• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 11 °C

Sunay Akın: Tarihimizi eskicilere verdik...

Sunay Akın: Tarihimizi eskicilere verdik...
Yazar, Şair ve Koleksiyoncu Sunay Akın, Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak ka
SUNAY AKIN: TARİHİMİZİ, DUYGULARIMIZI SOKAKTAN GEÇEN ESKİCİLERE VERDİK
 
Yazar, Şair ve Koleksiyoncu Sunay Akın,  Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. 
 
Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen söyleşiye Aliağalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
Duayen oyuncu Atilla Arcan’ın moderatörlüğünü yaptığı konuşma da; toplumun öz değerlerine yeterince sahip çıkmadığından yakındı.
 
AKIN: MANDAL KARŞILIĞINDA HATIRALARIMIZDAN VAZGEÇTİK
Toplumun özellikle son yıllarda bazı değer yargılarını kaybettiğini dile getiren Akın, şunları söyledi: “Biz kendi tarihimizi, duygularımızı, gerçek zenginliklerimizi çamaşır leğeni karşılığında sokaktan geçen eskicilere verdik. Plastik kova, mandal karşılığında hatıralarımızdan vazgeçtik. Eskiden evlerimizde bulunan cam büfelerin içinde aile yakınlarımızın, dedelerimizin, ninelerimizin eşyaları olurdu. O büfeler müze gibiydi. Yani eskiden her evde müze vardı. Antika eşyalar satılmaz, atılmaz saklanırdı. Eskiden evimize misafir gelirdi. Şimdi insanlar bir birlerinin yüzüne bakmıyor. Misafirlerimizi çek yatlarda yatırırdık. O çekyatların üst kısmından kitaplık olurdu. Bugün gidin mobilya satan mağazalara kaçında kitaplık görebilirsiniz”
 
ANKARA’YA GÖNDERDİĞİMİZ MÜZİSYENLER NOTA BİLMELİ
Konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Akın, “Bir orkestrada farklı farklı enstrümanlar vardır. Herkes farklı enstrümanları çalar. İşte demokrasi de böyle bir şeydir. Farklı farklı düşüncelerde sıkıntı yok. Sorun sadece şudur; seçip Ankara’ya gönderdiğimiz müzisyenler nota bilmelidir” dedi.
 
KENDİ KENDİME OKUMA YAZMA ÖĞRENDİM
Geçmiş ile günümüz arasında ki kültürel değişimi çeşitli örnekler vererek anlatan Akın,  “Benim çocukluğumda evlerin içinde, duvarda saatli maarif takvimi vardı. Her günü gösteren yaprağın arkasında şiir yazılıydı. 365 güne bir yaprak ve her yaprağın arkasında bir şiir vardı. Benim çocukluğumun geçtiği salonun duvarında 365 tane şiir asılıydı. Şimdilerde ise saatli maarif takvimi kullanan neredeyse yok. O takvim yapraklarının arkasındaki şiirleri okuyabilmek için kendi kendime okuma yazma öğrendim” diye konuştu.
 
Kurucusu olduğu oyuncak müzesi hakkında bilgi veren Akın, çocukluk yıllarından ve ailesinden anılarını kendine has üslubuyla anlatarak söyleşiye renk kattı.
 
Söyleşinin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Akış, Sunay Akın’a teşekkür ederek, kendisine Kyme Antik kentine ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam bir tabak hediye etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894