kale'de şarkılarıyla dile getirecek. İzmirlilerin konser alanına kolay ulaşımı için 20.00'de başlayacak konser öncesi saat 19.00'da Sevinç Pastanesi karşısından, Konak AKM ve Güzelyalı Parkı önünden ücretsiz servis kaldırılacak. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894