• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 18 °C

Aliağa Belediyesi Çalışanlarına Eğitim

Aliağa Belediyesi Çalışanlarına Eğitim
Aliağa Belediyesi'nin iş kazalarını önlemek amacı ile düzenlediği "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimleri devam ediyor.
ALİAĞA BELEDİYESİ 'İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ' EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
 
Aliağa Belediyesi'nin iş kazalarını önlemek amacı ile düzenlediği  "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimleri devam ediyor.
 
6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun "Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik" gereğince iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirilen Aliağa Belediyesi çalışanları, alanında uzman kişiler tarafından düzenli olarak eğitimden geçiriliyor.
 
İş kazalarının önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitim programında; meslek hastalıkları, çalışanların kendilerini koruma yöntemleri, kişisel koruyucu donanımların önemi, ergonomi, fiziki ve kimyasal etkenlerin önemi, iş yaşamında dikkat edilmesi gereken konular, yaşanmış kaza örnekleri, iş kazalarına karşı alınması gereken tedbirler, iş kazalarından korunma yöntemleri, kişilerin çalışma saati ve haftalık izinler gibi konular ele alınıyor.
 
'İŞ VE İŞÇİ SAĞLIĞI' ANLATILDI
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitimler çerçevesinde katılımcılara sinevizyon eşliğinde bilgilendirme sunumları yapılıyor. İş ve işçi sağlığı başta olmak üzere ilk yardımın tanımı, temel uygulamaları, kurtarma silsileleri ve hastaya müdahale sırasında dikkat edilmesi gerekenlerin anlatıldığı sunumlarda; yangın ve elektrik çarpması gibi olası iş kazaları sonrasında ilk yapılması gerekenler de önemle vurgulanıyor.
 
EĞİTİMLERİN ARDINDAN SINAV YAPILIYOR
Eğitim programı hakkında bilgi veren İş Güvenliği Uzmanı Nurettin Koç, "Bu eğitimlerin periyodik olarak yapılması gerekiyor. Aliağa Belediyesi bünyesindeki çalışanlarımızı öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki gruba ayırarak eğitimlerimizi verdik. Eğitimlerimizde 6331 sayılı yasanın zorunlu koştuğu konularda eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Çalışanlarla birlikte istişarelerde bulunduk. Söyleşi yolu ile çalışanların sorunlarına çözüm yolu aradık. Çalışanlar hakkında çıkan yargı kararları, yargı kararların ne gibi sonuçların olduğunu anlattık. Bu hafta 250 kişiye eğitim verdik, bir hafta sonra yaklaşık 200 kişiye daha eğitim vereceğiz.  Eğitimlerin ardından çalışanlara küçük bir sınav yapıyoruz. Sınavları değerlendirerek çalışanlara iş güvenliği sertifikası vereceğiz" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894