• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 11 °C

EBSO’da Fuar Mesaisi

EBSO’da Fuar Mesaisi
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki katılımcı ülkelerin ziyaret ederek işbirliği imkanlarını konuştukları yer oldu.
EBSO’DA FUAR MESAİSİ
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki katılımcı ülkelerin ziyaret ederek işbirliği imkanlarını konuştukları yer oldu. İEF’nin açılış günü 6 heyeti konuk eden EBSO, şimdi de Endonezya, Namibya, Seyşeller ve Polonya heyetlerini ağırladı.
Endonezya Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü İndrasari Wilsnu Wardana, Namibya Sanayileşme Ticaret ve KOBİ Gelişimi Bakan Yardımcısı Pieter van der Walt, Seyşeller Yatırım Müteşebbisliğin Geliştirilmesi ve İnovasyon Bakanlğıı Müsteşarı Marise Berlouis ile Polonya Türk Ticaret Odası Polonya Türkiye Portalı Direktörü Rafal Trochimiuk başkanlığındaki heyetler Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda ülkelerindeki iş dünyası ile İzmirli sanayiciler arasında geleceğe dönük işbirliği ve karşılıklı yatırım imkanlarının köprülerini kurdu.
 
Ticaret ve yatırım artacak
Endonezya heyetine ev sahipliği yapan EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Sevimli ile Ateş İlyas Demirkalkan, Türkiye ile Endonezya arasındaki ticareti geliştirmek, İzmir’in aldığı payı daha üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. İki ülke liderleri arasındaki sıcak diyaloğun İzmirli sanayiciler olarak kendilerinin de işbirliği isteklerini artırdığını belirten Sevimli ile Demirkalkan, “Türkiye’de İzmir özelinde bizler de ekonomik ilişkileri geliştirmek için gelen heyetlerin karşılığını bulmasını, sadece alım satım değil, yatırımların da birleştirilmesi için gerekli planlamaları yapma çabasındayız. Türkiye ile Endonezya arasındaki ticarette ilişkide olan sektörlerin yanına yenilerini de ekleyerek bugünkü rakamları daha üst noktalara çıkarmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar iş dünyası temsilcileri ve sektörleri biraraya getirerek her iki tarafın yararına olacak organizasyonlar için EBSO olarak elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” dediler.
 
Endonezya Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Wardana da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 Ağustos’ta ülkelerine yaptığı ziyaretin ekonomik ilişkiler açısından da olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti. İzmir Enternasyonal Fuarı’na 15 yıldır katıldıklarını, bu yıl ağırlıklı olarak plastik, kimya ve teksil sektörlerinde faaliyet gösteren 14 firma ile geldiklerini belirten İndrasari Wilsnu Wardana, “Ülkelerimiz arasındaki 2.5 milyar dolarlık ticaret hacmini karşılıklı heyet ziyaretleriyle artırmak istiyoruz. Türk sanayicilerin yatırımları konusunda da yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.
 
Namibya, Seyşeller ve Polonya heyetleri de karşılıklı dış ticaret ve yatırımların artması için çaba göstereceklerini ifade etti.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894