• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

İzmir Üniversitesi ile işbirliği

İzmir Üniversitesi ile işbirliği
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İş Başı Eğitimleri konusunda İzmir Üniversitesi ve İŞKUR arasında yapılacak işbirliği sayesinde öğrencilerinin üniversite eğitimi sürerken istihdama kat
İZMİR ÜNİVERSİTESİ İLE İŞKUR ARASINDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK
 
İş Başı Eğitimleri konusunda İzmir Üniversitesi ve İŞKUR arasında yapılacak işbirliği sayesinde öğrencilerinin üniversite eğitimi sürerken istihdama katılmaları sağlanacak.
 
Mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasını amaçlayan İŞKUR’un İş Başı Eğitimleri, İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi arasında yeni bir işbirliğine zemin oldu. İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Selim Doğanata ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selma Çetiner ile bir araya gelen İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak arasında İş Başı Eğitimleri konusunda işbirliği yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. Üniversite öğrencilerine eğitimleri devam ederken meslek içi eğitim ve istihdam olanağı sağlayacak işbirliğinin 2015-2016 akademik yılında hayata geçirilmesi planlanıyor. 
 
BURS KAYBI OLMADAN STAJ VE İŞ DENEYİMİ ŞANSI
Eğitim programının katılımcılara eğitim aldıkları meslekte veya başka bir alanda mesleki deneyim ve beceri kazanma şansı sunduğu bilgisini paylaşan İl Müdürü Kadri Kabak, üniversite öğrencilerine sağlanan olanakları şöyle ifade etti:
“Programa katılan üniversite öğrencileri zorunlu stajlarını bu program aracılığıyla yaparak iş arama sürecinde bu deneyimlerini özgeçmişlerine ekleyerek yaşanan deneyim eksikliği engelini aşabilecekler. Program süresine bağlı olarak katılımcılara net asgari ücret düzeyinde (1.000 TL) gelir elde etme imkanı da veriliyor. Halen günlük 38,48 TL zaruri gider ödemesi İŞKUR tarafından yapılıyor. Diğer yandan üniversite öğrencilerinin program süresince burs veya öğrenim kredileri kesilmediğinden öğrenciler burs veya kredilerini almaya devam edebiliyorlar. Ayrıca program süresince katılımcılar adına iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanarak katılımcıların sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanıyor.”
 
Öğrencilerin akademik eğitimleri kadar uygulama eğitimleri ve mezuniyetleri sonrası istihdamlarının da İzmir Üniversitesi sorumlulukları içinde olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilen yani günde en az beş saat olması durumunda haftada bir gün bile program düzenlenmesinin mümkün olması öğrencilerimiz için önemli bir avantajdır. Mümkün olduğu kadar çok öğrencimizin bu olanaktan yararlanması için çaba sarf edeceğiz” dedi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894