• BIST 9548.09
  • Altın 2497.076
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.5389
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 22 °C

Çanakkale 1915 Bu Akşam Aliağa'da

Çanakkale 1915 Bu Akşam Aliağa'da
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa’da ‘Kabadayı’ ile başlayan, ‘Maskeli Beşler Irak’ filmi ile devam eden ‘Ücretsiz Sinema Günleri’ sinemaseverlerden y
‘ÇANAKKALE 1915’ 22 TEMMUZ ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 21:30'DA (BUGECE) ALİAĞA’DA GÖSTERİLECEK
 
Aliağa’da  ‘Kabadayı’ ile başlayan,  ‘Maskeli Beşler Irak’ filmi ile devam eden  ‘Ücretsiz Sinema Günleri’ sinemaseverlerden yoğun ilgi görüyor.
 
Beyaz perdeden seçme filmleri sinemaseverler ile buluşturmaya devam eden Aliağa Belediyesi, Turgut Özakman'ın ‘Diriliş Çanakkale 1915’ eserinden sinemaya uyarlanan ‘Çanakkale 1915’  filmi Aliağalı sinemaseverlerin beğenisine sunacak.
 
Açıkhava Tiyatrosu’nda Aliağalılara her gece yazlık sinema nostaljisi yaşatan Aliağa Belediyesi, 22 Temmuz Çarşamba günü saat 21.30’da  ‘Çanakkale 1915’ filmini sinemaseverler ile buluşturacak. 
 
 
‘Aliağa’da Ücretsiz Sinema Günleri’ kapsamında beyaz perdeye yansıtılacak olan filmin kadrosunda Şevket Çoruh, Barış Çakmak, İlker Kızmaz, Bülent Alkış, Serkan Ercan gibi ünlü isimlerin yanı sıra yaklaşık 2 bin civarında figüran rol alıyor. 
 
Fida Film ve Örümcek Yapım iş birliğinde çekilen, senaryosunu Turgut Özakman'ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini Yeşim Sezgin’in üstlendiği film, yok edilmek istenen bir milletin, yeniden dirilişini anlatıyor.
 
Çekimleri savaşın geçtiği gerçek mekânlarda gerçekleştirilen ve görsel efektleri Hollywood filmlerinde de çalışan Serkan Zelzele tarafından yapılan filmde; yokluklar içindeki bir milletin, dünyanın süper güçlerine karşı verdiği insanüstü mücadelesi tekrar hatırlatılıyor.
 
İNANÇ VE CESARET ÖYKÜSÜ
Eşi benzeri görülmemiş gerçek bir kahramanlık destanı olan ve hiçbir zaman unutulmaması gereken inanç ve cesaret öyküsünü beyazperdeye yansıtan filmin konusu şöyle gelişiyor: “Rus Harbi, Balkan Savaşları, elden çıkan topraklar ve verilen ağır yenilgilerle 20. yüzyılın başları Osmanlı Devleti için çok büyük maddi ve manevi kayıplarla gelir. Rumeli toprakları kaybedilmiş, eziyet gören Osmanlı tebaası Anadolu'ya göç etmeye başlamış, Osmanlı orduda büyük kayıplar yaşamıştır. 1914'te 1.Dünya Savaşı'nın patlak vermesi ve Osmanlı'nın İttifak Devletleri ile yeniden savaşa girmesi sonucu Anadolu’da eli silah tutan tüm genç erkekler için seferberlik emri çıkar.
 
Şimdiye kadar ağır yenilgiler alan Osmanlı vatan bellediği toprakları korumak için var gücüyle yeniden birlik olur. Osmanlının eğitim görmüş genç ve yetenekli beyinleri de gönüllü olarak askere yazılır. İşte gencecik Veli ve Mehmet Ali de bu askerler arasındadır.
 
Kısa süre içerisinde Maydos (Eceabat)'a tayin edilirler ve Conk Bayırı’nda İngiliz kuvvetlerine karşı tarihin daha önce yazmadığı bir inanç ve cesaretle savaşırlar. Mustafa Kemal’in komutanısına atandığı yeni kurulan 19. Tümen’e katılırlar. Öte yandan Çanakkale Boğazı’nın savunmasından sorumlu Cevat Paşa da bir yandan destek beklemekte diğer yandan mayın hatları için hesap yapmaktadır.
 
İngilizler ve Fransızlar 18 Mart 1915 günü müthiş bir askeri kuvvetle boğaza giriş yaparlar; fakat vatan toprağı olan Çanakkale Boğazı’nı geçmek sandıkları kadar kolay olmayacaktır. Defalarca denizden ve karadan saldırırlar ama karşılarında üstün cesaretleriyle Veli’yi, Mehmet Ali’yi, Bigalı Mehmet Çavuş’u, Nusrat Mayın Gemisi’ini, Seyit Onbaşı’yı, Hilmi Şanlıtop’u, Hüseyin Avni Bey’i, Boyabatlı Mustafa’yı,Yüzbaşı Faik’i, Şefik Bey’i ve Mustafa Kemal Paşa’yı bulurlar...”
 
FİLMİN KÜNYESİ
 
Tarih: 22 Temmuz 2015 Çarşamba
 
Yer: Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu
 
Filmin adı: Çanakkale 1915
 
Oyuncular: Şevket Çoruh, Barış Çakmak, Serkan Ercan, Rıza Akın, Bülent Alkış, Celil Nalçakan, Ufuk Bayraktar, Emre Özcan, Ali Oğuz Şenol, Koray Kadirağa, Mert Karabulut
 
Özgür Akdemir
 
Yönetmen: Yeşim Sezgin
 
Senaryo: Turgut Özakman
 
Görüntü Yönetmeni:  Aras Demiray, Muharrem Dokur
 
Yapımcı:  Murat Akdilek, Serkan Balbal
 
Süre: 120 Dakika
 
Tür: Epik, tarih
 
SİNEMA ŞÖLENİ DEVAM EDECEK 
Beyaz perdeden seçme filmleri sinemaseverler ile buluşturan Aliağa Belediyesi'nin devam eden etkinlik takvimi şöyle:
 
23 Temmuz - The Expendables 3 ( Cehennem Melekleri 3 )
 
24 Temmuz - Righteous Kill (Orijinal Cinayet(ler)
 
25 Temmuz - 16 Blocks ( 16 Blok )
 
26 Temmuz - Kikoriki (Yenilmez Takımı)
 
27 Temmuz - Anadolu Kartalları
 
28 Temmuz - Av Mevsimi
 
29 Temmuz -Çalgı Çengi
 
30 Temmuz - Ip Man 2
 
31 Temmuz - The 9th Company ( 9 Rota )
 
01 Ağustos - A.R.O.G,
 
02 Ağustos - Hababam Sınıfı Askerde
 
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894