• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 15 °C

Beyaz Fil Aliağa'da Sahnelendi

Beyaz Fil Aliağa'da Sahnelendi
Türkiye'nin birbirinden ünlü tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapan Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri ‘Beyaz Fil’ adlı tiyatro oyununun gösterimi ile sona erdi. / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Habe
‘BEYAZ FİL’ ALİAĞALI TİYATRO SEVERLERDEN TAM NOT ALDI
 
Türkiye'nin birbirinden ünlü tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapan Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri  ‘Beyaz Fil’ adlı tiyatro oyununun gösterimi ile sona erdi.
 
28 gün boyunca her akşam farklı bir tiyatro topluluğunu sanatseverler ile buluşturan Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinliklerinin finalinde; Kanadalı yazar Nicolas Billon kaleminden Sami Duru’nun Türkçeye uyarladığı  ‘Beyaz Fil’ adlı oyun sahnelendi.
 
GENÇ OYUNCU BAŞARILI OYUNCULUĞU İLE GÖZ DOLDURDU
Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluşan ve yaklaşık bir saat süren tek perdelik oyun, izleyenlerden büyük alkış ve beğeni topladı. ‘Teatron Tiyatro Topluluğu’ tarafından sahneye konulan oyunda; Eser Ali, Yosi Mizrahi ve Nur Gürkan gibi sevilen oyuncular sahne alırken özellikle akıl hastası rolündeki genç oyuncu Eser Ali başarılı oyunculuğu ile göz doldurdu.
 
‘Eğer çocuğunuz varsa, onu vücudunuzun bütün hücreleriyle sevin’ sloganıyla izleyicisine anlamlı bir mesaj veren oyun,  sevgisiz büyüyen bir çocuğun akıbeti, akıl oyunlarıyla dünyaya meydan okuyuşu ve yüreğinde kopan fırtınaları dramatik bir anlatımla sahneye taşıdı.
 
AYAKTA ALKIŞLANDI
İzleyenlerin tam not verdiği oyun, bitimiyle uzun süre ayakta alkışlandı. Oyunu tiyatro severler ile birlikte izleyen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt,  gecenin sonunda sahneye gelerek oyuncuları tek tek tebrik etti. ‘Teatron Tiyatro Topluluğu’na Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar adına teşekkür eden Özkurt, oyunculara gecenin anısına Kyme Antik Kenti'ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.
 
MİZRAHİ: ALİAĞA’DA ÇOK KALİTELİ VE NE İZLEDİĞİNİ BİLEN BİR SEYİRCİ VAR
Oyunun bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu Yosi Mizrahi “Aliağa’ya ilk defa bir oyunla geldim. Bundan sonra da gelmek istiyorum. Çünkü Aliağa’da gerçekten de çok kaliteli ve ne izlediğini bilen bir seyirci var. Sahneye koyduğumuz oyun bilindik, alışılmış tiyatro anlayışının dışında bir oyundu. Psikiyatri kliniğinde geçen, izleyenlere biraz sert gelebilecek bir oyundu. Dolayısıyla seyircinin sıkılacağını düşündük. Buna rağmen çok iyi bir dinleyici kitlesi vardı. İzleyenler bir an olsun dahi oyundan kopmadı. Oyunun kendi içerisinde verdiği çok güzel çok ciddi mesajları var. Çocuklarınızı sevin, gençleri özgür bırakın, onları dinleyin, ne istediklerini öğrenmeye çalışın gibi mesajlar içeren bir oyundu” diyerek, kendilerini Aliağalı tiyatro severler ile buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti. 
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894