• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Volkan Severcan'dan Aliağa'ya Müjdeler

Volkan Severcan'dan Aliağa'ya Müjdeler
Kültür ve sanatın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Aliağa Belediyesi, bir ayda 28 Tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Ha
ALİAĞA'DA BİR AYDA 20 BİN KİŞİ TİYATRO İZLEDİ
 
Kültür ve sanatın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Aliağa Belediyesi, bir ayda 28 Tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Sanatseverleri tiyatronun farklı örnekleriyle buluşturan Aliağa Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin birbirinden ünlü tiyatro toplulukları Aliağa’dan geçti.
ALİAĞA 250 SANATÇIYI AĞIRLADI
Bir ay boyunca 250 sanatçıyı ağırlayarak, ünlüler geçidine sahne olan Aliağa’da tiyatro oyunlarının yanı sıra, Atilla Arcan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşilerde de sanat dünyasının önemli isimleri hayranlarıyla bir araya geldi.
 
Aliağa’da festival tadında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde 20 bin kişinin tiyatro izlediğini açıklayan Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan, bir zamanların unutulmaz ‘Direklerarası’ geleneğini Aliağa’da yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
 
Aliağa Belediyesi kültür sanat etkinliklerinin bu yıl ikicisini düzenlediklerini, ancak geçen yıla göre etkinliklerin daha kapsamlı olduğunu belirten Severcan, “Geçen sene başlattığımız ‘Ramazan Sohbetleri’ etkinliğimizi bu yıl iftar programı ile birleştirdik. Her gün birbirinden değerli sanatçıları ve tiyatro topluluklarını Aliağa’da misafir ettik. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı sosyal Tesislerinde düzenlediğimiz ve bu yıl 42 bin vatandaşımızın yararlandığı iftar programlarımızın ardından Aliağalıları her akşam  ayrı bir tiyatro oyunuyla buluşturduk. Etkinliklerimizi eski Ramazan geleneklerinden ‘Direklerarası’ modelini esas alarak gerçekleştirdik. Kadir gecesi haricinde her akşam bir tiyatro oyununa ev sahipliği yaptık” diyerek, Aliağaların dolu dolu, çok özel ve herkesin mutlu olduğu bir Ramazan ayı geçirdiğini söyledi.
 
Aliağa Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyunlarını  250’si kombineli olmak üzere yaklaşık 20 bin kişinin izlediğini vurgulayan Severcan, şöyle konuştu: “Tiyatro oyunlarımıza  Aliağalılar ile birlikte İzmir, çevre il ve ilçelerden de katılım gösterenler oldu. Menemen’den Bergama’dan Dikili’den, Balıkesir ve Manisa’dan bile gelenler vardı. Bu anlamda sadece ilçe halkımıza değil çok farklı yerlerden gelen insanlara da cevap vermiş olduk. Bu vesileyle de etkinliklerimize katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum”
 
Aliağa’ya gelen sanatçıların ortak bir görüşte birleştiğini kaydeden Severcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Etkinliklerimizde yer almak üzere İstanbul’dan ilçemize gelen sanatçı büyüklerimiz, arkadaşlarımız  ‘Biz İstanbul’da bile bu kadar oyunu bir arada göremiyoruz’ yorumunda bulundular. Özellikle Aliağa Belediyesi’nin tüm belediyelere örnek olması yönündeki ortak söylemleri bizim için çok önemli ve mutluluk vericidir. Bende aynı zamanda bir sanatçı olarak Aliağa’da gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin diğer yerel yönetimlere örnek olmasını insanların tiyatro ile buluşması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum”
 
ALİAĞA’YI RENKLİ GÜNLER BEKLİYOR
Keyifli bir Ramazan ayının ardından 14 gün boyunca ‘Sinema Günleri’ ile Aliağa’da kültür-sanat etkinliklerine ara vermeden devam ettiklerini sözlerine ekleyen Severcan, “Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda her akşam ayrı bir sinema filmini saatler 21.30’u gösterdiğinde Aliağalıların gösterimine sunuyoruz. Ancak etkinliklerimiz sinema günleriyle sınırlı kalmayacak. 4 Ağustos’ta Caz festivalimiz başlayacak ve 6 gün sürecek. Bu festivalde hem Türkiye’den hem de yurt dışından önemli isimleri Aliağa’da misafir edeceğiz. 27 Temmuz tarihinden itibaren de dünya güzelleri Aliağa’ya gelmeye başlayacak. 15 Ağustos gecesi de ’Miss Exclusive Of The World Uluslararası Güzellik Yarışması’nın finalini Aliağa’da yapacağız. Bu yarışma televizyondan canlı olarak yayınlanacak. Güzellik yarışmasından sonra klasik Yeşilçam Filmlerimiz ile ilgili 1 haftalık bir gösterimimiz olacak. Çok önemli, çok özel Yeşilçam klasiklerini Aliağalılar ile buluşturacağız. Yeşilçam klasiklerine Aliağa’dan ve çevre ilçelerden yoğun bir katılım olacağını düşünüyorum. Yeşilçam gösterimlerinin ardından yine muhteşem bir rock festivalimiz olacak. Rock festivalinin hemen ardından da Aliağa’da kültür buluşmalarını gerçekleştireceğiz. Aliağa’da 15 Eylül’e kadar kültür sanat hiç durmadan devam edecek. Ayrıca kış döneminde de Aliağalılara olabildiğince güzel şeyler sunmaya çalışacağız” diye konuştu.
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894