• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

Hakan Gerçek'ten Tiyatro Resitali

Hakan Gerçek'ten Tiyatro Resitali
Gelmiş geçmiş en büyük yeteneklerden biri olarak gösterilen Vincent Van Gogh’un yaşam öyküsünü özgün ve hayranlık uyandıran bir yorumla sahneye taşıyan ünlü oyuncu Hakan Gerçek, tek kişilik oyunu ile izleyenleri mest etti.
HAKAN GERÇEK'TEN GERÇEK BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ...
 
Gelmiş geçmiş en büyük yeteneklerden biri olarak gösterilen Vincent Van Gogh’un yaşam öyküsünü özgün ve hayranlık uyandıran bir yorumla sahneye taşıyan ünlü oyuncu Hakan Gerçek, tek kişilik oyunu ile izleyenleri mest etti.
 
2007 Yılından bugüne ünlü ressam Van Gogh’un hayatını Türkiye’nin dört bir yanında sahneleyen Hakan Gerçek, gittiği her yerde yoğun ilgi gören oyununu son olarak Aliağa’da sahneledi.
 
Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde sanatseverler ile buluşan Hakan Gerçek, yaklaşık 2 saat süren oyununda izleyicilerine adeta tiyatro resitali sundu.
 
Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahne alan Hakan Gerçek, Van Gogh'un resme başlamasından intiharına kadar geçen süreyi, aşklarını, resim tutkusunu, kardeşi ile mektuplaşmalarını ve 37 yaşında onu intihara sürükleyen sebepleri kendisine has oyunculuğuyla yorumladı.
 
HAKAN GERÇEKTEN ÜSTÜN PERFORMANS
Büyük bir özenle hazırlanan sahne dekoru ile seyircisini zaman tünelinde Van Gogh'un atölyesine götüren Hakan Gerçek, sergilediği üstün performansıyla oyunculuktaki ustalığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Van Gogh’un sevmek ve çalışmak üzerine kurulu hayat hikâyesini tiyatronun eşsiz büyüsü ile aktaran Hakan Gerçek, ünlü ressamın birbirinden kıymetli eserlerini barkovizyona yansıtarak desteklediği oyununda izleyicilerini zaman zaman hüzünlendirdi.
 
HAKAN GERÇEK’E ALKIŞ YAĞMURU
İskoçyalı yazar W.Gordon Smith tarafından kaleme alınan trajik oyunun finalinde başına dayadığı silah ile intihar eden ünlü ressamı, ona olan hayranlığı ile canlandıran Hakan Gerçek, sanatseverler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.
Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Hakan Gerçek’i tebrik ederek, kendisine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar adına kentin simgelerinden olan Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrasıyla işlenmiş cam tabak hediye etti.
 
GERÇEK: ALİAĞA BİR SANAT KENTİ HALİNE GELECEK
Oyun bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hakan Gerçek, "Aliağa’da sahne almaktan çok büyük bir mutluluk duydum. Aliağa beni olumlu anlamda çok şaşırttı. Dışarıdan bakıldığı zaman Aliağa bir sanayi kenti görünümünde, fakat yapılan organizasyonlara bakıldığında Aliağa’nın sadece sanayi kenti olmadığını anlayabiliriz. Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca yapmış olduğu tiyatro şöleni Türkiye’de benzerine az rastlanır bir organizasyon. Aliağa Belediyesinin yapmış olduğu bu organizasyon tüm belediyelere örnek teşkil etmeli. Türkiye’nin birçok yerinde Aliağa’nın sahip olduğu Açıkhava tiyatrosuna sahip olmayan yerler var. İstanbul’da bile 1 tane büyük Açıkhava tiyatrosu var. Aliağa Belediyesi’nin tiyatroya destek verdiği müddetçe, Aliağa sadece sanayi kenti değil aynı zamanda da bir sanat kenti haline gelecektir” diyerek sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894