• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 5 °C
  • Çanakkale 9 °C

Benimli Delirir misin? Aliağa'da...

Benimli Delirir misin? Aliağa'da...
İstanbul Meydan Tiyatrosu ‘Benimle Delirir Misin?’ adlı tiyatro oyunu ile Aliağalı tiyatro severleri gülmekten kırdı geçirdi.

ALİAĞA'DA ‘BENİMLE DELİRİR MİSİN?’ İLE KAHKAHA TUFANI

İstanbul Meydan Tiyatrosu ‘Benimle Delirir Misin?’ adlı tiyatro oyunu ile Aliağalı tiyatro severleri gülmekten kırdı geçirdi.


Benimle Delirir misin? Aliağa'da Sahnelendi paylaşan: egeplay

KAHKAHA TUFANI

Aliağa Belediyesi, Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Benimle Delirir Misin? adlı tiyatro oyununu Aliağalı sanatseverlerle buluşturdu. Açıkhava tiyatrosunu dolduran vatandaşlar, kahkahası bol oyun ile doyumsuz bir eğlence yaşadı.

KAPALI GİŞE OYNADI

Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenen komedi türündeki iki perdelik oyun,  kapalı gişe oynadı. Yer bulamayan çok sayıda vatandaş oyunu izleyemeden kapıdan geri dönmek zorunda kaldı. 

Evlilik seremonisinden, delilik boyutuna ulaşan bir ilişkinin trajikomik süreci üzerinden evliliğin mi aşkı, aşkın mı evliliği öldürdüğü paradoksuna cevap arayan oyun, evli çiftlere adeta terapi etkisi yaptı.

Eşler arasındaki anlaşmazlıkların temelinde var olan sadakatsizliği mizahi bir dille irdeleyen oyunda; internetten tanışarak, birbirine aşık olup evlenen bir çiftin incir çekirdeğini doldurmayan sebeplerden başlayan kavgaları ve sürtüşmeleri;  sahnedeki üstün performansları ile izleyenleri kendine hayran bırakan usta oyuncular Necmi Yapıcı ve Mehtap Bayri tarafından yorumlandı. Özellikle evli seyircilerine sahneden ayna tutan oyunda; zaman zaman seyirciyi de oyuna dahil etmeyi ihmal etmeyen usta oyuncular, birbirinden komik doğaçlamalarıyla da oyuna renk kattı.

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Oyunu beğeniyle izleyen Aliağalı tiyatro severler, oyunun sonunda sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kayhan, oyunculara Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar adına teşekkür ederek, Kyme Antik Kenti'ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.

SEYİRCİLER İLE ÖZÇEKİM

Usta oyuncular sahneye veda etmeden önce Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran yüzlerce seyirci ile birlikte özçekim yaptı.

Duygu ve düşüncelerini paylaşan ünlü oyuncu Mehtap Bayri, “Türkiye’nin birçok yerinde sahne aldık ama hiçbir belediyenin tiyatroya bu derece destek verdiğini görmedim. 30 günde 28 tiyatro oyununun sahnelenmesi tiyatro adına muhteşem bir iş. Bu o kadar önemli bir iş ki, hem seyirciler ile buluşuyoruz hem de oyunumuzu sergiliyoruz. Sergilediğimiz oyuna Aliağa seyircisinin mükemmel bir katılımı vardı. Bizim ne kadar oynamaya ihtiyacımız varsa seyircinin de o kadar izlemeye ihtiyacı var” diyerek kendilerini Aliağalı tiyatro severler ile buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.

BENİMLE DELİRİR MİSİN?

Mine Artu’nun yazdığı Necmi Yapıcı’nın yönettiği  ‘Benimle Delirir Misin?’ adlı  oyun 2013 yılı en iyi Mizah Üretenler Ödüllüne layık görülürken,  yine 2013 yılında Türkiye’de ve  Avrupa’da en çok oynanan tiyatro olmuştu.

 

Kadın-erkek ilişkilerini en iyi şekilde anlatan komedi oyunlarından biri olarak gösterilen ‘Benimle Delirir Misin’? konusu şöyle: Tıpkı mecburi hizmet gibi yaşı gelince girmek zorunda oldukları dünya evinde aklın sınırlarını zorlayan biri kadın biri erkek iki kişi. Asıl meseleleri, aşkın gözü nasıl kör ettiği ve sonrasında onları nasıl mat ettiği. Kim bilir belki önce evlilik aşkı öldürüyordu, ardından da aşk intikam için bizi. Aslında yıllarca hiçbirimiz tam manasıyla çözememiştik bu derin meseleyi. Nikâh masasına gömülen bir aşkın ardından bir kadın ve erkeğin kendilerini aklama ve yanlışlarını saklama çabaları Mehtap Bayri ve Necmi Yapıcı'nın muhteşem yorumuyla kaçık bir aşk hikâyesine dönüşüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894